"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Ghidul complet al plantelor medicinale” de David Hoffmann

Add to favorite „Ghidul complet al plantelor medicinale” de David Hoffmann

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

DEPOZITAREA PLANTELOR MEDICINALE

Imediat ce s-a uscat, planta, fie rădăcină, fie parte aeriană, trebuie pusă îndată

într-un recipient uscat. Materiile trebuie luate cu mare atenție, căci se pot rupe cu ușurință. Orice plantă care conține uleiuri volatile nu trebuie păstrată în cutii sau în punguțe obișnuite de plastic, căci aceste materiale absorb uleiurile din plantă, care se evaporă apoi din suprafața exterioară. Recipientele emailate, sticla închisă la culoare sau recipientele de metal cu capace care se strâng bine sunt cele mai bune pentru depozitare, ferite de lumina directă a soarelui sau de sursele de căldură.

CÂND SE CULEG PLANTELE MEDICINALE

În fiecare anotimp natura ne pune la dispoziție plante medicinale, dar, cum e și normal, nu toate sunt disponibile în orice moment. Pentru a afla în ce lună poate fi culeasă o plantă, consultă calendarul. Acolo sunt trecute majoritatea plantelor medicinale menționate în carte, cu excepția celor care sunt mai dificil de găsit în Europa sau în SUA. Când diferite părți ale plantei se culeg în momente diferite, sunt trecute separat. Datele sunt pentru Europa Centrală și de Nord.

Plantă/Lună

Ian. Feb. Mar. Apr. Mai Iun. Iul. Aug.

Afin indian

Agrișe

Amăreală

Anason

Angelică, frunze

Aphanes arvensis

Arbore de ceară

Berberis aquifolium

Boldo

Brâncă

Brusture

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com