"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Ghidul complet al plantelor medicinale” de David Hoffmann

Add to favorite „Ghidul complet al plantelor medicinale” de David Hoffmann

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Prin lărgirea sensului cuvântului, poate ajunge să însemne ceea ce în trecut era denumit ca tonic. Asta e adevărat mai ales când o plantă medicinală poate să

aibă efect de normalizare, respectiv acțiuni contradictorii în funcție de nevoile organismului. Proprietatea restaurativă este o trăsătură comună și unică a plantelor medicinale.

ANXIETATEA

Cu toții am resimțit anxietatea la un moment dat în viață. În mod normal, senzația durează doar o perioadă scurtă de timp și este provocată de anumite probleme exterioare relevante. Alteori, ea devine totuși un tipar obișnuit, influențându-ne gândurile și comportamentul. Atunci percepem lumea filtrată

prin această atitudine de anxietate și acționăm în consecință. Intrăm într-un cerc vicios în care anxietatea generează și mai multă anxietate. În această mișcare a dezvoltării personale a devenit un truism că „ne creăm propria realitate“ și că

suntem responsabili pentru ceea ce creăm. Adesea, avem nevoie de ajutor să

apreciem asta și să integrăm această perspectivă în viețile noastre. Tehnicile de consiliere terapeutică și plantele medicinale pot să ușureze acest proces.

Toate relaxantele nervoase calmează anxietatea și încordarea, cele specifice variind de la un individ la altul, căci unele ar putea fi mai eficiente decât altele.

Cele mai eficiente sunt papucul-doamnei, florile de tei, vâscul, gura-lupului și valeriana.

Pe lângă relaxantele nervoase, plantele antispasmodice sunt utile, căci adesea, în cazurile de anxietate, există și tensiune musculară, eliberarea acesteia ajutând întreaga ființă să treacă la o stare de bine și de relaxare, starea interioară ideală

care atrage după sine vindecarea.

Cel mai bun este, de regulă, un amestec de gura-lupului și valeriană; singurul dezavantaj al acestui amestec eficient este gustul nu foarte plăcut.

gura-lupului

1 parte

valeriană

1 parte

Se bea acest ceai de trei ori pe zi sau la nevoie. Întrucât în doze mai mari nu pune probleme majorității oamenilor, administrează-l în cantitatea care are efect la tine.

SINDROMUL PREMENSTRUAL

Această problemă supărătoare legată de ciclul menstrual poate duce la tulburări emoționale și psihologice. Pentru ameliorarea pe termen scurt a sindromului premenstrual, gura-lupului și valeriana pot să fie foarte eficiente. Totuși, pentru a rezolva problema cu adevărat, trebuie examinată și tratată starea echilibrului hormonal în general. Despre asta vorbim pe larg în capitolul despre sistemul reproducător.

HIPERACTIVITATEA

Un fenomen tot mai des întâlnit este cel de hiperactivitate, în special la copii.

Hiperactivitatea nu este ușor de definit sau de diagnosticat și mulți copii normali și sănătoși au fost clasați drept hiperactivi doar pentru că sunt mai plini de viață

decât părinții sau tovarășii lor de joacă. Primii pot să sufere de un nivel scăzut de energie din cauza unei alimentații proaste, inclusiv consumul unor cantități mari de zahăr. Zahărul acționează ca sedativ, având numeroase efecte secundare negative.

Dacă un copil a fost corect diagnosticat ca hiperactiv, trebuie urmați câțiva pași.

Unul dintre factorii centrali care duc la hiperactivitate este acumularea de metale grele în organism. Din cauza industrializării sporite, atmosfera și alimentația noastră sunt tot mai poluate cu aceste substanțe. Primul pas în combaterea hiperactivității este o alimentație cât mai pură și mai naturală posibil, fără orice

fel de chimicale de sinteză. Se poate să ai chiar în vedere să te alături celor de la Friends of the Earth, grupare de acțiune pentru mediu, în vederea reducerii poluării mediului nostru. Problema tot mai presantă a hiperactivității este o reflectare microcosmică a condițiilor pe care le creăm în lume.

În această arie de preocupare tot mai răspândită e clar că aditivii alimentari au de dat socoteală. Se pare că sistemul nervos în formare la cei mici este deosebit de predispus la deteriorările și iritările pe care le pot provoca mulți aditiv alimentari. Efectul este o activitate excesivă, doar câteva ore de somn pe noapte și, din cauza acestei supraactivări, astfel de copii sunt mai predispuși la accidente. Există și anumite asocieri cu astm și eczemă, ambele agravate de hiperactivitate. Se poate să apară dificultăți de vorbire, de echilibru și de învățare, deși copilul are un IQ ridicat.

Oricine are un copil suspectat de această problemă va fi el însuși suspus unui stres extrem. Așa că sunt două lucruri la care trebuie să fim atenți: modalitățile de a-l ajuta pe copil și modalitățile de a face față ale părinților.

Există excelente grupuri de sprijin și de ajutor, iar acestea pot să reprezinte o sursă de informații utile despre această problemă. Caută unul în zona în care locuiești.

Un tratament ce poate să fie foarte eficient se bazează pe o dietă propusă de dr.

Feingold și elimină toate alimentele și băuturile care conțin orice fel de aditivi sintetici și anumite substanțe chimice naturale.

Totuși, există aditivi alimentari specifici de evitat, iar aceștia trebuie înscriși obligatoriu pe ambalajul produselor care îi conțin. Aceștia sunt: E102

tartrazină

E104

galben de chinolină

E107

galben 2G

E110

galben portocaliu

E120

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com