Ah, va veni ziua când copiii oamenilor vor înţelege în fine,scopul procreării pe Pământ! [...] Căci Cel care este Calea cere catoţi să-l urmeze pe acest drum. Şi dacă două suflete se unesc nu înideea de a-şi mulţumi poftele terestre, pornirile lor carnale, ci de a ficanalul sufletelor care vor veni, atunci se vor putea naşte cei carevor accelera evoluţia Omenirii. Căci noi toţi trebuie să fim conduşimai sus [... ] Întocmai ca El!
VREŢI SĂ SPUNEŢI CA VOM EVOLUA până ACOLO ÎNCÂT
FEMEILE ÎŞI VOR ADUCE COPIII PE LUME CA MARIA?
Sufletele vor evolua astfel încât vor fi capabile într-o zi de aaduce pe lume alte suflete exact cum a făcut-o Maria. Şi asta se vaputea întâmpla când sufletele bărbaţilor şi femeilor vor devenitreptat conştiente că acest templu al lui Dumnezeu viu care estecorpul lor, acest canal poate fi folosit pentru aceste comunicări cuDumnezeu, Tatăl sufletelor omeneşti. (Lectura 1158-5).
EXPLICAŢI CONCEPŢIA NEPRIHĂNITĂ.
Dat fiind că trupul este rezultatul activităţii fiinţei mentale(adică a corpului spiritual şi a corpului mental) propulsându-se eaînsăşi în materie şi că Spiritul (cum a spus El) nu este nici masculin,nici feminin, ci ambele deodată - carnea şi spiritul nu fac decâtUNA. când Omul a atins stadiul de separare completă de ForţeleCreatoare, în spiritul său, atunci carnea, aşa cum o cunoaştemastăzi, a devenit o realitate concretă pe plan material. „Concepţianeprihănită” este deci posibilă când fizicul şi mentalul vibrează
total la unison cu spiritul: acesta poate reacţiona rapid asupramecanismelor cărnii. (Lectura 5748-9).
BISERICA ROMANO-CATOLICĂ CARE NE ÎNVAŢĂ CĂ MARIA
ERA FĂRĂ PĂCAT ORIGINAL DIN MOMENTUL ZĂMISLIRII SALE
ÎN PÎNTECELE ANEI NE SPUNE ADEVĂRUL?
Oricum este adevărat. Şi mai mult: la tot ce a fost deja arătat,la tot ce am spus deja, trebuie să adăugăm, înţelegeţidumneavoastră, că Maria era sufletul soră al Învăţătorului atuncicând El şi-a făcut intrarea pe Pământ la începutul începutului.
ANA ERA PREGĂTITĂ SĂ JOACE ACEST ROL DE MAMĂ A MĂRIEI?
Numai în general. Vedeţi, ea spunea că acel copil nu avea tată
şi nimeni n-o credea!
ATUNCI NICI IISUS, NICI MARIA N-AU AVUT TATĂ
OMENESC?
Nici Maria, nici Iisus n-au avut tată omenesc. Ei au fost unsingur suflet de când Pământul este Pământ. (Lectura 5748-8).
În altă parte, o lectură spune: Amilius şi EU, Adam şi Eva.
(Lectura 364-6) ceea ce înseamnă că Maria era deja încarnată în Atlantida. Interlocutorul lui Cayce, Thomas Sugrue, confundă
„concepţia neprihănită” cu „naşterea virginală”. În mintea sa
„concepţia imaculată” înseamnă fără intervenţie „murdară” (e sensul cuvântului maculat) a unui bărbat!... Definiţia Bisericii catolice este diferită: „concepţia imaculată” înseamnă că Maria a fost încă de la concepţia sa eliberată de „păcatul original”, adică
de tendinţa omenească de a apuca pe căi greşite. De altfel, dacă
Mariei i se atribuie „concepţia imaculată” de către Biserica Catolică, aceasta nu înseamnă că ea ar fi fost concepută „ prin acţiunea Sfântului Duh”: catolicii cred că Maria a fost chiar fiica lui Ioachim, după legea fizică obişnuită. Cayce aduce un element nou, afirmând că ar fi fost şi ea zămislită fără ajutorul unui
bărbat. De unde răspunsul de mai sus: „Oricum este adevărat”
(correct in any case), indiferent care ar fi sensul dat întrebării.
DE CE IOSIF A FOST TULBURAT când MARIA A RĂMAS
ÎNSĂRCINATĂ, PE când ÎNCĂ ERA VIRGINĂ?
Datorită mediului în care trăia şi pentru că el era mai în vârstă
decât tânăra care-i fusese dată ca logodnică. Adică, cum am ziceastăzi, de ceea ce vorbeau oamenii! Totuşi, când a fost asigurat că
era un lucru divin, nu numai prin ceea ce i se spusese în frăţie(eseniană), dar şi prin viziunile pe care le avusese, atunci a înţeles
[...]. Atunci a survenit cererea în căsătorie - iar Maria aveaşaisprezece - şaptesprezece ani când a rămas însărcinată. (Lectura5749-8).
CE VÎRSTĂ AVEA MARIA când A FOST ALEASĂ PENTRU A FI
EDUCATĂ PE MUNTELE CARMEL?
Patru ani. Şi între doisprezece şi treisprezece ani când a fostdesemnată Aleasă de către înger pe treptele Templului. (Lectura5749-8).
Naşterea lui Iisus este povestită în lecturile lui Cayce ca în tradiţia provensală: cu o iesle pe care au găsit-o pentru că nu era loc la han; cu Steaua, cu păstorii, cu corul Îngerilor care cântau:
„Gloria in excelsis”... fără a-i uita pe regii Magi şi suita lor.
Singura diferenţă faţă de tradiţia provensală este personajul hangiului: în versiunea tradiţională, el este nesuferit şi-i afuriseşte pe viitorii părinţi, zicând că nu are loc.
În versiunea cayciană, dacă hangiul refuză s-o primească pe Maria, este mai mult pentru a o apăra (lectura 11 96-2). El a fost vestit şi avertizat de esenieni în privinţa evenimentului care se pregăteşte şi nu vrea ca Maria să nască sub ochii curioşi ai clienţilor sau spionilor şi o trimite pe fiica sa Sara la iesle ca s-o ajute pe tânăra lehuză (lectura 1152). Nu voi reproduce aici lecturile privitoare la Crăciun: le-aţi crede ieşite dintr-o veche poveste provensală!
Cât despre data reală a naşterii lui Iisus, foarte discutată, iată ce spune Cayce, ca răspuns la întrebarea:
SĂRBĂTORIM CRĂCIUNUL LA O DATĂ APROAPE EXACTĂ?