"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Nu face nimic: Cum să treci peste obsesia pentru productivitate” de Celeste Headlee

Add to favorite „Nu face nimic: Cum să treci peste obsesia pentru productivitate” de Celeste Headlee

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

9:30 – duș

9:45 – meditație

10:00 – e-mail și rețele de socializare

10:30 – scrie/muncește

12:30 – prânz

1:00 – plimbare scurtă

1:30 – scrie/muncește

3:30 – timp liber și meditație

5:30 – plimbă câinele

6:30 – cină

7:30 – timp liber

9:00 – baie sau îngrijire personală

10:00 – culcare

Zilele când nu merg la sală

7:00 – trezește-te/ai grijă de câine/îmbracă-te 7:30 – plimbă câinele

8:00 – meditație

8:30 – treburi casnice

9:30 – e-mail și rețele de socializare

10:00 – scris

12:30 – prânz

1:00 – plimbare scurtă

1:30 – scris

3:30 – timp liber și meditație

5:30 – plimbă câinele

6:30 – cină

7:30 – timp liber

9:00 – baie sau îngrijire personală

10:00 – culcare

Aceste programe sunt foarte flexibile. Deseori, trebuie să dau interviuri sau să

mă întâlnesc cu prietenii, iar asta înseamnă că ziua mea se schimbă. N-are nici un sens să agonizez dacă nu m-am ținut de program, pentru că nu îl văd ca pe ceva restrictiv, ci ca pe ceva care mă ajută. Sunt doar sugestii. Dacă

petrec 40 de minute pe zi pe rețelele de socializare în loc de jumătate de oră, nu mă cert prea tare, iar câinele meu nu se plimbă întotdeauna de trei ori pe zi (uneori, se plimbă de patru).

Evident, dacă mai și călătoresc, aceste programe se pot schimba destul de mult. Și totuși, am descoperit că baza rămâne aceeași. Aproape întotdeauna găsesc timp pentru activitățile enumerate mai sus, chiar dacă se întâmplă să le fac la ore diferite. Acesta este un program ideal, iar ideal înseamnă rareori real.

De când mi-am făcut aceste programe, îmi verific e-mailul o dată pe oră și îmi limitez, în general, timpul pentru rețelele de socializare la o oră pe zi.

Uneori, trec mai multe ore până îmi dau seama că nu mi-am verificat căsuța poștală, lucru care nu se întâmpla niciodată în urmă cu câțiva ani. În weekenduri, deseori uit complet de e-mail, după ce l-am verificat de dimineață. Nici nu pot să descriu cât de eliberator se simte asta și cât de relaxant este. Am instalat o aplicație pe telefon care-mi limitează accesul atunci când e pornită. Dacă pornesc aplicația și încerc să-mi deblochez telefonul, spune „Pe bune???“ și mă face să-l las repede din mână.

Mi-am printat programele și le-am lipit în birou. După ce le-am urmat câteva săptămâni, am fost surprinsă să descopăr că aveam destul timp să fac tot ce voiam să fac și-mi mai rămâneau și ore în plus. A fost un moment de impact pentru mine. Când am înțeles cu adevărat că munca mea nu era ieșită de sub control sau imposibil de gestionat, am simțit un val aproape tangibil de ușurare în tot corpul. Aveam destul timp!

O viață trăită din plin 2. Renunță la rețelelede socializare!

Un prieten adevărat este cea mai mare dintre binecuvântări și reprezintă

acel lucru pentru care depunem cel mai puțin efort să-l obținem.

François de la Rochefoucauld

Euforia pe care am simțit-o după ce am recuperat controlul asupra programului meu a fost, din nefericire, de scurtă durată. Luam cina cu niște prieteni la doar câteva zile după ce am completat acest exercițiu, și aproape imediat, toată lumea a început să vorbească despre cât de ocupată este. Am spus doar bună, mă bucur să vă văd, ce faceți, iar răspunsul a fost: „Incredibil de ocupați. Nici nu-ți poți imagina“. Iar comentariul a fost urmat de o descriere a tuturor lucrurilor care se întâmplă în viața fiecăruia.

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com