"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » » DK Bizemont - Universul Lui Edgar Cayce #1

Add to favorite DK Bizemont - Universul Lui Edgar Cayce #1

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

[...]. Atunci a survenit cererea în căsătorie - iar Maria aveaşaisprezece - şaptesprezece ani când a rămas însărcinată. (Lectura5749-8).

CE VÎRSTĂ AVEA MARIA când A FOST ALEASĂ PENTRU A FI

EDUCATĂ PE MUNTELE CARMEL?

Patru ani. Şi între doisprezece şi treisprezece ani când a fostdesemnată Aleasă de către înger pe treptele Templului. (Lectura5749-8).

Naşterea lui Iisus este povestită în lecturile lui Cayce ca în tradiţia provensală: cu o iesle pe care au găsit-o pentru că nu era loc la han; cu Steaua, cu păstorii, cu corul Îngerilor care cântau:

„Gloria in excelsis”... fără a-i uita pe regii Magi şi suita lor.

Singura diferenţă faţă de tradiţia provensală este personajul hangiului: în versiunea tradiţională, el este nesuferit şi-i afuriseşte pe viitorii părinţi, zicând că nu are loc.

În versiunea cayciană, dacă hangiul refuză s-o primească pe Maria, este mai mult pentru a o apăra (lectura 11 96-2). El a fost vestit şi avertizat de esenieni în privinţa evenimentului care se pregăteşte şi nu vrea ca Maria să nască sub ochii curioşi ai clienţilor sau spionilor şi o trimite pe fiica sa Sara la iesle ca s-o ajute pe tânăra lehuză (lectura 1152). Nu voi reproduce aici lecturile privitoare la Crăciun: le-aţi crede ieşite dintr-o veche poveste provensală!

Cât despre data reală a naşterii lui Iisus, foarte discutată, iată ce spune Cayce, ca răspuns la întrebarea:

SĂRBĂTORIM CRĂCIUNUL LA O DATĂ APROAPE EXACTĂ?

Da, aproape, căci multe schimbări au intervenit în modul decalculare a timpului, adică în diversele calendare. Este aproapeexact 24/ 25 decembrie, aşa cum socotiţi voi timpul astăzi. (Lectura5749-8).

CÎND ŞI UNDE S-A NĂSCUT IISUS ÎN PALESTINA?

La Betleem, în Iudeea, în acea grotă care nu este însemnată

acum, dar numită „staul”(căci în America se reprezintă ieslea ca ocolibă!).

ŞI CÂND S-A NĂSCUT?

În a nouăsprezecea zi din ceea ce am numi astăzi luna martie.

ŞI ÎN CE AN?

Asta depinde de calendarul folosit; după calendarul iulian,anul 4. După calendarul mozaic sau ebraic, anul 1899. (Lectura587-6).

ÎNTR-UNA DIN LECTURI, NI SE SPUNE CĂ ANIVERSAREA NAŞTERII LUI IISUS CORESPUNDE CU 19 MARTIE, DUPĂ

CALENDARUL NOSTRU ACTUAL. ÎN ALTA, NI SE SPUNE CĂ

SĂRBĂTORIM CRĂCIUNUL CORECT, ADICĂ PE 24 SAU 25

DECEMBRIE CUM CALCULĂM NOI ASTĂZI. ATUNCI, AR TREBUI SĂ ŞTIM!... DE CE ACESTE CONTRADICŢII?

Cele două date sunt Juste, depinde de calendarul folositpentru calcul. De câte ori au fost făcute şi refăcute aceste calcule?

[...] Trebuie să luăm în consideraţie aceste calendare diferite,urmând cronologia evenimentelor. (Lectura 2067-7).

Pe de altă parte, catolicii se adresează Mamei lui Iisus numind-o „Preafericita Marie de-a pururea Fecioară”. Ei riscă să

fie destul de surprinşi de lecturile în care Cayce vorbeşte de fraţii şi sora lui Iisus... Şi totuşi, n-au citit în Evanghelie versetul unde discipolii îi spun lui Iisus: „Mama şi fraţii tăi Te caută”? Teologii discută de douăzeci de secole pentru a şti dacă aceştia sunt „fraţi”

adevăraţi sau numai „veri”. Dar în zadar au spus că în ebraică se folosea cuvântul „rate” pentru „văr”, explicaţia e trasă de păr şi nu a convins pe toată lumea... Iată versiunea lui Cayce: MARIA ŞI IOSIF AU MAI AVUT ALŢI COPII?

Pe Jacob, Iuda şi o fată. (Lectura 5749-8).

LA CÂT TIMP DUPĂ NAŞTEREA LUI IISUS AU ÎNCEPUT

MARIA ŞI IOSIF SĂ TRĂIASCĂ VIAŢA NORMALĂ A UNUI CUPLU

CĂSĂTORIT ŞI când L-AU AVUT PE COPILUL IACOB?

După zece ani. Ei au avut la rând pe Iacob, o fată şi pe Iuda,(Lectura 5749-8).

MARIA ERA OBLIGATĂ SĂ AŞTEPTE ZECE ANI ÎNAINTE DE

A-L CUNOAŞTE FIZIC PE IOSIF?

Această relaţie normală, naturală nu s-a produs înainte deplecarea lui Iisus la studii, înţelegeţi? Şi nu era „obligată”. A fost oalegere a amândurora, datorită sentimentelor reciproce. Însă când

El a fost departe, sub protecţia celor care li erau călăuze - niştepreoţi - atunci, această relaţie fizică a început ca o experienţă

normală (Lectura 57498).

Trebuie să spun că în calitate de mamă, prefer această

versiune. Există ceva cu adevărat ilogic să dai de exemplu femeilor măritate un soţ care nu s-a culcat niciodată cu propria soţie!

Familia lui Iisus

Pentru început, să vorbim de această soră a lui Iisus: Căci entitatea trăia în acea ţară când Invăţătorul a străbătut-o; ea era fiica Mariei, Maica Domnului, Rut.

De unde blândețea ei de acum în ajutorarea indivizilor,mulţimilor acelora care au fost defavorizaţi material [...]. În această

viaţă ca Rut, entitatea era foarte legată de mediile conducătoare aleromanilor. Şi după crucificare, după acea experienţă de neuitat cudiscipolii şi apostolii, ea a plecat în călătorie cu cei care doreau să

deschidă lumea romană pentru influenţa lui Christos manifestată înOmul Iisus [...]. Entitatea s-a căsătorit cu un roman şi a mers cu ella Roma.

Când a ajuns la adolescenţă, după naşterea lui Iuda, şi când,datorită morţii lui Iosif, Iisus, fratele său, s-a întors acasă ...ea şi-apus multe întrebări despre acest membru ciudat al familiei sale,

...despre care oamenii spuneau multe rele, temându-se de el. Odată

cu plecarea acestui frate în Egipt, unde El mergea să-şi primească

iniţierea finală, adică o învăţătură, împreună cu Ioan (un altmembru al familiei despre care se vorbea cu respect şi a căruimamă fusese un vehicul ales de preoţii esenieni. Ioan care coboraîn linie directă din marii preoţi evrei) - toate acestea însemnau multpentru entitatea Rut.

Evident, că nu i-a fost uşor să fie fiica, sora şi verişoara unor astfel de vedete!

Când vărul Ioan s-a întors şi şi-a început misiunea, renunțândla poziţia sa de preot în Templu pentru a deveni un proscris carepredica în deşert, atunci Rut a fost consternată [...].

Are sens