"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » » DK Bizemont - Universul Lui Edgar Cayce #1

Add to favorite DK Bizemont - Universul Lui Edgar Cayce #1

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

CONTAGIOASE ALTFEL DECÂT PRIN VACCINARE?

Se poate, dacă vă menţineţi alcalinitatea corpului, mai alesconsumând salate, morcovi, ţelină; astfel se vor crea condiţii carevor imuniza organismul. (Lectura 480-19).

VACCINURILE CONTRA BOLILOR CONTAGIOASE ÎMI SUNT

NECESARE ÎNAINTE DE PLECAREA DIN SEPTEMBRIE?

Numai dacă dispoziţiile legale vă obligă. [...] Dar dacă veţifolosi zilnic o masă de morcovi sau o masă în care morcovulconstituie un fel de mâncare, nu veţi contracta boala contagioasă,nu veţi fi atinsă de infecţiile cu care corpul ar putea să intre încontact.

IMUNIZAREA ÎMPOTRIVA BOLILOR CONTAGIOASE POATE

FI DOBÎNDITĂ PE ALTĂ CALE DECÂT VACCINAREA?

Aşa cum am spus, dacă se menţine alcalinitatea în corp, înspecial datorită morcovilor, ea va construi în sânge un sistem deapărare care va imuniza persoana respectivă. (Lectura 480-19).

ŞI CARE SUNT ALIMENTELE CARE CREEAZĂ ACIDITATE?

Grăsimile animale, uleiurile vegetale, cerealele, pâinea, fulgiide porumb, prăjiturile, orezul alb, - orezul negru este mai puţin acid

- toate zaharurile, nucile, leguminoasele, cărnurile, carnea depasăre, măruntaiele de vită, gălbenuşul... (Aceeaşi lectură).

Cayce a denunţat mai ales anumite combinaţii nefaste: sunt alimente pe care n-ar trebui să le combinăm niciodată la aceeaşi masă, nici în aceeaşi zi:

Nu combinaţi fructele acide cu alte feculente decât pâineaintegrală. Adică lămâi, portocale, mere, grape-fruit; nici măcar sucde roşii. Nu consumaţi cereale - care conţin un maximum de feculă -

la aceeaşi masă cu citricele. (Lectura 416-9).

Iată condamnarea principiului micului dejun englezesc (totuși atât de bun!), unde se începe printr-un suc de portocale şi se continuă cu pâine prăjită... Ar trebui, după Cayce, să

consumăm sucul de portocale, de lămâi sau grepfrut între mese la ora zece dimineaţa, de exemplu. Dar, spune Cayce, aceste sucuri de fructe pot să se combine cu un ou.

Cayce nu recomandă cafeaua şi nici ceaiul. (Lectura 302-2), mai ales împreună cu laptele (lectura 5097-1 ). Dar acest lucru este bine cunoscut de dieteticieni.

El insistă asupra faptului că este dezastruos pentru organism Nu ar trebui să amestecăm nici sucul de portocale cu laptele (Lectura 5097-1 ):

ci să le consumăm separat - cu distanţă în timp între ele -

niciodată împreună!

Altă combinaţie nefastă: carnea şi feculentele (ceea ce condamnă „biftecul” nostru cu cartofii prăjiţi!). Cayce spune chiar: Zaharurile şi cărnurile consumate la aceeaşi masă sunt de preferat feculentelor consumate împreună cu carnea. (Lectura 416-9). Înseamnă că au dreptate chinezii, care consumă carne de porc îndulcită... (A se vedea în această privinţă cartea lui Robert Masson despre vindecarea bolilor infantile prin regim alimentar: Plus jamais d'enfants malades, Albin Michel, 1984, şi recomandările

Institutului

Alain-Rousseaux,

39

rue

de

Chateaudun 75009, Paris). Trebuie să postim?

Cayce nu a încurajat posturile foarte lungi care pot dăuna unor persoane (de exemplu, patruzeci de zile). Dimpotrivă, el a încurajat mult posturile scurte, de trei-cinci zile în general.

Dar se pare că prefera posturile parţiale, pe bază de sucuri de fructe: portocale sau struguri, de exemplu.

A nu se consuma nimic timp de cinci zile decât sucuri decitrice. Numai portocale sau portocale cu lămâi, nimic altceva încinci zile. Şi în ce cantitate? Cât doriţi! (Lectura 1713-21).

Curele de sucuri de fructe cayciene se termină întotdeauna cu o priză de ulei de măsline:

În seara ultimei zile a curei (de portocale, de care vorbeam maisus) luaţi o jumătate de ceaşcă de ulei de măsline. Acesta vă vacurăţa organismul de impurităţi, împiedicând formarea gazelor şiregurgitarea (toxinelor) care se produc în partea inferioară aduodenului. (Lectura 1713-21).

Cayce recomandă această cură de portocale contra constipaţiei (lectura 1713-17). Una din curele sale preferate este şi aceea pe bază de lapte prins cu banane. Laptele prins, binecunoscut în Bretagne (unde se însoţeşte de clătite şi galete), se bucură de favorurile lui Cayce (lectura 538-60). Această cură

are tot efecte de dezintoxicare generală şi combate constipaţia.

Totuşi, o rezervă: bananele de pe piaţa franceză sunt extrem de tratate şi importate verzi, coapte forţat prin metode industriale, astfel încât valoarea lor nutritivă este discutabilă. Ele nu erau tratate astfel pe vremea lui Cayce.

Cura de struguri va fi mai uşor de făcut şi mult mai fidelă

principiului caycian de a consuma ceea ce creşte pe locul unde trăim. Timp de trei zile se consumă struguri la discreţie, pentru a îngriji diversele tulburări ale sistemului digestiv. Putem combina cu o cataplasmă de struguri zdrobiţi aplicată pe burtă. (Lectura 757-6).

În sfârșit, cel mai mare succes la cititorii americani ai lui Cayce îl are cura de mere („apple diet”): Trei zile de mere crude în cantitatea dorită, apoi o ceaşcă de ulei de măsline în ultima seară, în încheierea curei. (Lecturile 1409-9, 1206-8, 567-7 etc.). Şi de data aceasta, să preferaţi merele netratate chimic.

Vindecarea cu ajutorul pietrelor

Reluând o tradiţie foarte veche, Cayce vorbeşte mult de efectul terapeutic al pietrelor preţioase, dure şi semi-dure, purtate direct pe piele. Pietrele, spune el, (lectura 531 -3) concentrează în ele energiile cosmice şi astfel se explică puterea lor. Ele stimulează

sau blochează funcţiile corpului fizic şi ale corpului mental. Dar nu toate pietrele, nici pentru toată lumea. Fiecare persoană este

sensibilă la o piatră pe care ar trebui să o poarte, în timp ce pe altele ar trebui să le evite.

În lecturile sale, Cayce vorbeşte mult de diferitele feluri de lapis uneori lazuli, de rubin, opal, ametist, diamant, de cristalul de stâncă, topaz, agat etc. Dar şi de perlă şi coral. Acest lucru ar trebui să ne trezească atenţia vizavi de natura bijuteriilor pe care le purtăm. N-ar trebui să se poarte orice bijuterie şi de către oricine, şi în orice împrejurare. Cayce recomandă unora să poarte o anumită piatră la talie, altora la gât etc. Ceea ce vine în contact cu pielea pare să influenţeze mult sănătatea. În urmă cu câțiva ani, cumpărasem un colier care la prima vedere îmi plăcuse mult.

Ori de câte ori îl purtam, aveam seara gâtul umflat: răguşeală sau chiar început de angină! Cu ajutorul pendulului mi-am pus întrebarea: îmi este bun acest colier? Răspunsul a fost negativ şi chiar foarte negativ. Este în el un metal sau o piatră care îmi este nefastă? Răspuns afirmativ...

Atunci, înainte de a cumpăra o bijuterie, gândiți-vă la ea...

Dacă este vorba de o perlă veritabilă, se pare că nu poate fi nefastă.

Perla ar trebui purtată direct pe corp, adică în contact cupielea. Căci vibraţiile sale vindecă... (Lectura 951-2).

Perla a fost produsă de iritaţii (provocate de pătrunderea unuicorp străin în moluscă). De aici puterea sa de a construimecanismele de apărare ale organismului. (Lectura 1189-1).

Cât despre coral, Cayce îl recomandă uneori roşu, alteori alb sau roz în funcţie de persoană.

Această entitate să poarte întotdeauna asupra sa coral roz.

Are sens