"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Ghidul complet al plantelor medicinale” de David Hoffmann

Add to favorite „Ghidul complet al plantelor medicinale” de David Hoffmann

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Această afecțiune foarte dureroasă poate fi ameliorată cel mai bine prin folosirea ceaiului prezentat la paradontoză. Acest tratament protejează și întregul sistem împotriva răspândirii infecției, ceea ce s-ar putea întâmpla, căci existența abcesului arată că posibilitățile de apărare ale organismului sunt diminuate.

Trebuie evitat orice tratament care vizează susținerea organismului să absoarbă

abcesul.

ULCERAȚIILE BUCALE

Cele mai multe ulcerații sunt, de regulă, indicii ale unei afecțiuni generice, tratată cel mai bine prin sporirea stării generale de sănătate. Acestea apar, de regulă, după folosirea antibioticelor sau în perioada de convalescență după gripă.

În ambele cazuri, organismul a fost expus la un stres fiziologic considerabil, ceea ce a dus la o slăbire generalizată care afectează, la rândul său, ecologia normală

a gurii și a altor zone și, ca unul dintre simptome, apar ulcerațiile. Acestea pot să

apară și în perioade de stres psihologic. Indiferent de cauza lor, fizică sau psihologică, este clar că trebuie tratate prin sporirea stării generale de sănătate.

Pentru tratarea ulcerației, salvia roșie (sub formă de spălături bucale, efectuate, de preferință, cu infuzia de frunze proaspete) este foarte simplă și eficientă.

Frunzele de salvie pot fi și mestecate. Ca alternativă, este eficientă și clătirea gurii cu tinctură de smirnă și apă în părți egale.

În același timp, trebuie administrat un complex de vitamine B și vitamina C

pentru a ajuta în caz de stres, indiferent de cauzele acestuia.

STOMACUL

Stomacul este organul supus artileriei grele a libertăților pe care ni le luăm uneori consumând anumite alimente și băuturi. Prea mult alcool, prea multe alimente rafinate, prea multe țigări, prea multe aspirine, toate acestea afectează

stomacul.

Sarcina principală a stomacului este să pregătească mâncarea pentru procesările ulterioare din intestinul subțire, ceea ce poate să facă prin amestecarea ei cu acid clorhidric și cu enzime puternice.

Înainte să cercetăm stomacul, vom analiza două probleme ale esofagului (tubul prin care coboară mâncarea înghițită). Dacă există o senzație de arsură la nivelul esofagului sau dacă acidul se ridică până în gură, simptomul se datorează unei probleme a stomacului. Ea poate fi tratată cu ajutorul emolientelor, dar și afecțiunea stomacului trebuie analizată. Dacă există dificultăți de înghițire, această problemă (disfagie) trebuie examinată de un specialist. Ea se datorează

adesea încordării nervoase și anxietății și poate fi ameliorată prin utilizarea de nervine precum hamei, valeriană și salată sălbatică.

INDIGESTIA

Eticheta de „indigestie“ este folosită pentru o gamă largă de simptome, toate datorate unei probleme funcționale a stomacului provocate de obiceiuri alimentare inadecvate. Indigestia (sau dispepsia) poate fi însoțită de durere, flatulență, arsuri și alte simptome. Cauzele acestor simptome pot fi grupate în patru categorii, prezentate în continuare.

Mesele neregulate. Funcționarea organismului e caracterizată de ritmuri,iar stomacul — și, practic, întregul sistem digestiv — nu face excepție. Dacă

mesele sunt neregulate, aceste ritmuri sunt tulburate și pot să apară

probleme funcționale. Cei care lucrează în ture, de exemplu, sunt foartepredispuși la indigestii.

Mâncatul în exces sau prea repede. Dacă în stomac ajunge prea multă

mâncare, fie odată, fie pe tot parcursul zilei, el este supraîncărcat și lucrează

cu o eficiență redusă. Supraîncărcarea provoacă probleme gastrice care potsă afecteze întregul sistem digestiv. Cel mai uzual rezultat este obezitatea.

De asemenea, când mâncarea este consumată prea repede fără a fimestecată atent, apar probleme: mâncarea nu va fi digerată corect și poatetrece prin sistem într-o stare nedigerată.

Alimentele nepotrivite. Multe persoane sunt alergice la anumite alimente,chiar dacă simptomele s-ar putea să nu fie foarte evidente. Orice alimentcare provoacă o problemă trebuie eliminat cu totul din alimentație. Unexemplu tipic sunt alimentele ce conțin gluten, cum ar fi pâinea neagră. Unalt alergen obișnuit este laptele de vacă.

Încordarea nervoasă. Stomacul, asemenea întregului sistem digestiv, esteafectat cu ușurință de stres și anxietate.

Ținând cont de toți acești factori și schimbând alimentația și în consecință stilul de viață, poate fi tratată și indigestia. Există mai multe plante medicinale care accelerează procesul de vindecare, însă e clar că trebuie alese în funcție de cauză. Cel mai important remediu este crețușca; aceasta liniștește stomacul și diminuează excesul de aciditate.

Și emolientele pot să fie foarte utile, foarte bun fiind mușchiul de piatră, dar și celelalte emoliente sunt eficiente.

Dacă digestia este lentă, sunt de ajutor bittere precum cele de ghințură, gențiană

și pelin.

Dacă este prezentă flatulența, trebuie recurs și la carminative. Cele bune pentru stomac sunt anasonul, roinița, cardamomul, feniculul și menta.

Dacă este prezentă încordarea nervoasă, sunt indicate relaxantele nervoase, precum mușețel, hamei, lavandă, rozmarin și valeriană. În toate situațiile, consultă „Atlasul botanic“ pentru a alege cele mai potrivite plante medicinale sau combinații de plante medicinale pentru cazul tău.

GASTRITA

Când o tulburare gastrică se transformă dintr-una funcțională într-una structurală, primul stadiu este o inflamare a mucoasei peretelui gastric. Aceasta poate să

dureze doar o perioadă scurtă de timp și se poate datora unei infecții sau unei reacții la alimente ori poate să fie cronică. Dacă durează mai mult, trebuie investigate următoarele cauze: consum de alimente nepotrivite, alcool, țigări (gudron înghițit) și stres. De regulă, este vorba de o asociere a acestor factori.

Tratamentul gastritei se bazează pe alimentație și plante medicinale.

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com