"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Dileme etice în psihoterapie” de Samuel J. Knapp

Add to favorite „Dileme etice în psihoterapie” de Samuel J. Knapp

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

de etică dacă psihologii nu le monitorizează şi nu le canalizează 107

în mod adecvat. Să luăm în considerare următorul exemplu: Un psiholog bun

Dr. Garcia era tipul de psiholog care nu ar face niciodată

nimic greşit; colegii o descriau cu afecţiune ca fiind inflexibilă

în unele aspecte. Cu toate acestea, dr. Garcia a constatat că are instincte materne puternice faţă de un tânăr pacient aflat la acel moment în plasament maternal. Poate că pierderea de curând a unei sarcini era un factor care provoca în ea o reacţie atât de puternică.

· În mod similar, unii psihologi bărbaţi sunt înclinaţi să se îndrăgostească sau să fie profund atraşi de câte o pacientă, ajungând să se convingă că ea este sufletul lor pereche. Psihologii prudenţi, precum dr. Garcia din cazul de mai sus, vor face un pas înapoi şi-şi vor spune: ,,Stai puţin, trebuie să vorbesc cu cineva despre asta" ori de câte ori simt emoţii atât de puternice.

Când aud despre psihologi care au acţionat în manieră mai puţin optimă, studenţii la psihologie şi-ar putea spune: 11Eu nu voi face niciodată aşa ceva". Cu toate acestea, este uşor pentru studenţii care stau liniştiţi într-o sală de clasă să declare că ei nu ar lăsa niciodată emoţiile să îi devieze de la îndeplinirea obliga­

ţiilor profesionale. Sugerăm ca formatorii să le povestească celor pe care îi formează despre conflictele din trecutul lor personal, pentru a le da acestora exemple veritabile de smerenie şi prudenţă.

Dileme etice în psihoterapie■ Modelul optimizării calităţii

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com