"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Ghidul complet al plantelor medicinale” de David Hoffmann

Add to favorite „Ghidul complet al plantelor medicinale” de David Hoffmann

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Spălăturile vaginale sau alte aplicări locale sunt bune doar pentru a scăpa, pentru o vreme, de simptome.

Un tratament adecvat pentru infecțiile vaginale presupune folosirea de antimicrobiene, împreună cu plante medicinale care purifică sistemul limfatic, de regulă alterative. Pentru a susține vindecarea țesutului infectat, sunt indicate, de regulă, astringentele, mai ales în cazuri de scurgeri vaginale. În plus, trebuie să

se țină seama de întregul tablou și starea generală de sănătate trebuie îmbunătățită cu un surplus de remedii adecvate. O cauză comună de ținut minte este folosirea pilulei contraceptive sau renunțarea recentă la aceasta, căci administrarea ei afectează adesea ecologia zonei vaginale.

Pentru a exemplifica această abordare, antimicrobienele indicate sunt: echinacea, usturoiul sau indigoul sălbatic; limfaticele pentru această zonă sunt: lipicioasă

sau rădăcină de cârmâz; dintre multele astringente ce pot fi aplicate, cel mai frecvent utilizate sunt: rădăcină de unicorn, geranium, Senecio aureus, scoarță de ovăz, saschiu și trillium. Cele mai multe astringente se dovedesc utile și ca aplicări externe în combinație cu un ceai. Un amestec intern foarte bun este următorul:

echinacea

2 părți

geranium

2 părți

saschiu

2 părți

trillium

2 părți

lipicioasă

1 parte

Se bea acest ceai de trei ori pe zi.

Amestecul poate fi utilizat și pentru spălături vaginale, preparat în același fel ca o infuzie. Și în acest mod trebuie să fie folosit de trei ori pe zi, pentru a susține tratamentul intern, și să fie continuat câteva zile după ce infecția a dispărut. În același fel, se poate recurge și la iaurt, intern și extern. Acesta reface flora bacteriană naturală și ecologia astfel refăcută poate să aibă grijă de ea însăși.

Este deosebit de util când problema apare ca urmare a administrării de antibiotice. Sigur că se aplică și aici recomandările generale de combatere a infecțiilor. Alimentația trebuie să fie bogată în vitamine și minerale naturale, mai ales din surse precum fructele și legumele. Poate fi indicat și un supliment cu vitamina C, mai ales după un tratament cu antibiotice. Se recomandă și usturoi din abundență în alimentație, preferabil crud.

PLANTELE MEDICINALE ȘI SEXUALITATEA Aproape toate tradițiile culturale ale lumii au plantele lor favorite care au reputația de a intensifica libidoul și de a vindeca impotența. Pentru una dintre ele, damiana, o astfel de reputație s-a transmis chiar și denumirii sale botanice, Turnera aphrodisiaca. E discutabil dacă afrodiziacele acționează prin stimularea directă a dorinței sexuale. După părerea mea, o astfel de acțiune nu există. Cu toate acestea, se poate stimula sexualitatea prin folosirea de plante medicinale dacă o vedem în termeni holistici. Dacă organismul este plin de vitalitate, este relaxat, iar mintea este calmă și liniștită, sexul poate să fie o expresie puternică a acestei vitalități. Din acest unghi, plantele care ne ajută să ajungem într-un astfel de loc al relaxării și plenitudinii vor avea, prin extensie, acțiune afrodiziacă.

Câteva plante, precum damiana, ginsengul și palmierul dințat, au reputația de tonice pentru glandele reproducătoare, mai ales la bărbați. Acestea nu doar că

întăresc, fără îndoială, sistemul reproducător în sine, dar pot face și ca persoana respectivă să ajungă într-o stare superioară de întrupare a plenitudinii și vitalității sale înnăscute.

Dacă, din cauza stresului și a încordării, apar probleme sexuale, sunt indicate relaxante nervoase și tonice precum florile de tei, ovăzul sau gura-lupului.

Dacă starea de sănătate este sub nivelul ei optim în vreun fel, trebuie susținută cu ajutorul remediilor adecvate, fiind adesea utile plantele medicinale tonice amare.

Vechile atlase botanice sunt pline și de remedii care vor reduce dorința sexuală.

Leacurile pentru nimfomanie și masturbare abundă! Dacă este potrivit să fie redusă experiența sau expresia energiei sexuale, este indicată utilizarea combinată de relaxante nervoase (pentru a elimina o parte din energie) și tonice nervoase (pentru a întări și a susține organismul), cele mai bune plante medicinale fiind în acest caz: pasiflora, valeriana sau salata sălbatică. Hameiul este deosebit de bun pentru bărbați dacă e nevoie să fie redusă

hiperexcitabilitatea sexuală.

⁸ Aș vrea să-ți recomand o carte plină de înțelepciune, compasiune și smerenie, o

carte care nu trebuie să-i lipsească niciunei femei și care ar trebui să fie citită de

toți bărbații: Hygeia, a Woman’s Herbal, de Jeannine Parvati (Freestone

Publishing, 2010). (N.a.)

Pentru a privi în profunzime întreg procesul menstruației și atitudinile mentale

legate de acesta, a se consulta cartea numită The Wise Wound, Menstruation and

Everywoman, de Penelope Shuttle și Peter Redgrove (Marion Boyars, 2005).

(N.a.)

¹ Aș vrea să mă refer în mod special la o carte excelentă intitulată Spiritual

Midwifery, de Ina May Gaskin (The Book Publishng Company, 2002). (N.a.)

SISTEMUL URINAR

„Astfel, în corpul sistemului solar, Pământul este analog rinichiului, reglând și translatând energiile ce plutesc prin întregul sistem, eliminând impuritățile și redând corpului acestuia numai ce este în armonie și integrat în evoluția întregului.“

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com