"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Ghidul complet al plantelor medicinale” de David Hoffmann

Add to favorite „Ghidul complet al plantelor medicinale” de David Hoffmann

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

trillium

1 parte

Se bea acest ceai de trei ori pe zi în săptămâna de dinaintea menstruației și în timpul acesteia. Dacă este o problemă care continuă, se bea acest ceai o dată sau de două ori pe zi pe parcursul celor 28 de zile.

METRORAGIA

Dacă sângerarea apare la jumătatea ciclului sau în orice alt moment neașteptat, sunt utile plantele medicinale recomandate pentru menoragie. Cu toate acestea, este important să se determine cauza sângerării, care va indica adesea utilizarea de tonice uterine pentru un sprijin fundamental. De asemenea, este adecvată de multe ori folosirea plantei mielărea.

Pentru echilibrarea sângelui suplimentar pierdut în acest interval, este esențială o alimentație bogată în fier natural.

DISMENOREEA

Dismenoreea este o afecțiune în care menstruația este însoțită de crampe dureroase a căror intensitate poate să fie incapacitantă. Plante ca tonicele uterine, antispasmodicele și nervinele au multe de oferit în calmarea acestor dureri. Se poate recurge la un amestec de scoarță de călin american, călin și dedițel: scoarță de călin american

2 părți

călin

2 părți

dedițel

1 parte

Se bea acest ceai de trei ori pe zi, la nevoie. Trebuie avute în vedere și plante medicinale ca Cimicifuga racemosa, rădăcină de unicorn și ignamă sălbatică, în funcție de afecțiune. A se consulta secțiunea „Atlas botanic“ pentru a alege cea mai potrivită plantă medicinală sau combinație de plante medicinale pentru fiecare caz individual.

SINDROMUL PREMENSTRUAL

În zilele de dinaintea debutului menstruației pot să apară ocazional tensiune și anxietate, agitație și depresie, uneori alături de o acumulare de apă în organism, o sensibilitate crescută a sânilor și o serie întreagă de alte simptome. Toate acestea sunt provocate de răspunsul organismului la schimbările hormonale din acel moment. Întrebarea importantă care se pune este dacă acest răspuns este

„normal“ pentru persoana respectivă sau este agravat de factori psihologici. Ce-a fost mai întâi, problema psihologică sau cea hormonală?

Menstruația este o perioadă foarte specială în viața unei femei. Este, evident, o perioadă în care se manifestă magia vieții. În analizarea modului în care o cultură consideră menstruația fie ca perioadă magică ce merită onorată, fie ca perioadă de necurățenie ce trebuie ascunsă, pot fi descoperite perspective profunde cu privire la natura intimă a acelei culturi și la relațiile acesteia cu viața. Modul în care femeia se raportează la acest întreg proces al menstruației va influența profund reacția de răspuns a organismului ei la aceasta. Factorii care pot să aibă un rol în apariția sindromului premenstrual sunt relația cu sexualitatea, atitudinea rudelor, experiențele din copilărie, așteptările de a fi încordată sau așteptările de a afecta munca și alte activități. Dacă atitudinea interioară față de menstruație este blocată sau congestionată, modul în care este trăită aceasta o va reflecta. Dacă atitudinea, conștientă sau nu, este de curățenie, ușurință și relaxare, va fi resimțită la fel și menstruația .

Ținând cont de toate cele menționate, plantele medicinale pot face foarte multe pentru ameliorarea sindromului premenstrual. La nevoie și oricât de des este

cazul se poate recurge la o infuzie cu părți egale de gura-lupului și valeriană.

Dacă sunt prezente și crampele, se pot folosi călin și dedițel; dacă se reține și apă, se poate adăuga la amestec și păpădia.

PILULA CONTRACEPTIVĂ

Chiar dacă nu se poate nega nevoia unei contracepții eficiente în această lume suprapopulată, utilizarea extensivă de pilule contraceptive, care se bazează pe hormoni, a dus și la apariția unor probleme în societatea noastră. La nivel fizic, impactul sistemic al pilulei contraceptive pune probleme importante cu privire la efectul utilizării sale pe termen lung. Pilula este un bun exemplu de sabie cu două tăișuri a tehnologiei, când soluția la o problemă dă naștere la cel puțin încă

o problemă.

Când femeia încetează să mai ia pilule contraceptive, durează o vreme până când organismul și în special echilibrul hormonal revin la o funcționare normală și armonioasă. Remediile naturiste care acționează ca factori de echilibrare endocrină și tonicele uterine pot să accelereze acest proces: Cimicifuga racemosa

1 parte

mielărea

1 parte

lemn-dulce

1 parte

talpa-gâștei

1 parte

Se bea acest ceai de trei ori pe zi în primele două săptămâni după renunțarea la pilula contraceptivă, de două ori pe zi în a treia săptămână și o dată pe zi în a patra săptămână.

În acest amestec, lemnul-dulce ajută glandele suprarenale, Cimicifuga racemosa și mielăreaua tonifică uterul și susțin glandele implicate în secreția de hormoni sexuali, iar talpa-gâștei, în timp ce stimulează aceste acțiuni, susține și sistemul nervos și ajută la refacerea echilibrului emoțional.

SARCINA ȘI NAȘTEREA

Sarcina este cea mai specială perioadă pentru mamă și tată, ca și pentru bebelușul ce prinde viață, o perioadă ce merită tratată cu mare respect și venerație. Copilul, în această perioadă de liniște și pace, de siguranță și plenitudine, este dependent de stilul de viață al mamei și al celor din jurul ei. Din ceea ce mănâncă și bea ea este alcătuit corpului copilului. Energiile gândurilor și sentimentelor mamei și ale celor din jurul ei vor colora și vor influența copilul.

Mama trebuie să fie conștientă de asta și să aibă grijă!

Chiar dacă mama este cea care poartă copilul și trăiește direct miracolul gestației, cu toții ne-am început existența într-un pântece. Toți cei implicați ar trebui să fie întru totul prezenți în acest proces cu bunăvoință, înțelegere și dragoste, acestea fiind esențiale pentru binele copilului. Conștiința iubirii este cheia, iar bunăvoința este cea prin care se manifestă adecvarea. Această atitudine este fundamentală în tot ce ține de holism. Remediile naturiste sau atenția la alimentație sunt doar părți ale acestui proces și nu sunt suficiente pentru a garanta o naștere naturală și un copil sănătos.

În timp ce natura are grijă ca placenta și celelalte procese fizice ale mamei și copilului să-și îndeplinească rolurile pentru ființa cea nouă, se poate recurge la îngrijiri speciale, iar plantele medicinale pot fi folosite pe parcursul acestui proces. În prezent, sunt disponibile multe cărți foarte bune despre nașterea naturală și ele trebuie studiate¹ . Sper ca rândurile de mai jos să se adauge la acea cunoaștere. Natura ne pune la dispoziție plante din abundență pentru toate stadiile procesului nașterii. Unele pot fi folosite în anumite momente, altele pe parcursul sarcinii, pentru a ușura, a ajuta și a tonifica țesuturile, facilitând nașterea în sine. Cele mai bune sunt de departe vița-de-vie a femeii și frunzele de zmeur, care pot fi administrate separat sau împreună. Se bea o ceașcă pe zi măcar în ultimele trei luni, dar și mai bine în toate cele nouă luni sau măcar de îndată ce femeia află că este însărcinată. Pe lângă aceste două tonice, e bine să folosească

plante medicinale care îmbunătățesc starea de sănătate în general, având grijă ca nutriția și funcționarea corpului să fie la apogeu. Un exemplu tipic și adecvat sunt urzicile ca sursă de fier.

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com