"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Ghidul complet al plantelor medicinale” de David Hoffmann

Add to favorite „Ghidul complet al plantelor medicinale” de David Hoffmann

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Se bea acest ceai de trei ori pe zi pentru o perioadă de timp, pe măsură ce afecțiunea se ameliorează treptat.

Chiar dacă acest amestec poate să calmeze și simptomele de apendicită acută, în cazul unei crize bruște este necesară o intervenție medicală adecvată. Chiar dacă

apendicita este însoțită adesea de constipație, nu trebuie să se folosească

laxative, căci acestea pot să agraveze boala.

COLITA

Colita, o inflamație a colonului, este cea mai obișnuită boală care afectează

intestinul gros. Intensitatea și simptomele specifice depind de proporțiile inflamației. Deși simptomele variază într-o oarecare măsură de la persoană la persoană, colita e caracterizată de accese alternative de diaree și constipație, o scădere generală a vitalității și, adesea, depresie. Această afecțiune supărătoare răspunde, de regulă, bine la remedii din plante și la o alimentație adecvată. Un bun amestec este următorul:

ignamă sălbatică

3 părți

arbore-de-ceară

2 părți

turiță-mare

1 parte

rădăcină de tătăneasă

1 parte

gențiană

1 parte

rădăcină de nalbă-mare

1 parte

Se bea acest ceai de trei ori pe zi.

Această combinație de plante calmează și vindecă mucoasa intestinului gros cu emoliente (tătăneasă, nalbă-mare), astringente (turiță-mare, arbore-de-ceară, tătăneasă) și antiinflamatoare (ignamă sălbatică). Pot fi avute în vedere și alte astringente, precum geranium, scoarță-de-stejar, saschiu și traista-ciobanului. Se mai poate să fie nevoie de includerea unor plante medicinale alterative și antimicrobiene, precum echinacea sau usturoiul, în funcție de boală.

Când colita este însoțită de stres și anxietate, trebuie folosite și relaxante nervoase ca florile de tei, gura-lupului și valeriana. Esența alimentației în tratamentul colitei este evitarea a orice irită peretele colonului, fie o iritație fizică, fie prin temperatură, fie din cauza unei acțiuni chimice sau a unei reacții alergice.

Iritarea fizică poate fi evitată prin excluderea tuturor alimentelor cu fibre din alimentație. Trebuie evitate făina cu tărâțe și făina integrală, legumele crude, coaja de la fructe, fructele cu sâmburi (ca zmeura), arahidele și legumele fibroase preparate (precum cele din genul brassica). Temperatura alimentelor trebuie să fie moderată: mâncărurile sau băuturile fierbinți sau reci (cafea fierbinte, înghețată sau bere) trebuie evitate.

Trebuie evitate și iritantele chimice, în special alcoolul, oțetul și produsele pe bază de oțet (ca murăturile), condimentele, brânzeturile tari și prăjelile.

Principalele alimente care provoacă reacții alergice la nivelul colonului sunt produsele lactate. Trebuie evitate, de asemenea, cafeaua și preparatele din carne de porc. Laptele de capră și cel de soia pot fi utilizate. Alte alimente permise sunt ouăle, carnea moale și ușoară, peștele, ficatul și carnea de pasăre, supele ușoare, legumele și fructele ușor preparate (bananele și avocado pot fi consumate crude), produsele cu făină albă neînălbită chimic, cerealele fine și produsele pe bază de ulm alb (vezi la ulcer duodenal), care are și o intensă acțiune vindecătoare.

Mesele trebuie să fie mai degrabă mici și consumate des, în loc să fie mari și de trei ori pe zi. Dieta trebuie urmată atâta timp cât inflamația este acută, însă, odată

simptomele ameliorate, trebuie reintroduse încetul cu încetul alimentele bogate în fibre. Iritantele chimice și alimentele ce provoacă alergii trebuie evitate permanent.

DIVERTICULITA

Din cauza alimentelor nenaturale și nesănătoase care reprezintă dieta uzuală a multor oameni din lumea „civilizată“ în ziua de azi, problemele de slăbire a peretelui colonului sunt foarte frecvente. Această slăbire poate să ducă la apariția unui pliu la nivelul peretelui, numit „diverticul“. Uneori apar doar câțiva micuți, alteori, mai mulți și, adesea, se măresc. De multe ori, acești diverticuli provoacă

puține probleme sau deloc, dar pot să fie și un focar inflamator și de acumulare a reziduurilor. Odată ajunși în stare de inflamație, orice materii fibroase sau indigerabile, precum pielița de la roșii, pot să producă dureri intense și disconfort.

Diverticulita — inflamarea diverticulilor — se poate trata pe baza unei abordări combinate de plante medicinale și alimentație. Un amestec naturist elementar și eficient poate fi obținut din:

ignamă sălbatică

3 părți

mușețel

2 părți

nalbă-mare

1 parte

obligeană

1 parte

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com