"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Ghidul complet al plantelor medicinale” de David Hoffmann

Add to favorite „Ghidul complet al plantelor medicinale” de David Hoffmann

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Se recunoaște din ce în ce mai mult că preocuparea pentru sănătate și stare de bine nu e același lucru cu preocuparea pentru boală și tratament. Ce înseamnă

toate astea și cum se pot obține rezultate practice e ceva vag în mentalul public, dar așteptările au crescut și au fost puse întrebări importante.

Există o mulțime de motive, de la disperarea cea mai rea la căutarea activă și pozitivă a transformării, pentru care oamenii se gândesc să consulte un medic specializat în folosirea plantelor medicinale sau alți specialiști în terapie alternativă. Un factor din ce în ce mai important este teama, reală sau imaginară, de medicamente și de efectele lor adverse sau de trauma unei operații. Acest specialist este chemat, adesea în calitate de surogat de consilier, să dea recomandări sau îndrumări în locul doctorului. Riscurile și chiar și nevoia de tratament medicamentos sunt uriașe, însă nu e aici locul potrivit pentru a le pune în discuție. Totuși, teama de efectele adverse are adesea un fundament real. Fără

să intenționez să diminuez potențialul de salvare a vieții deținut de medicamente sau operații, consider că limitările unor astfel de metode devin din ce în ce mai evidente și, adesea, îi direcționează neintenționat pe oameni către soluții mai puțin riscante.

În special în Marea Britanie, un alt motiv de a încerca alte soluții este exasperarea tot mai mare pe care o provoacă monolitul organizațional numit Sistemul Național de Sănătate. Aceasta nu este o critică adusă asistentelor medicale, personalului auxiliar sau medicilor, care se străduiesc din răsputeri să

aibă grijă de pacienții lor, ci doar o recunoaștere a erorilor sistemului. În multe săli de așteptare, saloane ale spitalelor și cabinete de consultație se simte o atmosferă de alienare și depersonalizare. Domeniul sănătății și al întregului este un exemplu perfect de frumusețe a lucrurilor mărunte.

Cei cărora li s-a spus că trebuie să învețe să trăiască cu boala lor sau că medicina convențională nu mai poate să facă nimic pentru ei se vor orienta adesea către medicina naturistă, în speranța că se mai poate obține ceva. Medicația naturistă

poate ajuta foarte mult, dar e păcat că un astfel de ajutor nu este căutat mai devreme. De multe ori asta se întâmplă în cazuri atât de extreme, încât chiar și doctorii apelează la terapiile alternative și, dacă nu se mai poate face nimic sau se obține prea puțin, ajung la concluzia că abordarea aceea nu are nicio valoare.

Erorile acestei atitudini sunt evidente.

Mișcarea Verde devine tot mai puternică, holismul nu mai este doar un domeniu marginal, iar medicina naturistă e înfloritoare în tot Occidentul industrializat. În cele din urmă, perspectiva despre lume în care se scaldă această carte este tot mai mult înțeleasă ca fiind unica perspectivă care oferă speranță pentru viitorul societății noastre. Indiferent că e vorba de sistemul sanitar, de politică, de economie sau de oricare alta dintre numeroasele fațete ale strădaniilor umane, se manifestă o schimbare care ne poartă spre cooperare atât cu celălalt, cât și cu lumea din care facem parte. Transformarea nu este ușoară sau confortabilă, dar este foarte, foarte reală. Mă simt profund binecuvântat să pot aduce această

măruntă contribuție la domeniul medicinei naturiste, aspect al trezirii conștiinței umane la îmbrățișarea Gaiei.

CUM SE FOLOSEȘTE ACEASTĂ CARTE

Ghidul complet al plantelor medicinale are trei părți. „Abordarea holistică“

plasează medicina naturistă în contextul său, prezentând plantele în relația lor cu vindecarea și cu umanitatea. Partea centrală a cărții abordează plantele medicinale și tratamentele naturiste pentru fiecare sistem organic. Cea de-a treia parte a cărții este un atlas botanic tradițional care conține detalii despre plantele medicinale și oferă informații despre chimia și acțiunile lor, precum și despre culesul și prepararea acestora.

Cartea poate fi folosită în mai multe feluri. Ea poate fi citită din scoarță în scoarță ca introducere în medicina naturistă; poate fi considerată manual; poate fi sursă pentru a afla informații despre tratamentul holistic al anumitor boli și afecțiuni; poate fi utilizată ca atlas botanic tradițional pentru a afla mai multe detalii despre o anumită plantă.

Abordarea botanică din această carte recurge la plante în funcție de acțiunile lor sinergice care îi oferă organismului ajutorul cel mai potrivit în lupta împotriva bolii. În această carte este recomandată utilizarea plantelor medicinale în sinergie. O asociere a acțiunilor fiecărei plante în parte trebuie rafinată atent pentru a putea fi oferit cel mai potrivit sprijin în combaterea bolii. Este necesară

o abordare uniformă a problemei. Cititorul trebuie să hotărască ce acțiuni sunt necesare pentru contracararea bolii, apoi fie să consulte secțiunea „Atlas botanic“, care-i pune la dispoziție o descriere generală a fiecărei plante medicinale și a acțiunilor sale, fie secțiunea despre „Acțiunea plantelor medicinale“.

Pentru a afla informații despre anumite boli, cititorul trebuie să consulte paginile capitolului în care sunt prezentate acestea.

Secțiunea „Atlas botanic“ este aranjată alfabetic. Dacă cititorul cunoaște doar denumirea latinească, Repertoarul îl va ajuta să găsească derivatul românesc al acesteia.

Pentru a afla ce plante pot fi utile pentru o anumită boală, cititorul trebuie să

caute în secțiunea „Repertoar“, apoi în secțiunea „Atlas botanic“ pentru informații mai detaliate. Când se fac afirmații de felul „Asta poate fi de ajutor“

sau „Asta poate fi avută în vedere“, este pentru ca omul care citește să caute acea plantă și să ia o hotărâre.

CÂND SE FOLOSESC PLANTE MEDICINALE

Plantele medicinale se pot folosi în deplină libertate și fără riscuri ca parte a unui stil de viață, fără a ne gândi la ele ca la „medicamente“. Pentru nevoi specifice, e cel mai bine să fie utilizate preventiv, anterior apariției problemelor de sănătate.

Există plante medicinale specifice care întăresc și tonifică anumite organe și sisteme. Acestea pot fi folosite când există o tendință către îmbolnăvire, fără să

fie prezentă boala în sine. Prin întrebuințarea plantelor medicinale se poate scăpa de orice slăbiciune.

Chiar dacă fiecare dintre noi trebuie să-și găsească propria „aliată“ dintre plantele medicinale, cele de mai jos pot fi folosite fără riscuri perioade îndelungate de timp.

Sistemul circulator

Fructe de păducel

Sistemul respirator

Lumânărică

Sistemul digestiv

Crețușcă

Sistemul nervos

Gura-lupului

Piele

Urzici

Sistemul muscular și osos

Semințe de țelină

Sistemul reproducător

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com