Esenienii erau experţi în astrologie:
[...] Entitatea era în Ţara Făgăduinţei în vremea când seaştepta venirea Celui Sfânt. Ea era împreună cu conducătoriigrupurilor cunoscute drept esenieni. În contact strâns cu Iudita,entitatea era atunci o proorociţă, o ghicitoare. Ea studia astrologia,cum se numeşte lucrul acesta astăzi, adică efectele planetelor,soarelui, lunii, stelelor asupra comportamentelor umane. (Lectura2880-1).
Toată familia lui Iisus se pare că a fost eseniană. Începând cu vărul: Căci Ioan (Botezătorul) era şi mai esenian decât Iisus.
(Lectura 2067-11).
Elisabeta, soţia lui Zaharia şi mama lui Ioan, era şi ea eseniană (lectura 2156-1 şi 1602-1), ca şi proorociţa Ana, prietenii Mariei şi ai lui Iosif şi bineînţeles aceştia. Primii discipoli ai lui Iisus, Apostolii, primii creştini, au fost recrutaţi după Cayce dintre esenieni. În vremea când a început să se vorbească de aceştia, foarte puţini oameni îi cunoşteau (cu excepţia puţinilor cititori ai lui Flavius Iosif, Gurdjieff sau Anne-Catherine Emmerich!).
„Manuscrisele” de la Marea Moartă au fost descoperite la Qumran abia în 1947. A fost nevoie de zece ani buni după aceea ca să fie clasificate, traduse şi să se înţeleagă că proveneau de la o frăţie eseniană. În Franţa s-a vorbit foarte repede despre această
poveste pentru că săpăturile au fost făcute de un arheolog francez, părintele de Vaux. Dar în America, în 1947... Cayce murise deja! Or lecturile sale despre esenieni au fost date cu mult timp înainte (de exemplu, lectura 489-1 citată la începutul acestui capitol datează din 1934).
Este interesant să mai notăm că s-a găsit printre
„Manuscrisele” de la Marea Moartă un text care vorbeşte de astrologie. (Cf.: „Les Horoscopes de Qumrân”, in La revue de Qumrân).
Maria, sufletul-soră al lui Christos
Ceea ce se spune despre ea s-ar putea să-i surprindă pe catolicii puţin informaţi, dar mult mai puţin pe cei care sunt obişnuiţi cu evangheliile apocrife şi textele ezoterice. În lecturile cayciene, Maria apare ca o personalitate de primă importanţă, aşa cum o văd bisericile ortodoxă şi catolică.
Cayce spune că ea făcea parte dintr-un grup de douăsprezece fetiţe alese de esenieni pentru a deveni „canalul” prin care avea să
se nască Mântuitorul făgăduit. Aceste tinere primeau o educaţie aleasă în Templul esenian din muntele Carmel. Acolo ar fi avut loc evenimentul cunoscut ca Vestirea:
Pe treptele Templului care duceau la altar, în dimineaţa aceea,soarele răsărind lumina această scară pe care urcau fetiţele aleseca să se roage la altar şi să ardă tămâia.
Şi în ziua aceea, când urcau scăldate de razele de purpură şiaur ale soarelui la răsărit, când Maria atingea ultima scară, a tunatşi a fulgerat. A apărut îngerul ținând-o pe micuţa Maria de mână şia dus-o
spre altar. Aşa a fost ea desemnată ca Aleasă. A fost arătată
cum deschidea calea celorlalte fetiţe. Căci în ziua aceea, ea era înfruntea Procesiunii.
ACEASTA S-A PETRECUT ÎN TEMPLUL OFICIAL (AL
IERUSALIMULUI) SAU ÎN TEMPLUL (ESENIENILOR) DE PE
MUNTELE CARMEL?
în Templul esenienilor, bineînţeles. Căci Zaharia fuseseasasinat în templul oficial în clipa când punea mâinile pe „coarnele”
altarului, datorită ideilor sale. Astfel, cei care trebuiau să fieprotejaţi se aflau pe muntele Carmel. (Lectura 5749-8).
[... ] Zaharia a fost întâi membru a ceea ce am putea numiclerul ortodox oficial. Maria şi verişoara sa Elisabeta erau eseniene.
Şi din această cauză Zaharia o ascundea pe soţia sa Elisabeta înmunţi. În clipa când s-a anunţat naşterea (lui Ioan-Botezătorul),Zaharia şi-a proclamat convingerile şi a fost asasinat. (Lectura5749-8).
Templul de pe muntele Carmel era centrul religios al Frăţiei eseniene:
Entitatea era pe Pământul făgădui în vremea aceea când, înacele grupuri cărora le aparţinea, se pregătea venirea FiuluiOmului, al prinţului Păcii [...]. Acolo, entitatea era în strânsă
legătură cu preoţii care lucrau în Carmel, şcoala întemeiată
odinioară de Ilie, Elisei şi Samuel. Acolo erau învăţate mistereleOmului, legătura sa cu forţele interioare şi exterioare. Entitatea eraunul din înţelepţii care alegeau tinerii ce aveau să fie educaţispecial pentru a deveni canale prin care să vină binecuvântarea înlume. Astfel, entitatea era în contact cu învăţăturile acestor grupuridin Persia, India, Egipt şi cel al evreilor activi din Olimpia şi dinInsulele Mării... (Lectura 2520-1).
Iată acum lecturi despre naşterea lui Iisus:
CE VÎRSTĂ AVEA IOSIF când S-A CĂSĂTORIT?
Treizeci şi şase de ani.
SI MARIA?
Şaisprezece.
ŞI UNDE S-A CELEBRAT CĂSĂTORIA LOR?
În Templul de pe muntele Carmel. (Lectura 5749-8).
IISUS ERA FIUL „NATURAL” DE SÂNGE AL LUI IOSIF?
Cum vi s-a spus deja, când (într-o viaţă anterioară) aţi pusîntrebarea aceasta la Atena, a fost o concepţie datorată SpirituluiSfânt. Atunci aţi înţeles că asemenea lucruri se pot întâmpla celorcare se deschid total voinţei Tatălui Divin, când voinţa lor este totalunită cu El.
DAR CUM SE POATE CERE RESTULUI OMENIRII SĂ ATINGĂ
PERFECŢIUNEA LUI IISUS, când OAMENII SE NASC ÎNTR-UN
MOD MĂI PUŢIN DIVIN?