"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Ghidul complet al plantelor medicinale” de David Hoffmann

Add to favorite „Ghidul complet al plantelor medicinale” de David Hoffmann

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

PLANTELE MEDICINALE DE EVITAT ÎN

TIMPUL SARCINII

Numeroase plante stimulează marcant uterul; aceasta este baza de acțiune a unora dintre emenagoge. În majoritatea situațiilor, acest fapt nu are niciun fel de consecințe, dar în timpul sarcinii e important ca uterul să nu fie stimulat extern pentru a avea spasme, căci se poate provoca o pierdere de sarcină. Cele mai întâlnite plante stimulatoare sunt brândușa de toamnă, dracila, gențiana, ienupărul, feriga, mandragora, busuiocul cerbilor, rădăcina de cârmâz, virnanțul, salvia, lemnul-Domnului, vetricea, tuia și pelinul. Deși acestea nu vor avea de fiecare dată acțiune abortivă, e mai bine să fie evitat riscul administrării lor, căci acțiunea vizată cu ele poate fi obținută și cu ajutorul altor plante.

IMINENȚA DE AVORT

Din când în când, avortul este reacția naturală a organismului la anumite situații.

În astfel de circumstanțe, niciun remediu naturist nu se poate opune reacției organismului. Cu toate acestea, pierderea de sarcină poate să fie iminentă și în caz de alimentație inadecvată, stres sau traumă și atunci plantele medicinale pot să ofere acea tărie sau vitalitate necesară pentru a se evita un avort nenecesar.

Organismul se poate folosi de sprijinul plantelor pentru a se asigura că bebelușul se dezvoltă bine.

Chiar dacă sunt potrivite anumite plante, pentru a proteja de iminența de avort sunt indicate și tonicele uterine generice precum scoarța de călin american, afinul indian, călinul, rădăcina de unicorn sau iarba-amară (Aletris farinosa).

Chiar dacă toate acestea sunt foarte bune, o combinație de tonice, antispasmodice și relaxante nervoase poate să fie deosebit de eficientă: afin indian

2 părți

rădăcină de unicorn

2 părți

călin

1 parte

Se bea acest ceai de trei ori pe zi.

Dacă este implicat și foarte mult stres, pot fi avute în vedere și nervine mai puternice, precum gura-lupului sau valeriana.

GREȚURILE MATINALE

Obișnuite în primele câteva luni de sarcină, grețurile matinale apar frecvent dimineața când stomacul e gol, chiar dacă se pot ivi și în alte momente. Ele par să fie rezultatul mai multor factori ce acționează împreună. Cel mai important este masiva schimbare hormonală ce are loc, alături de un nivel scăzut al glicemiei și, probabil, o tensiune arterială scăzută. În termeni naturiști, pot fi interpretate ca eliminare a toxinelor din organism în vederea pregătirii pentru sarcină.

Deși cel mai bine este să fie evitate orice fel de medicamente în timpul sarcinii, există câteva remedii specifice fără probleme ce pot fi folosite la nevoie. Acestea sunt: cătușa, algele roșii și crețușca. Nervine blânde de asemenea utile sunt următoarele: mușețelul, hameiul și menta. Un amestec foarte bun este următorul: crețușcă

2 părți

cătușă

1 parte

mușețel

1 parte

Se bea acest ceai de trei ori pe zi sau în funcție de nevoi.

Este mai puțin necesar dacă femeia are o alimentație hrănitoare, evită stresul și respectă trupul și spiritul, ale ei și ale copilului.

TRAVALIUL

Dacă viitoarea mamă bea ceai de vița-de-vie a femeii și de frunze de zmeur măcar în ultimele trei luni de sarcină, travaliul îi va fi probabil ușor și nu foarte îndelungat. Cu toate acestea, dacă travaliul se prelungește, iar forța uterului pare să slăbească, se poate recurge la plante medicinale pentru stimularea contracțiilor uterine. De departe cea mai utilă și mai sigură plantă oxitocică este gențiana.

Deși nu trebuie utilizată în timpul sarcinii, poate fi folosită în travaliu pentru a susține și a întări strădaniile organismului.

LACTAȚIA

S-ar putea ca mamei să-i fie greu să pornească lactația sau să mențină un nivel suficient de ridicat de secreție de lapte atunci când alăptează. Întrucât pentru copil cel mai bine e să fie hrănit la sân atâta timp cât este posibil, plantele medicinale care ajută lactația sunt neprețuite. În acest sens, sunt potrivite: anason, schinel, semințe de chimen, semințe de fenicul, semințe de schinduf, ciumărea și verbină; ciumăreaua este cea mai puternică. Se pot bea de trei ori pe zi sub formă de infuzie, făcută din una sau două linguri la o cană de apă.

Semințele menționate, bogate în uleiuri volatile, sunt foarte eficiente și combinate, alcătuind un ceai foarte aromat:

chimen

2 părți

fenicul

1 parte

anason

1 parte

Sau doar:

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com