răcelile și întărește vederea și memoria.
La începutul secolului al XX-lea, chimistul francez Rene Gatefos, care a studiat proprietățile uleiului de lavandă, a inventat termenul „aromaterapie”.
Înainte de al doilea război mondial, uleiurile de cimbru și mușețel erau utilizate pentru sterilizarea instrumentelor medicale.
Uleiurile sunt foarte utile, dar cu toate acestea, trebuie amintit că acestea sunt preparate medicinale și au propria lor doză de acțiune. Nu turnați întreaga sticlă peste voi în speranța de a face o impresie. Chiar și cel mai util medicament în hiperoză
poate deveni dăunător. Înainte de a utiliza uleiuri aromatice, este mai bine să
consultați un medic sau să cumpărați o carte bună cu o descriere detaliată a acțiunilor uleiurilor aromatice și să o folosiți cu mare atenție, respectând dozele și concentrați le admise.
Când compuneți diverse compoziți , trebuie să știți și ce uleiuri sunt compatibile cu care, compatibilitatea lor în ceea ce privește mirosul și impactul asupra corpului.
Uleiurile care au un efect erotic, optimizează circulația sângelui în organele pelvine, normalizează glandele secreției interne și externe, cresc ciclul celular și elimină
procesele stagnante.
În uleiurile esențiale, unele componente au o structură similară hormonilor; aceste substanțe afectează glanda pituitară și contribuie la producerea de endorfine. Se știe că endorfina provoacă sentimente de euforie și sporește dorința sexuală. De asemenea, compoziția uleiurilor aromatice pentru excitare include foarte afrodisiace care nu numai că excită, dar reglează și activitatea sistemului endocrin și nervos, ajută la rezolvarea problemelor de impotență și frigiditate. În plus, afrodisiacul este capabil să reducă tensiunea, sentimentele de nesiguranță, să crească circulația sângelui, inclusiv în zona genitală.
În aromoterapie, există conceptul de uleiuri de bază. Uleiurile de bază (uleiuri purtătoare, uleiuri de bază, uleiuri de bază, uleiuri de transport, uleiuri purtătoare) sunt uleiuri vegetale care sunt utilizate pentru dizolvarea uleiurilor esențiale, precum și pentru utilizare independentă. Uleiurile de bază pot fi amestecate între ele și aplicate fără a adăuga uleiuri esențiale. Uleiurile esențiale în forma lor pură pe piele (în cosmetologie) nu pot fi utilizate, sunt dizolvate în uleiuri de bază și astfel transportate prin piele.
În același timp, uleiurile de bază au, de asemenea, o valoare independentă, dizolvă
secreți le depuse de glandele sudoripare, îndepărtează murdăria, praful și produsele cosmetice de pe suprafața pieli .
Uleiurile de bază sunt de obicei presate la rece din nuci, semințe, gropi și cereale. Uleiurile de bază sunt: ulei de avocado, ulei de migdale dulci, ulei de sâmburi de caise, ulei de gălbenele (calendula), ulei de nucă de cocos, ulei de semințe de struguri, jojoba, susan, ulei de alune, ulei de germeni de grâu etc.
Metode de utilizare a uleiurilor aromatice
Medalion de aromă . Este un pandantiv ceramic din lut poros la temperaturi ridicate, gol în interior; suprafața exterioară este de obicei vitrată.
1-2 picături de ulei esențial sunt picurate în el; acesta, încălzindu-se până la temperatura corpului, începe să se evapore și vapori săi intră în căile respiratori superioare și de acolo sunt transportați în tot corpul. Aroma durează 2-3 zile în medalion.
Puteți adăuga un ulei diferit de fiecare dată, indiferent de mirosul care a fost anterior în medalionul de aromă. De asemenea, se recomandă utilizarea unei compoziți din mai multe uleiuri esențiale.
Medalionul poate fi folosit pentru a parfuma o cameră dintr-o casă, birou sau mașină.
Pentru a ameliora stresul brusc, a reduce impactul emoți lor negative, puteți aplica 1-2 picături de ulei esențial pe medalionul de aromoterapie, aduceți-l în nas și respirați adânc: oboseala și iritarea vor dispărea, iar starea voastră de spirit va dispărea îmbunătăţi.
Arzator de ulei... Proiectat pentru utilizare în spați închise. Toate ferestrele și ușile trebuie închise. Înainte de a utiliza lampa de aromă, camera ar trebui să fie ventilată, să nu existe mirosuri străine în ea. Apa este turnată în recipient, ulei se scurge acolo, apoi se aprinde o lumânare. Uleiul esențial se ia cu o rată de 2 picături pe 5 mp. zona m. În acest caz, este necesar să se ia în considerare atât proprietățile unui anumit ulei, cât și sensibilitatea unei persoane la această aromă. Dozajul este selectat individual. Datorită încălziri lente a apei, uleiul esențial începe să se evapore și moleculele sale se împrăștie în cameră. Uleiul esențial din lampa de aromă nu trebuie lăsat să fiarbă, deoarece acest lucru schimbă compoziția uleiului și proprietățile acestuia. Prin urmare, lampa de aromă trebuie umplută periodic cu apă (temperatura din lampa de aromă nu trebuie să fie mai mare de + 50-60 ° C). Primele două sesiuni nu trebuie să dureze mai mult de 20 de minute, apoi acest timp poate fi crescut
treptat (până la 3 ore). Trebuie să știți că după ceva timp o persoană își pierde sensibilitatea la miros, dar efectul terapeutic al uleiului continuă. Asigurați-vă că nu vă
amețiți sau nu aveți dureri de cap din miros.
Dacă nu există lampă de aromă acasă, puteți lua o ceașcă din ceramică, porțelan sau sticlă, puteți turna apă fierbinte (temperatura nu mai mare de + 45-50 ° C) și picurați ulei esențial în ea. Pentru a preveni răcirea apei prea repede, puteți pune ceașca într-un loc cald.
Nu lăsați neatinsă o lampă de aromă funcțională!
Arzător de aromă . Ele vin cu foc deschis sau electric. Recipientul de evaporare nu trebuie să fie prea mic, altfel apa se va evapora prea repede și uleiul va începe să
ardă. Distanța până la sursa de căldură trebuie să fie de cel puțin 10 cm, apa să fie mai caldă + 50-55 ° C. Apa nu trebuie să fiarbă, altfel calitatea și efectul aromei se vor schimba.
Apa caldă este turnată într-un recipient, apoi uleiul esențial este scăpat acolo. Numărul de picături depinde de mărimea camerei: 2 picături de ulei esențial pe 5 mp. zona m. Durata sesiuni este aceeași ca și pentru lampa de aromă.
Nu lăsați nesupravegheat un arzător de arome arzător!
Cel mai bine este să spălați încălzitorul de aromă cu săpun, apoi să clătiți cu apă și oțet.
Baie . Temperatura apei pentru o baie completă ar trebui să fie de + 35-38 °
C. Uleiurile esențiale, în funcție de rețetă, pot fi dizolvate în 100-200 ml de lapte sau frișcă sau diluate în 1 lingură de miere. Nu este de dorit să folosiți șampon sau săpun, acestea înrăutățind contactul uleiului cu pielea. În plus, puteți face un duș înainte de baie pentru a vă curăța pielea sau mai întâi faceți o baie de curățare și apoi adăugați uleiuri aromatice în noua apă.
O baie caldă relaxantă ajută la alertarea organismului asupra efectelor uleiurilor esențiale. Timpul optim de baie este de 10-15 minute, apoi trebuie să vă uscați bine și să vă odihniți în pat timp de o oră.
Masaj . Într-un masaj cu uleiuri aromatice, mișcările circulare sunt folosite pentru a le spori efectul. Masajul delicat îmbunătățește fluxul limfatic și aportul de sânge în zona afectată. Elimină senzați le negative, elimină toxinele și reduce durerile musculare. Amestecul de ulei de rețetă trebuie turnat într-o sticlă de sticlă maro și agitat bine. Data preparări amestecului și a ingredientelor sunt scrise pe sticlă.
Mirosurile ispitei
Bergamotă - îmbunătățește pulsația erotică, imaginația și fantezia.
Garoafa - revitalizează naturalețea, elimină reacți le vasculare și spasmodice, ameliorează așteptările eșecului.
Iasomie - eliberează naturi rușinoase, îmbunătățește înțelegerea reciprocă între parteneri.
Ylang-ylang - pictează comunicarea erotică în culori strălucitoare, unice, dă încredere și ajută la ghicirea și îndeplinirea dorințelor cele mai interioare ale partenerului, întărește intuiția și psihologismul jocului de dragoste, crește potența unui bărbat și a susceptibilități unei femei, ridică la cel mai înalt nivel vârfuri de orgasm.
Ghimbir - îmbunătățește potența, îi face pe bărbați puternici și încrezători. Oferă