"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » » 💙 💙 💙,, Tot ce ne-am dorit '' de Emily Giffin

Add to favorite 💙 💙 💙,, Tot ce ne-am dorit '' de Emily Giffin

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Ea începe să protesteze din nou, dar eu mă întorc și ies pe ușă. Nu știu de ce-aș fi în stare dacă nu mă urmează. Cel mai probabil ar implica butonul de panică al femeii. Din fericire, nu vom afla, pentru că, peste câteva secunde, aud pașii Lylei în urma mea.

Încep să merg mai repede, lungind pasul. Când Lyla urcă în mașină lângă

mine, e complet dezlănțuită, plângând atât de tare, încât începe să se sufoce.

O parte din mine ar vrea să o ia în brațe și să o liniștească. Însă furia mea, împreună cu dorința de a pleca naibii din Belle Meade, e mai mare decât orice sentiment de compasiune.

Așa că pornesc mașina, trecând pe lângă nenumărați afurisiți în Range Roveruri, BMW-uri și Mercedesuri. La ce naiba mă gândeam când mi-am trimis fiica într-un asemenea cartier zi de zi, plin cu nenorociții ăștia lipsiți de suflet, avizi de bani și mincinoși? De ce nu mi-am învățat lecția de pe când eram ajutor de jucător de golf la Country Clubul din Belle Meade? Atunci când m-am culcat cu Delaney și mi-am dat seama că mă folosea ca pe un VP - 211

pion – o modalitate bolnavă de a-i da peste nas tăticului ei și societății de rahat din care făcea parte? Ei bine, Lyla a devenit și ea un pion și n-am de gând să mai suport acest lucru. Începând de azi, copilul meu nu va mai merge la școala aia uitată de Dumnezeu. Nicio educație din lume nu merită

un asemenea sacrificiu. La urma urmelor, care e scopul? Primești o educație elitistă ca să ce, mai exact? Să intri într-un grup elitist de prieteni și să te alegi cu un afurisit de soț precum Kirk Browning? Să le ia dracu’! Aș fi mai liniștit dacă Lyla ar trăi de la un salariu la altul ca mine decât să înceapă să

semene cu oamenii ăia. Aș prefera să fie singuratică și de una singură decât singuratică în lumea lor.

Eram noi împotriva lor.

Ăsta e ritmul gândurilor mele în timp ce conduc. Intrarea pe autostrada 440 pare ticsită, așa că o țin prin oraș, oprind la semafor după semafor, lacrimile Lylei curgând întruna. La fiecare câteva minute, mă gândesc la Quarterman și la Nina, și îmi dau seama că prea îi bag pe toți în aceeași oală.

Pe de altă parte, ei sunt chiar acolo, jucând afurisitul de joc. De altfel, cum ar putea Quarterman să conducă o școală ca Windsor dacă nu ar îndulci tot rahatul ăla? Și chiar îmi place Nina – n-am ce face în privința asta –, dar fiu-su e dubios. Poate că nu el a făcut poza și nu el ne-a scris pe verandă, dar a mințit la un moment dat. Și asta în detrimentul Lylei.

— Tata, încetinește! țipă Lyla, în timp ce aproape intru în Lexusul negru din fața mea.

Apăs frâna în ultima secundă, cu inima bătându-mi nebunește și cu mâinile transpirate pe volan.

— Scuze, bălmăjesc eu, în sinea mea spunându-mi că e cazul să-mi revin și să cer ajutor cuiva.

Atunci mă gândesc la Bonnie și fac la stânga unde ar fi trebui să fac la dreapta.

— Unde mergem? se oprește Lyla din plâns cât să mă poată întreba.

— La o prietenă.

— Ce prietenă?

Tonul întrebării este grăitor. Crede că nu am niciun prieten.

Fără să-i răspund, îmi văd de condus, croindu-mi drum prin istoricul Belmont, până ajung la casa veche și ciudată a lui Bonnie. Volvo-ul ei antic și de demult, plin de abțibilduri, e parcat pe alee, în diagonală. În oricare altă

zi, efortul ei de a parca m-ar fi făcut să zâmbesc.

— Tata, a cui e casa asta? întrebă Lyla.

Încă e supărată, dar curiozitatea i-a mai diminuat din isterie.

— Ți-am spus. E a unei prietene, îi răspund, parcând în spatele Volvo-VP - 212

ului. O cheamă Bonnie. Uneori vin aici și discut cu ea despre tot felul de lucruri. Despre tine… Vino să-ți fac cunoștință cu ea.

Am coborât amândoi din mașină și am închis portierele, în vreme ce Lyla mă urmează spre ușa din față.

— Ieși… cu ea? mă întreabă, ștergându-și nasul cu mâneca.

În clipa aceea, Bonnie apare în prag, cu niște ochelari gigantici și un șal care arată mai degrabă a pătură. Părul ei cenușiu este mai răzvrătit decât de obicei. Surprind o ușoară dezamăgire în privirea Lylei.

— Ia te uită cine a venit! face Bonnie și deschide ușa.

— Neața, Bonnie, spun eu. Scuze pentru vizita surpriză.

— Dar e o surpriză plăcută, Tommy. O surpriză foarte plăcută, adaugă ea, privind dincolo de mine. Tu trebuie să fii Lyla, nu-i așa?

Expresia ei devine și mai călduroasă.

— Da, doamnă, răspunde Lyla, forțând un zâmbet cu buzele strânse, care apare mereu atunci când îi e prezentată unui adult.

— Cât de mult mă bucur să te cunosc! Eu sunt Bonnie, spune ea și îi întinde o mână care apare din adâncurile șalului. Îi strânge mâna Lylei, apoi o trage într-o îmbrățișare scurtă. Hai înăuntru, scumpo!

Lyla pășește înăuntru, eu o urmez și amândoi suntem bombardați de mirosul dulce, de prăjitură, deși nu-mi dau seama exact ce anume. Poate scorțișoară? Văd că și Lyla este intrigată de-acum, nu doar de ideea că am și eu o prietenă, ci de persoana lui Bonnie. Pentru prima oară, pare-se că am luat o decizie cu care e de acord și fiică-mea.

Bonnie ne conduce la veranda din spate, scăldată în lumina soarelui de dimineață și decorată cu tapițerii în culori țipătoare. Mă așez pe un scaun de culoarea smaraldului, în timp ce Lyla alege unul din fața mea, de culoare albastru-safir.

— Vă aduc o ceașcă cu ceai de mentă? întreabă Bonnie cu glasul ei muzical și cu un accent care pare aproape irlandez. E delicios!

Încuviințăm amândoi din cap și o urmărim cum se duce înapoi spre bucătărie. Niciunul dintre noi nu zice nimic preț de câteva minute. Stăm acolo și așteptăm până când Bonnie se întoarce cu o tăviță din lemn. Pe ea se află trei cești aburinde pe trei farfurii diferite, împreună cu niște șervețele roz pe care scrie La mulți ani! Pe tavă mai este și o ulcică cu lapte și un bol plin cu cuburi de zahăr care îmi aduc aminte de setul de ceai de jucărie al Lylei de când era mică. Eu și Lyla luăm fiecare câte o ceașcă înainte ca Bonnie să pună tava pe un cufăr de răchită care are și rol de măsuță de cafea.

Se așază apoi pe scaunul roșu de lângă Lyla, împărtășind cu ea vederea spre curtea din spate. Îmi face semn spre fereastră, apoi sus, înspre copaci. Eu stau cu spatele la fereastră, dar știu ce îi arată.

Are sens