"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » » DK Bizemont - Universul Lui Edgar Cayce #1

Add to favorite DK Bizemont - Universul Lui Edgar Cayce #1

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Nu este nimic straniu în faptul că muzica, culoarea,fenomenele vibratorii există pe planete. Aşa cum planetele sunt oparte şi o schemă a Universului global. (Lectura 5755-1).

Fiecare planetă are forma sa specifică, vibraţii proprii:Fiecare forţă planetară vibrează după lungimea sa de undă

specifică, diferită de celelalte. Entitatea care intră în câmpul deforţă al unei planete intră în registrul ei vibratoriu; nu esteobligatoriu să se schimbe, dar o poate face prin graţia Divină!

(Lectura 281-55).

Nu se ajunge dintr-o singură încercare la vibraţia exactă, care,punându-ne pe aceeaşi lungime de undă cu Creatorul, permiteunirea cu El [...]. De aici decurg numeroasele etape de dezvoltarecare există în Univers, în marele sistem de forţe universale. Fiecareetapă a dezvoltării trebuie să se manifeste prin carne, ea permitetestarea vibraţiilor noastre în Univers. În modul acesta, şi din acestmotiv, toate fiinţele trebuie să se manifeste în carne şi astfel să sedezvolte de-a lungul erelor Timpului şi imensităţilor Spaţiului, ceeace numim Eternitate. (Lectura 900-16).

De aici faptul că entitatea trece prin aceste etape, aceste stagii,pe care unii le-au văzut ca nişte trepte ale unei scări sau cicluri iaralţii le cunosc ca locuri. (Lectura 5755-1).

Turul sistemului solar

Referirile făcute de Cayce la fiecare dintre planete sunt atât de abundente încât au fost regrupate în mai multe volume foarte

groase... Nu pot cita pentru fiecare decât un scurt extras caracteristic. Mercur

Aptitudinile mentale care se exprimă în condiţia mercuriană

dau unui suflet-entitate, atunci când continuă cu condiţia terestră,un foarte înalt nivel de înţelegere şi capacităţi intelectuale foarteputernice. Astfel, se poate observa la cel care vine din acest mediumercurian o uşurinţă de a învăţa, o vigoare mentală, multsuperioară acelora posedate de cei ce vin dintr-un sejur pe Saturn,Marte, Venus, Uranus, Pluton sau Lună. (Lectura 945-1).

De la Mercur vin aceste înalte capacităţi intelectuale, această

nevoie de a analiza lucrurile în profunzime, în sine însuşi, şiaceastă nevoie de a trage întotdeauna concluzii. (Lectura 2144-1).

Din sejurul pe Mercur, îi vine această acuitate de percepţieintelectuală, această uşurinţă de adaptare la problemelematematicii [...]. (Lectura 553-1).

Influenţele combinate ale lui Mercur cu Uranus dau geniu: Influenţele lui Mercur împreună cu ale lui Uranus dau cele mai înalte posibilităţi intelectuale: avem atunci indivizi [...] care descifrează uşor caracterele oamenilor şi, astfel, se adaptează cu inteligenţă la diversele grupuri, ca şi patronilor lor. Ei sunt capabili să conducă activităţile grupurilor în care trăiesc. este foarte adevărat mai ales când trebuie recuperat, stocat sau adunat ceva: bani, bunuri care privesc dotarea sau calitatea vieţii. Ei sunt în elementul lor în meseriile care au legătură cu banii, ca agent de asigurări sau bancher. (Lectura 630-2). Venus În astrologia tradiţională, această planetă a fost întotdeauna simbolul armoniei - este ceea ce spune Cayce:

Acest dar al simpatiei, adică să poţi încerca oricând să calmezisuferinţa celorlalţi [...]. Această trăsătură de caracter vine nu numaide la Venus, ci şi din influenţa sa asupra diverselor sejururiterestre ale entităţii. (Lectura 309-1).

În aspectele astrologice de naştere, vedem că acestei entităţi,datorită sejururilor de pe Venus, îi place frumuseţea şi mai ales îiplace cântecul. (Lectura 1990-3).

Venus este influenţa principală a acestei experienţe de viaţă;de asemenea, căminul ar trebui să fie mijlocul privilegiat deexpresie a entităţii [...]. Construind o casă plină de artă şifrumuseţe, unde frumuseţea se regăseşte sub toate formele şi latoate etajele, entitatea va putea să reuşească mai bine în această

viaţă. Şi casa, căminul, este cea mai înaltă „meserie” la care estechemat un suflet individual. (Lectura 2571).

Influenţele venusiene dau un temperament iubitor, deschis,onest, care-şi face prieteni la fiecare colţ de stradă [...]. Totuşi, dacă

aceste relaţii devin atât de plăcute până la neglijarea vieţiispirituale a entităţii, atunci ele pot deveni dăunătoare. (Lectura1442-1).

Entitatea era, în al doilea rând, sub influenţa lui Venus.

Experienţa precedentă a entităţii - o viaţă franceză - era urmareaunei intrări pe Venus. Rezultatul practic: un copil al iubirii! [...] PeVenus, forma corpului este apropiată de cea pe care o avem înplanul tridimensional al Pământului [...]. Ea împlineşte tot ce numiţiiubire - care, bineînţeles, poate fi licenţioasă sau egoistă; carepoate, de asemenea, să fie imensă şi atât de deschisă încât se află

în ea minimum de egoism şi maximum de ideal, maximum degenerozitate. Ce este dragostea? Prin urmare, ce este Venus? EsteFrumuseţea, Iubirea, Speranţa, Mila. (Lectura 5755-1).

Aspectele rele ale Lunii implicându-l pe Venus fac viaţa afectivă foarte dificilă:

O fiinţă ale cărei forţe lunare şi venusiene sunt opuse fericiriisale în actualul sejur terestru. Aceste forţe trebuie depăşite deentitate, aici şi acum, căci ele au constituit în alte sfere chiarcondiţiile pe care entitatea trebuie astăzi să le privească în faţă. Şiaceste influenţe, care în viaţa sa actuală se exercită prinintermediul Lunii şi al lui Venus, aduc multe tulburări în viaţapractică şi afectivă. (Lectura 2553-8). Marte Din Marte provine tendinţa corpului-spirit de a se înfuria. Furia nu este rea dacă este dirijată. Căci există lucruri pe Pământ care nu sunt bine dirijate. Şi există o forţă puternică în furia însăşi. (Lectura 361-4).

Căci există şi o bună folosire a furiei:

ÎN LECTURA DATĂ DE DUMNEAVOASTRĂ ÎN 24 IULIE 1932,

CE VOIAŢI SĂ SPUNEŢI, DOMNULE CAYCE, PRIN FRAZA: „FII FURIOS, DAR NU PĂCĂTUI”?

Cel ce-şi controlează furia este pe cale să înveţe prima lecţie debază a legilor experienţei terestre. Cel ce-şi controlează furia [... ]

poate, detestând lucrul care i-a provocat acest sentiment de furie,să iubească totuşi sufletul celui care i-a produs furia. Şi, dincolo detot, să dovedească faţă de această persoană răbdare, speranţă,iubire, blândețe şi curăţenie sufletească. Cei buni vor moşteni

Pământul, a spus El. Şi cei cu inima curată îl vor vedea peDumnezeu. Este ceea ce ne-a promis El. Crezi în El? Atunci, a fifurios şi totuşi a nu face rău înseamnă să simţi că acestefăgăduinţe îţi aparţin. Ele îţi sunt destinate ţie. (Lectura 262-25).

Marte nu este „malefic”:

Marte arată aptitudinea de a iubi şi de a urî. (Lectura 2902-1).

Găsim în Marte o părere grozavă despre sine însuşi. Ceea ce esteexcelent, cu condiţia de a nu abuza! (Lectura 262-25).

În mare, ceea ce spune Cayce despre Marte este foarte apropiat de astrologia occidentală, cu excepţia a ceea ce urmează: Există un mare volum de emoţie implicat în combinaţia dintre Mercur şi Marte, emoţie care se naşte în mental şi caută să-şi găsească expresia în viaţă. (Lectura 3664-1).

În descrierea cayciană a Omului, emoţiile se nasc din corpul fizic iar acesta se naşte din dorinţa lui Marte (simbolul scânteii oricărui început şi de asemenea, al oricărei dorinţe de dragoste).

Jupiter

Pentru majoritatea astrologilor, această planetă simbolizează

expansiunea:

O influenţă binefăcătoare, conştiinţa Universului pentru celcare stă pe Pământ. Această planetă duce la armonie în relaţiile cuceilalţi, dă entităţii darul cuvântului şi o voce bună pentru cântec.

(Lectura 3188-1).

Într-adevăr, mulţi artişti lirici, ca Maria Callas sau artişti de varietăţi, sunt marcaţi de planeta Jupiter sau de semnul pe care îl guvernează, Săgetătorul. De altfel, influenţa lui Jupiter încurajează sinceritatea (lectura 2571 -1 ), o bună armonizare cu ceilalţi, învăţătura, în general responsabilităţile sociale şi politice (lectura 309-1 ). Vindecătorii sunt marcaţi de această planetă

(aceeaşi lectură, cf. Maurice Messegue care îl are pe Jupiter stăpân al Soarelui!). Planeta înlesneşte şi bunele contacte cu străinătatea (1 037-1 ) iar aspectele sale rele se aseamănă cu aspectele lui Marte: agresivitate şi violenţă (lectura 1990-3). Ne vom mai aminti că tema Statelor Unite este marcată de o conjuncţie Soare-Jupiter în Rac. Saturn

Una

din

particularităţile

astrologiei

cayciene

este

Are sens