"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » » DK Bizemont - Universul Lui Edgar Cayce #1

Add to favorite DK Bizemont - Universul Lui Edgar Cayce #1

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

CARE ESTE TRADUCEREA EXACTĂ A CUVÂNTULUI

„ESENIAN”?

Aşteptare.

OBIECTIVUL PRINCIPAL AL ESENIENILOR ERA FORMAREA

DE INDIVIZI CARE AR FI FOST CANALE (in engleză: „channels”) PENTRU NAŞTEREA LUI MESIA ŞI CARE MAI TÎRZIU AR FI FOST

TRIMIŞI ÎN LUME PENTRU A REPREZENTA FRATERNITATEA?

Pregătirea anumitor indivizi este primul obiectiv. Formarea demisionari era al doilea obiectiv. (Lectura 254-109).

ESENIENII SUNT CEI CARE AU FOST NUMIŢI DUPĂ

LOCURILE LOR NAZIREI, ŞCOALA DE PROFEŢI, ASIDEI TERAPEUŢI, NAZARITENI? ERAU O RAMURĂ A MĂRII FRĂŢII ALBE CARE ÎNCEPUSE ÎN EGIPT ŞI ÎI RECRUTA ATÂT PE EVREI CÂT ŞI PE NOBILI?

În mare, da. În detaliu, nu tocmai. Ei au fost cunoscuţi subunul sau altul din aceste nume. Este cazul Nazireilor, de exemplu,care aparţineau şcolii de gândire eseniene, înţelegeţi? Cum astăziam zice că există diverse ramuri în protestantism. Tot aşa existaudiverse grupe care aveau o aceeaşi origine: Şcoala Profeţilorîntemeiată de Ilie. Studiul şi propagarea acestor profeţii începuse cuSamuel. Mişcarea nu era egipteană (deşi adoptată de cei din Egipt).

Într-o altă perioadă, mai veche, aceştia s-au alipit ansambluluimişcării unde erau acceptaţi evreii şi nobilii pe picior de egalitate.

VĂ ROG VORBIŢI DE FEMEILE LEGATE DE ACEASTĂ

MIŞCARE, DE CELE CARE ERAU MEMBRE ALE FRĂŢIEI ESENIENE. CE PRIVILEGII AVEAU ELE ŞI CU CE RESTRICŢII ŞI CUM INTRAU ELE ÎN ORDIN, ŞI CARE ERA VIAŢA LOR?

A fost începutul unor vremuri când femeile au fost considerateegalele bărbaţilor în activităţile lor şi în competenţa lor de a trăi şide a transmite adevărurile învăţate. Ele intrau în ordin şi seconsacrau lui -în general, ele erau consacrate ordinului de cătrepărinţii lor. Dar acest lucru se făcea întotdeauna liber, de-a lungulunei angajări progresive. Totuşi ele acceptau şi restricţii la anumite

alimente; şi, în anumite perioade, restricţii ale relaţiilor sexuale.

(Lectura 254-109).

Acei esenieni se pare că au avut un nivel cultural foarte înalt.

În timpul lui Christos, persoana care-i conducea era - lucru remarcabil - o femeie:

Se numea Iudita ( În original: Judy) şi cuvânta ca un maestru,căci ea era proorociţă şi vindeca prin rugăciune. Cu aproapedouăzeci şi patru de ani înaintea intrării în planul terestru a acestuisuflet care a fost numit Iisus, îi găsim pe părinţii Iuditei lucrândprintre grupurile de profeţi stabiliţi pe muntele Carmel - grupuri careîncepuseră cu Samuel, Ilie, Elisei, Saul şi cei din timpurile vechi.

Datorită dezbinărilor care apăruseră în popor, unde fariseii seopuneau saduceilor, apăruse grupul esenienilor, format din cei caredoreau să menţină [...] tradiţiile timpurilor vechi când oamenii erauobişnuiţi cu supranaturalul. Aceşti esenieni aveau experienţeneobişnuite: vise, viziuni, voci sau alte fenomene prin care seinterpretau obiceiurile, Legea, istoria poporului evreu, toatefăgăduinţele care-i fuseseră făcute şi cum fuseseră ele interpretatechiar de cei care trebuiau să le păstreze. Entitatea Iudita a fostcrescută în această atmosferă -nu de discuţii şi de dispute, ci în [...]

acele studii care erau considerate necesare [...]. Astfel, se încercapăstrarea documentelor şi tradiţiilor orale, scriindu-le [...].

Şi tradiţiile din Egipt, India, Persia şi alte ţări vecine; toateacestea au devenit o parte din studiile şi cercetările entităţii Iudita,în eforturile sale de a culege şi conserva toate aceste tradiţii şi de aţine o cronică a evenimentelor.

AM AVUT ÎN ACEASTĂ VIAŢĂ DIN PALESTINA O LEGĂTURĂ

STRÎNSĂ CU IISUS? întrebă consultanta care ar fi fost acea Iudita dintr-o viaţă anterioară:

Da, aţi fost profesorul Său într-un timp. Şi atât de apropiată deEl, sufleteşte!

[... ] Şi dumneavoastră L-aţi trimis să studieze în Persia, înEgipt, în India, da, pentru ca EI să poată ajunge la cunoaştereaperfectă a activităţilor Sale pe plan material... El, care a devenitCalea şi Adevărul. (Lectura 1472-3).

Se pare că acei esenieni dezvoltaseră de asemenea puteri psi care merg mână în mână cu cunoaşterea secretelor ezoterice: PROFETESA IUDITA A ASISTAT LA CRUCIFICAREA SAU

ÎNVIEREA LUI IISUS?

Nu, dar ea era prezentă în spirit, adică în gând. Căci amintiţi-vă că în timpul acela, experienţa Iuditei îi permitea să fie prezentă

în numeroase locuri, fără ca trupul său fizic să se afle acolo,material. (Lectura 2067-11).

Esenienii erau experţi în astrologie:

[...] Entitatea era în Ţara Făgăduinţei în vremea când seaştepta venirea Celui Sfânt. Ea era împreună cu conducătoriigrupurilor cunoscute drept esenieni. În contact strâns cu Iudita,entitatea era atunci o proorociţă, o ghicitoare. Ea studia astrologia,cum se numeşte lucrul acesta astăzi, adică efectele planetelor,soarelui, lunii, stelelor asupra comportamentelor umane. (Lectura2880-1).

Toată familia lui Iisus se pare că a fost eseniană. Începând cu vărul: Căci Ioan (Botezătorul) era şi mai esenian decât Iisus.

(Lectura 2067-11).

Elisabeta, soţia lui Zaharia şi mama lui Ioan, era şi ea eseniană (lectura 2156-1 şi 1602-1), ca şi proorociţa Ana, prietenii Mariei şi ai lui Iosif şi bineînţeles aceştia. Primii discipoli ai lui Iisus, Apostolii, primii creştini, au fost recrutaţi după Cayce dintre esenieni. În vremea când a început să se vorbească de aceştia, foarte puţini oameni îi cunoşteau (cu excepţia puţinilor cititori ai lui Flavius Iosif, Gurdjieff sau Anne-Catherine Emmerich!).

„Manuscrisele” de la Marea Moartă au fost descoperite la Qumran abia în 1947. A fost nevoie de zece ani buni după aceea ca să fie clasificate, traduse şi să se înţeleagă că proveneau de la o frăţie eseniană. În Franţa s-a vorbit foarte repede despre această

poveste pentru că săpăturile au fost făcute de un arheolog francez, părintele de Vaux. Dar în America, în 1947... Cayce murise deja! Or lecturile sale despre esenieni au fost date cu mult timp înainte (de exemplu, lectura 489-1 citată la începutul acestui capitol datează din 1934).

Este interesant să mai notăm că s-a găsit printre

„Manuscrisele” de la Marea Moartă un text care vorbeşte de astrologie. (Cf.: „Les Horoscopes de Qumrân”, in La revue de Qumrân).

Maria, sufletul-soră al lui Christos

Ceea ce se spune despre ea s-ar putea să-i surprindă pe catolicii puţin informaţi, dar mult mai puţin pe cei care sunt obişnuiţi cu evangheliile apocrife şi textele ezoterice. În lecturile cayciene, Maria apare ca o personalitate de primă importanţă, aşa cum o văd bisericile ortodoxă şi catolică.

Cayce spune că ea făcea parte dintr-un grup de douăsprezece fetiţe alese de esenieni pentru a deveni „canalul” prin care avea să

se nască Mântuitorul făgăduit. Aceste tinere primeau o educaţie aleasă în Templul esenian din muntele Carmel. Acolo ar fi avut loc evenimentul cunoscut ca Vestirea:

Pe treptele Templului care duceau la altar, în dimineaţa aceea,soarele răsărind lumina această scară pe care urcau fetiţele aleseca să se roage la altar şi să ardă tămâia.

Şi în ziua aceea, când urcau scăldate de razele de purpură şiaur ale soarelui la răsărit, când Maria atingea ultima scară, a tunatşi a fulgerat. A apărut îngerul ținând-o pe micuţa Maria de mână şia dus-o

spre altar. Aşa a fost ea desemnată ca Aleasă. A fost arătată

cum deschidea calea celorlalte fetiţe. Căci în ziua aceea, ea era înfruntea Procesiunii.

ACEASTA S-A PETRECUT ÎN TEMPLUL OFICIAL (AL

IERUSALIMULUI) SAU ÎN TEMPLUL (ESENIENILOR) DE PE

MUNTELE CARMEL?

Are sens