"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » 📗📗📗„Taxele judiciare de timbru” de Delia Narcisa Theohari

Add to favorite 📗📗📗„Taxele judiciare de timbru” de Delia Narcisa Theohari

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Asupra cererii de acordare a facilităţilor la plata taxei de timbru �nstanţa sepronunţă fără citare, prin încheiere motivată dată în camera de consiliu. Incheierease comunică solicitantului şi părtii adverse, dacă este cazul.

(4)

Împotriva încheierii, părţii� interesate pot formula cerere de reexaminare, întermen de 5 zile de la data comunicării încheierii. Cererea este scutită de la platataxei judiciare de timbru.

(5)

Cererea de reexaminare se soluţionează în camera de consiliu de un altcomplet, instanţa pronunţându-se prin încheiere irevocabilă.

COMENTARIU

§1. Cererea pentru acordarea facilităţilor la plata taxei judiciare de timbru1.1. Caracterul necontencios al procedurii judiciare de soluţionare a cereriiCererea pentru acordarea facilităţilor la plata taxei judiciare de timbru se soluţionează

potrivit procedurii necontencioase judiciare, încadrându-se în domeniul de aplicare alacestei proceduri prevăzut de art. 527 C. proc. civ.111 Astfel, pentru soluţionarea cererii îndiscuţie este nevoie de intervenţia instanţei, fără însă a se urmări stabilirea unui dreptpotrivnic faţă de o altă persoană.

Raportul juridic în al cărui conţinut sunt cuprinse dreptul unităţii administrativ-teritorialeprevăzute de art. 40 din ordonanţă de a încasa taxa judiciară de timbru şi obligaţia debitoruluitaxei de a o achita este unul de drept fiscal. Acesta nu coincide cu raportul juridic dedusjudecăţii prin cererea supusă timbrării. Soluţionarea cererii pentru acordarea facilităţilor laplata taxei judiciare de timbru presupune analizarea exclusiv a raportului juridic de dreptfiscal menţionat anterior, astfel încât pârâtul din cererea supusă timbrării nu figurează caparte în cererea în discuţie.

De altfel, dispoziţia de stabilire a taxei judiciare de timbru constituie o măsură

cu caracter administrativ, prin intermediul acesteia urmărindu-se încasarea, în avans, acosturilor, evaluate legal, aferente serviciului judiciar ce urmează a fi prestat. Aceasta nureprezintă o măsură de judecată, întrucât nu priveşte raporturile juridice deduse spresoluţionare instanţei prin cererile în justiţie.

Normele speciale ce reglementează cererea pentru acordarea facilităţilor la platataxei judiciare de timbru, cuprinse în art. 42-44 din O.U.G. nr. 80/2013, se completează cu111 Potrivit art. 527 C. proc. civ., cererile pentru soluţionarea cărora este nevoie de intervenţiainstanţei, fără însă a se urmări stabilirea unui drept potrivnic faţă de o altă persoană, precum suntcele privitoare la darea autorizaţiilor judecătoreşti sau la luarea unor măsuri legale de supraveghere,ocrotire ori asigurare, sunt supuse dispoziţiilor cărţii a III-a a Codului de procedură civilă.

592 Art. 43

TAXELE JUDICIARE DE TIMBRU

dreptul comun reprezentat de normele procedurii necontencioase. Astfel, potrivit art. 536

alin. (2) C. proc. civ., materiile necontencioase cu privire la care legea prevede o procedură

specială rămân supuse acelor dispoziţii, care se vor completa cu cele ale cărţii a III-a aCodului de procedură civilă, denumită „Procedura necontencioasă judiciară".

De asemenea, este incident şi art. 536 alin. (1) C. proc. civ., potrivit căruia dispoziţiileart. 527-535 din acelaşi cod referitoare la procedura necontencioasă se completează cudispoziţiile de procedură contencioasă, în măsura în care acestea din urmă sunt compatibilecu natura necontencioasă a cererii.

Prin urmare, cererii pentru acordarea facilităţilor la plata taxei judiciare de timbru i seaplică normele speciale prevăzute de art. 43-44 din O.U.G. nr. 80/2013, care se completează

cu normele de drept comun din procedura necontencioasă judiciară, care, la rândul lor, secompletează cu normele de drept comun din procedura contencioasă judiciară, în măsuraîn care sunt compatibile cu natura necontencioasă a cererii de asistenţă judiciară în discuţie.

1.2. Condiţiile extrinseci şi condiţiile intrinseci ale cereriiCererea pentru acordarea facilităţilor la plata taxei judiciare de timbru nu constituieo cerere de chemare în judecată, motiv pentru care aceasta nu trebuie să respecte cerinţelede conţinut prevăzute de art. 194 C. proc. civ.

În lipsă de dispoziţii legale speciale vizând conţinutul cererii pentru acordareafacilităţilor la plata taxei judiciare de timbru şi ţinând cont că aceasta se soluţionează

potrivit procedurii necontencioase judiciare, este aplicabil art. 530 alin. (1) şi (2) C. proc. civ.

Astfel, prin raportare la art. 530 alin. (1) C. proc. civ., cererea pentru acordareafacilităţilor la plata taxei judiciare de timbru va cuprinde:

denumirea şi sediul persoanei juridice care a formulat cererea;obiectul cererii constând în reducerea şi/sau eşalonarea ori amânarea plăţii taxeijudiciare de timbru stabilite de instanţă într-o rezoluţie sau, după caz, într-o încheiere deşedinţă; motivarea cererii constând în indicarea situaţiei în care se găseşte persoana juridică

dintre cele prevăzute de art. 42 alin. (2) şi (3) din ordonanţă;semnătura reprezentantului legal, convenţional sau judiciar al persoanei juridice.

Potrivit art. 530 alin. (2) C. proc. civ., cererea va fi însoţită de înscrisurile pe care sesprijină (de exemplu, balanţe de verificare, hotărâri judecătoreşti sau alte înscrisuri carefac dovada intrării persoanei juridice în procedură de lichidare sau de dizolvare ori probaindisponibilizării bunurilor acesteia).

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com