"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » 🦚 „Vitrina cu șarlatani” de Radu Paraschivescu 🦚

Add to favorite 🦚 „Vitrina cu șarlatani” de Radu Paraschivescu 🦚

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

răspicat:

„Uite Loredana de ce marea majoritate a romanilor traiesc cum traiesc pt ca gandesc ca doamna care tia comentat in postarea anterioara… Sineu am gandit la fel, recunosc… si inca mai am multe programe care ma saboteaza, dar macar sunt constienta de ele si stiu cat de mult ma trag in jos… dar stiu ca intro zi voi ajunge acolo unde imi doresc, pentru ca bogatia si abundenta este pentru toti, si este loc pentru toti in imensa bogatie a Universului…

Bicurii.”

Era nevoie, după seria de burzuluiri online, de un glas al rațiunii capabil să

ostoiască văpaia. El vine sub semnătura lui Lavi Lavi, care conchide sapiențial:

„Eu cred si in reincarnare si de astazi cred ca asa stau lucrurile si cu munca, saracia, bogatia…”

Curat, Academie!

Agramatica Academiei – ediție revizuită

Ce naște din pisică șoareci mănâncă. Iar cine absolvă cursuri agramate agramat se exprimă. Robert Dobrean, beneficiar al (dacă nu cumva victimă a) ziselor cursuri, este acum în situația de a-i instrui pe alții. Și de-a le transmite mesaje din categoria: „Hai să vedem ce iasă”, „Văd că în ultimele două

trimestre nu ți-ai atins targetele”, „Ai nevoie de un Spațiu Securizam pe care eu ca și Coach pot să ți-l ofer” sau „Aceasta este marea diferență pe care ar trebuii s-o înțeleagă toți liderii”. Robert Dobrean scrie „poți călătorii”, „vei redescoperii” și „vei știi”. Simplul fapt că un asemenea utilizator al unei asemenea limbi române ajunge să-i învețe pe alții îți provoacă frisoane. Și e al naibii de greu să treci drept absolvent al unei academii, fie ea și de coaching, câtă vreme încă ai restanțe ortografice din gimnaziu.

14

Dacă nu v-ați săturat de înțelepciunea furnizată de Robert Dobrean, vă stă

la dispoziție Adrian Ioan Rogojan, Master Coach în cadrul academiei conduse de Loredana Latiș. Dincolo de ascuțimea pedagogică, domnul Rogojan se distinge prin contribuții în câmpul limbii române. E adevărat, acuzativul cu prepoziție e uneori omis în discurs, iar numărul de „i”-uri de la sfârșitul formelor verbale nu coincide întotdeauna nici la el cu adevărul gramatical, dar astea sunt fleacuri. Adrian Ioan Rogojan este un spărgător de fronturi în ceea ce privește regimul prescurtărilor. Conștient că timpul înseamnă bani și că brevilocvența e o valoare insuficient apreciată, Master Coach-ul propune forma prescurtată „cm” în locul cuvântului infernal de lung „cum”. Prima dată

crezi că e o greșeală de literă cum (sau cm) găsești cu sutele pe forumul Academiei de Coaching. A doua oară invoci coincidența. De la a treia încolo, îți dai seama că ai de-a face cu un modus operandi. O dovedește însuși titlul uneia dintre expunerile lui Adrian Ioan Rogojan: „Ce este Perspectiva și cm ne influențează ea viața?” Ceva mai jos apare întrebarea „Adică cm?”, care nu înseamnă „Adică centimetri?”, cum ar crede un obtuz, ci, Adică cum?”. Nu trece mult și-ți iese în cale și o invitație: „Dacă nu știi de unde să începi și cm să faci, sună-mă să stăm de vorbă”. Faptul că în toate aceste cazuri prescurtarea înseamnă renunțarea la o literă – una, nu două, nu trei, nu cinci

– pare să nu-l tulbure pe inovator. Și în fond de ce să te miri? Nu-l tulbură nici măcar enunțul „Asumăți schimbarea care o dorești și acționează”. E de presupus că până și Marian Vanghelie s-ar îmbujora de rușine în fața acestui hal de-a scrie. Și, spre deosebire de Adrian Ioan Rogojan, el nu e academician.

Împreună sau separat, Robert Dobrean, Adrian Ioan Rogojan și ceilalți membri ai înaltului for umplu site-ul cu platitudini, calchieri din engleză și traduceri urechiste ale unor texte de literatură motivațională din Occident.

Înțelepciunea livrată de academicienii Loredanei Latiș zornăie la glezna broaștei și se prezintă după cum urmează (păstrez și aici ortografia și ortoepia de pe site):

„Eu îți propun să începi cu începutul. Să te observi și să vezi ce programe și ce comportamente rulezi. De obicei ale persoanei care te-a impactat cel mai mult în copilărie (mama, tata, bunicii…) După ce ai identificat rana și comportamentul aferent să vezi cm poți să acționezi și asta fără să îți pui o mască, fără să fugi de tine și de ceilalți. Adică să îți permiți să fi vulnerabil.

De obicei partenerul sau partenera ne apasă «butoanele» iar noi în acel moment ne comportăm ca și în copilărie când am fost certați sau invalidați 15

de unul din părinți. Și când ne comportăm așa ce suntem? NIȘTE COPII ÎN

CORP DE ADULT? Dar totuși tu ACUM ești adult și nu un copil neajutorat care depinde de alții!!! De mama ta sau de tatăl tău… Și cm să acționez? În primul rând începe să lucrezi la tine, la stima ta de sine, la încrederea în tine și la iubirea față de tine. Mă lași cu astea? Pot zice mulți dintre voi. Păi te las, dar rămâi tot acolo unde te-am lăsat.

CEEA CE CREZI CREEZI!!!

Dacă ești pe ultimul loc în viața ta.

Dacă crezi că tu nu ești în stare de nimic.

Dacă crezi că tu nu meriți.

Dacă trăiești în frică și în vinovăție.

Vei fi tot acolo unde ești acum.

Pt că asta crezi despre tine și realitatea asta o vei crea ulterior. Și ca să

se producă schimbarea nu e suficient să VREI, trebuie să și FACI. Dacă vrei să te saturi nu-i suficient doar să vrei să mănânci. E nevoie să îți miști fizicul până la frigider, să îl deschizi, să iei mâncarea și apoi să o bagi în gură, să o mesteci și să o înghiți. Pentru că lucrurile se schimbă prin PRACTICĂ. Și prin antrenarea noilor obiceiuri și dezactivarea celor vechi.

De exemplu dacă vrei să slăbești, începi să mănânci sănătos, la ora normale și în cantități normale, faci sport… etc. Zi de zi. Nu mai iei cofetăriile la rând și te uiți toată ziua la televizor. Și în timp se produce «minunea» care o aștepți și care se numește SCHIMBAREA TA.”

Puține ar fi de adăugat. Poate doar că mâncatul nu e un obicei tocmai nou.

Și că „dezactivarea” lui are drept rezultat inaniția și în cele din urmă

săvârșirea dintre cei vii. Cine simte totuși nevoia să obțină ajutor suplimentar va fi tratat cu celeritate, fiindcă – o spune chiar dumnealui – „tot ce ai nevoie este să suni pt o programare sau să scri un mail”. Frumos, elegant, academic.

Yummy, Cami!

Fondatoare a Crafting Minds, unde se dedică începând din 2008

„deprinderii celor mai avansate științe, cunoștințe, metodologii și arte de a pune oamenii în contact cu puterea lor și a-i asista să obțină ce își doresc”, Camelia Păduraru e la rândul ei un trainer avizat. Și nu doar atât. Spre deosebire de agramații de dinainte, exprimarea dumneaei nu are carii ortografice. Are, în schimb, o euforică înclinație spre barbarism și romgleză, 16

câtă vreme autoportretul menit să câștige încrederea cursanților arată astfel:

„La doar 30 de ani ajungeam la cel mai înalt nivel de formare internațională

în NLP. Sunt Master Trainer de NLP, Trainer de Time Line Therapy™, Hipnoză

și Coaching, instructor de Kundalini Yoga, inițiat în magie antică hawaiiană și performance coach. Sunt aici să-ți pun la dispoziție tot ce știu mai bine, expertiza, pasiunea, dedicarea și pe mine însămi ca să înveți să poți tot ce nu poți și vrei să poți. Să-ți șlefuiești o viață care merită trăită”.

Are sens