"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » » DK Bizemont - Universul Lui Edgar Cayce #1

Add to favorite DK Bizemont - Universul Lui Edgar Cayce #1

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Pentru a fi iniţiaţi, adică pentru a se pregăti să primească

învăţătura maeştrilor. (Lectura 281-25).

Centrată pe Legea lui Unul, ca în Atlantida, religia egipteană

antică era deci monoteistă - ceea ce egiptologii actuali încep să

presupună de la canonicul Drioton încoace.

Iniţierile se făceau folosind mult dansurile, muzica, culorile,parfumurile. Templele aveau rol de universitate:În Templul Frumuseţii erau date o instrucţie şi o educaţiecomparabile cu cele din colegiile şi universităţile actuale. (Lectura2533-4).

Lecturile descriu din belşug hainele egiptenilor. Existau chiar croitorese... În orice caz, un artizanat deja înfloritor: Cât despre rochiile epocii, fie pentru serviciul în Templu sau în viaţa privată, ele erau întotdeauna din pânză de in - şi aşa cum s-a arătat deja, de culoare albă şi purpură. Bărbaţi şi femei nu erau îmbrăcaţi foarte diferit - numai atlanţii care purtau pantaloni mai lungi sau mai scurţi, în funcţie de rangul social. (Lectura 275-38).

(Vom reţine această menţiune interesantă a pantalonilor atlanţilor -pusă în legătură cu pantalonii galilor... şi cu teza originii atlante a celţilor). În vremea aceea, a început fabricarea pânzei de in care încă nu atinsese perfecţiunea la care va ajunge mai târziu. Se prelucra bumbacul, cânepa, florile de papirus şi de lotus. (Lectura 294-151).

Instrumentele muzicale erau perfecţionate:

În vremea aceea, El-Ke-Dun a fost primul care a combinatfluierul cu lira, adică un instrument cu coarde pentru a acompaniaaranjamente de cântece atlante şi egiptene. (Lectura 1476-1). El afost unul din primii care au cântat la harfă sau liră, cum a fostnumită mai târziu. Dar în vremea aceea era mai mult o harfă cuaceeaşi formă ca astăzi, doar ceva mai mică şi numai cu şasecoarde. (Lectura 275-33).

Cartea morţilor şi biblioteca din Alexandria

Două baze importante ale culturii egiptene... Lecturile spun:

Entitatea, în acea epocă, trăia închisă în spatele pereţilorTemplului, predând cântul pentru defuncţi. Şi ea a scris în parteCartea morţilor. (Lectura 115-1).

Cât despre faimoasele biblioteci din Alexandria, ele ar fi datat din timpul lui Ra-Ta; una din fiicele acestuia:

întemeiase împreună cu prietena sa cea mai bună un centrucultural, în locul cunoscut acum ca Alexandria. Ele au început să

adune arhive, cărţi, documente din lumea întreagă. (Lectura 2835-1). Entitatea era atunci unul din responsabilii administrativi aiţinutului numit Deoshe, acum Alexandria. El a fost printre cei careau pus fundaţiile a ce sa ce a devenit cea mai mare colecţie de cărţişi manuscrise care a existat vreodată pe Pământ .. Entitatea a fostiniţiatorul acesteia iar opera sa a fost îmbogăţită apoi de generaţiileurmătoare şi descendenţii săi. (Lectura 412-5').

Se ştie că cele două biblioteci din Alexandria care însumau peste 700.000 volume au fost distruse: una de foc, în anul 47

înainte de Christos. când a intrat Iulius Cezar în Egipt: cealaltă, în cursul războaielor civile şi religioase din anul 200 şi 391 după

Christos. Istoria oficială spune că s-a distrus tot. Totuşi, Cayce face ecoul tradiţiilor secrete care afirmă că unele manuscrise mai există. Bibliotecarii ar fi pus în siguranţă cărţile cele mai preţioase care vor fi regăsite într-o zi:

Cea mai mare parte din ceea ce a scris el acolo a fost distrusîn timpul secolului al II-lea. Acestea erau compilaţii pe care lefăcuse în Marea Bibliotecă din Alexandria. Anumite manuscrisesunt încă intacte, pot fi regăsite în ruinele locului şi restaurate.

(Lectura 452-5).

Material pentru căutătorii de comori!

O altă lectură dă o dată precisă pentru întemeierea Marii Biblioteci şi spune că Christos a venit în Egipt la vârsta adultă: Atlantul Apex-El [...] s-a alăturat acelora care reconstruiau Egiptul. Şi cum vom vedea după ceea ce se poate găsi încă la Alexandria, el merita să fie numit primul fondator al Bibliotecii Cunoaşterii din Alexandria; şi aceasta cu 2.300 de ani înainte ca Prinţul Păcii (Iisus, Christos) să intre în Egipt pentru a primi acolo prima iniţiere. (Lectura 315-5).

Marea Piramidă... şi celelalte!

Existau piramide în Egipt înaintea lui Ra-Ta, este ceea ce ne spune lectura 993-1. Ele ar fi fost amplasate mai în sud. Marea Piramidă, numită a lui „Cheops” de către francezi şi a lui „Khufu”

de anglo-saxoni, ar fi fost construită:

Sub conducerea lui Ra-Ta [...] şi Hermes ca ghid, adică caarhitect, după termenul actual, care a lucrat în consens cu MarelePreot. Şi cu Isis (cum a fost numită de atunci încolo) în calitate deconsilier. (Lectura 294-15).

Să nu credeţi că a fost construită oriunde, ci dimpotrivă, după un amplasament matematic ales:

Dacă examinăm reţelele liniilor de forţă la suprafaţaPământului, cu o precizie matematică, vom vedea că epicentrulacestora este foarte aproape de locul unde este amplasată MareaPiramidă. (Lectura 2814-2).

În cursul unei lecturi consacrate în mod special Marii Piramide, Gertrude Cayce i-a pus lui Edgar o serie de întrebări: CARE A FOST DATA CONSTRUIRII MARII PIRAMIDE?

Construcţia sa a durat o sută de ani. Ea a fost începută şiterminată sub domnia lui Araaraart, cu Hermes şi Ra (adică Ra-Tacare a fost numit astfel la sfârșitul vieţii sale).

DAR DATA „ÎNAINTE DE CHRISTOS”?

De la 10.490 la 10.390 înainte de intrarea Prinţului Păcii înEgipt. (Lectura 5748-6).

Această dată se regăseşte identică în mai multe lecturi date de Cayce; este remarcabil faptul că nu s-a contrazis niciodată

asupra acestei date (i s-a întâmplat destul de rar, trebuie să spun, în alte domenii):

Construcţia acestui monument a durat deci o sută de ani, aşacum numărăm astăzi. Forma sa a fost concepută după lucrările luiRa-Ta, în legătură cu poziţia diverselor stele în acest loc, caregravitează în jurul sistemului nostru solar şi care se îndreaptă sprece? Spre constelaţia Balanţei. (Lectura 294-15).

Nimeni nu este sigur că a ştiut să traducă această ultimă

lectură, nici chiar comentatorii americani ai lui Cayce. Universul ar fi în expansiune spre un punct situat în direcţia Balanţei? În engleză, această constelaţie se numeşte ca în latină: „Libra”. Şi Cayce adaugă:

Acelaşi nume ca al tarii unde fusese izgonit Marele Preot,adică Libia. (În engleză: „Libya”).

Acest cuvânt era folosit în antichitate pentru a desemna ţările sahariene - cu suprafaţa mai întinsă decât Libia de astăzi (poate că de aceea visează Kadhafi la „Libia Mare”?). Gândul lui Cayce este luminat de faptul că aceste ţări cu graniţe sahariene, actuala Libie, ca şi Egiptul de sus, sunt dintotdeauna în astrologie guvernate de semnul Balanţei! Cât despre Marea Piramidă: În unele momente exacte se pot trage linii imaginare între intrarea Marii Piramide şi a doua stea a Ursei, numită Polară. În octombrie, se pot vedea schimbările care încep să fie vizibile în poziţia Polarei, în relaţie cu liniile Marii Piramide. Ea se schimbă

câte puţin şi când această schimbare va deveni net vizibilă - dată

care se poate calcula după Piramidă - atunci va veni începereaschimbării raselor (umane). Va fi un val mai mare de sufleteprovenind din civilizaţiile atlante, lemuriană etc. [...]. Acesteevenimente sunt indicate de schimbarea de direcţie când înaintămîn interiorul Piramidei. (Lectura 5748-6).

Bineînţeles, se regăseşte aici extraordinara tehnologie atlantă:

Atlanţii au ajutat la crearea a ceea ce se numeşte Piramida, pecare sunt înregistrate toate evenimentele Pământului de la începutulepocilor şi până la sosirea noii ordini mondiale. (Lectura 281-43).

Şi iată o figură familiară, atlantul Hept-Supht:

El a devenit mai târziu unul din responsabilii construcţieiacestei piramide... care rămâne şi astăzi un mister. (Lectura 378-12). Atlanţii, conştienţi de dezastrul care avea să se abată asupra continentului lor, voiau, se pare, să-şi salveze arhivele de distrugere şi au hotărât să le pună la adăpost în Egipt, în ansamblul monumental constituit de Sfinx, piramide şi alte clădiri care nu sunt încă dezgropate acum:

Această entitate atlantă făcea parte din Copiii Legii lui Unulcare au venit în Egipt în scopul păstrării arhivelor naţionale [...].

Aducând experienţa profesională dobândită în Poseidia, el adevenit inginer şef al lucrărilor de săpături şi de terasament. Elstudia vechile documente şi pregătea construirea monumentuluicare trebuia să adăpostească arhivele atlante şi casa iniţierii, adică

Marea Piramidă. (Lectura 2462-2).

Cayce afirmă că aceasta nu este mormântul unui personaj ilustru. El spune (lecturile 294-152 şi 5748-6) că Marea Piramidă

Are sens