"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » » DK Bizemont - Universul Lui Edgar Cayce #1

Add to favorite DK Bizemont - Universul Lui Edgar Cayce #1

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

(Lectura 133-4).

„Hârtia Patapar” este cunoscută în Franţa sub numele de

„hârtie sulfurată”. La celebrul curs de bucătărie „Le Pot-au-Feu”, eram învăţaţi cum să pregătim alimentele „pe uscat”, la cuptor, folosind capace care închid bine vasele şi aburul condensat se scurge din nou pe alimentul care se coace astfel în suc propriu.

Acesta este principiul acelor „touajen” marocane şi este ceea ce ne recomandă şi Cayce. Se pot coace astfel cartofii şi alte legume în vase de pământ în care hârtia Patapar este înlocuită de coaja naturală a legumei, ceea ce este încă şi mai bine. Evident, obiceiul modern de a ambala alimentele în hârtie de aluminiu este foarte nesănătos!

Cât mai puţine conserve cu putinţă!...

În privinţa procedeelor de conservare, Cayce nu este foarte entuziast:

DAR ALIMENTELE CONGELATE, FRUCTELE ŞI LEGUMELE?

CONGELAREA DISTRUGE VITAMINELE? ŞI CE ÎNSEAMNĂ

ACEASTA ÎN COMPARAŢIE CU FRUCTELE ŞI LEGUMELE

PROASPETE?

Ar trebui să facem o listă amănunţită. Unele fructe şi legumesunt distruse mai mult decât altele. Fructele îşi pierd mai alesvitaminele. Totuşi, unele sunt denaturate prin congelare. Cât desprelegume, multe dintre vitaminele lor dispar. (Lectura 462-14).

Valoarea alimentelor depinde de factori diverşi, de timpul deconservare, de data pregătirii în bucătărie. Astfel; trebuie să ştim că

valoarea nutritivă a cafelei se păstrează 20-25 de zile după ce afost prăjită. La fel se întâmplă şi cu celelalte alimente, mai ales culegumele, care îşi pierd valoarea nutritivă după ce au fost recoltate,în tot atâtea ore în câte zile o pierde cafeaua... (Lectura 340-31).

Aviz gospodinelor neglijente care lasă diverse resturi în congelator zile şi săptămâni întregi. După două zile de la congelare nici un aliment nu ar mai trebui consumat. Cât despre substanţele conservante, acestea nu se foloseau prea mult pe vremea lui Cayce, cel puţin nu atât de mult ca astăzi, Cayce nu este de acord cu ele:

Consumaţi cât mai multe legume crude. Faceţi din ele salate cusosuri care să aibă ulei de măsline, ceea ce va favoriza asimilareadiverselor alimente, lăptuci, napi. verze [...], roşii coapte în grădină -

sau cele care sunt păstrate fără conservant - mai ales fără a seadăuga benzoat de sodiu. Nu folosiţi astfel de conservant. (Lectura135-1).

După cum se vede, Cayce insistă pentru coacerea plantelor în grădină, deci să nu se coacă artificial:

Roşiile sunt bune pentru organism, dar numai dacă s-au coptîn grădină. Nu atunci când au fost culese verzi şi coapte forţat.

(Lectura 894-4).

Câteva vedete ale alimentaţiei cayciene

Am vorbit deja de uleiul de măsline, de migdale, de salate care sunt foarte importante şi pentru Cayce şi în bucătăria noastră. Nu voi insista mai mult - cu excepţia a trei sau patru alimente care pot uimi pe cititorul francez (la fel cum l-au uimit şi pe cel american!).

- Topinamburul galben, numit în engleză „Jerusalem artichoke” - să rămânem biblici - a fost mult recomandat de Cayce. Este o rădăcinoasă foarte fină cu un gust de ciuperci-pariziene.

DE CE ÎMI VINE SĂ MĂ ÎNDOP CU DULCIURI?

Este firesc, din cauza tulburărilor digestive datoratepancreasului. Mâncați un topinambur galben în fiecare săptămână,cam de mărimea unui ou. Coaceţi-l în hârtie Patapar, ca să nu i sepiardă sucul. Asortaţi-l. Şi el vă va ameliora tulburările de caresuferiţi la ficat, rinichi, pancreas şi vă va micşora pofta de dulciuri.

Şi mai ales fără ciocolată! (Lectura 3386-2).

- Gelatina: poate părea bizar că Cayce a recomandat-o. Şi totuși, el ne-a sfătuit adeseori s-o consumăm cu legume crude (iată un lucru care îi va încânta pe artiştii noii bucătării): Nu conţinutul în vitamine contează la gelatină. Ci faptul că

favorizează activitatea glandelor şi le ajută să extragă vitamineledin alimentele ingerate. (Lectura 849-75).

S-ar zice că inventatorul oului în gelatină, atât de popular la noi, l-a citit pe Cayce! El a recomandat gelatina şi pentru îmbunătăţirea vederii (Lectura 5148-1, 5401-1, 3051-6 etc.) şi mai ales morcovii în gelatină. dacă-i mâncăm cruzi, fără să aruncăm partea superioară a morcovului (aceea care iese din pământ).

- Cojile de cartofi: Cayce le-a recomandat de mai multe ori. El le acordă virtuţi remarcabile în anumite afecţiuni: reumatisme, probleme dentare... Se spune că aceste coji previn albirea părului.

Adăugaţi regimului dumneavoastră alimentar coji de cartofi -

dar fără prea multă pulpă. Ar fi mai bine să spălaţi cartofi mari, să-i curăţaţi şi să nu consumaţi decât cojile, coapte. Aruncaţi restul.

Daţi-l la găini! (Lectura 1904-1).

Cu alte cuvinte, cartofii copţi în coajă, care se consumă cu coaja coaptă la cuptor. sunt foarte caycieni (cu condiţia să nu fie trataţi chimic).

Alimentele care ne aduc fosfor sunt mai ales morcovul, lăptucile, fructele de mare, salsifi şi cojile de cartof dacă nu sunt prea groase. (Lectura 560-2).

Coaja cartofului [...] este excelentă. Căci conţine săruriminerale care sunt bune pentru organism. Chiar dacă aceste coji decartofi sunt fierte îndelung, ar fi excelent să consumăm apa în careau fiert. (Lectura 2179-1).

Nu mâncați prea mulţi cartofi, decât coaja, care poate ficonsumată oricând şi oricât. Căci aceste coji de cartofi sunttonifiante, ele ne aduc forţă şi elemente care favorizează activităţileglandulare din organism. (Lectura 820-2).

Cojile de cartofi aplicate sub formă de cataplasme pe ochi înlătură oboseala oculară (cu condiţia să fie ţinute pe ochi timp de două ore, în întuneric)... Pe scurt, înţeleg de ce găinile mele se reped la cojile de cartofi!

Echilibrul bază-acid din organism şi vaccinarea Cayce insistă

mult asupra incompatibilităţii dintre anumite alimente, din cauza necesităţii de a menţine echilibrul acid-bază (alcalinitatea) în corp.

Pe vremea sa; era ceva cu totul nou. El spune că obezitatea,

angineia, tulburările intestinale şi gastrice sunt provocate de un dezechilibru al pH-ului în tot corpul.

CE MĂ FACE SĂ RĂCESC? PUTEŢI SĂ-MI DAŢI O METODĂ

SAU O REŢETĂ PENTRU A PREVENI RĂCEALA?

Păstraţi alcalinitatea corpului. Microbii care joacă un rol înrăceală (guturai. angină, gripă...) nu pot să trăiască în mediualcalin (bazic). Deci, nu încurajaţi excesele de acid în organismuldumneavoastră. (Lectura 1947-4).

CE ALIMENTE CREEAZĂ UN MEDIU ACID ÎN CORP?

Toate acelea care combină grăsimile cu zaharurile. Cele careconţin feculă produc de obicei reacţii acide. Dar un regim normaltrebuie să fie 20% acid şi 80% alcalin. (Lectura 1523-3).

ŞI CE ALIMENTE RESTABILESC ECHILIBRUL CREÂND UN

MEDIU ALCALIN (BAZIC)?

Fructele, proaspete şi uscate, legumele, cu excepţialeguminoaselor ca mazărea, lintea, mazărea uscată, fasolea...,lactatele.

CUM AŞ PUTEA SĂ FIU IMUNIZAT ÎMPOTRIVA BOLILOR

Are sens