"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Ghidul complet al plantelor medicinale” de David Hoffmann

Add to favorite „Ghidul complet al plantelor medicinale” de David Hoffmann

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Se bea o jumătate de ceașcă cât de fierbinte se poate din două în două ore.

Echinacea este inclusă pentru a ajuta organismul să lupte cu orice microb, însă

simpla folosire a diaforeticelor precum Eupatorium perfoliatum și coada-șoricelului este adesea suficientă. Dacă e nevoie de diaforetice mai puternice, seadaugă un strop de ardei iute. Dacă sunt glande umflate —, ceea ce indică

probleme limfatice —, se pot adăuga gălbenele sau lipicioasă. Dacă e vorba demucoase, se poate adăuga gențiană ca tonic generic util și ajutor specific pentrumucoase. Dacă e multă neliniște, relaxantele nervoase ca mușețelul sau gura-lupului ar putea fi incluse în amestec. Aceste amestecuri trebuie folosite nu doarîn situații febrile în care cauza nu este clară, ci și în cazul unor boli precumvaricela, pojarul, scarlatina sau altele asemenea, deoarece plantele medicinaleacționează nu doar ca să oprească boala respectivă, ci adaugă o vindecareechilibrată la un tipar de dezechilibru. Astfel, aceleași plante medicinale cuaceleași acțiuni se potrivesc la mulți oameni cu diverse boli infecțioase. Cândapare și roșu în gât, ca la pojar, consultă recomandările oferite în capitoluldespre urechi, nas, gât și ochi. Dacă există mâncărimi pe piele, iritația poate ficalmată cu ajutorul unei soluții diluate și distilate de hamamelis. În caz deinfecții virale mai rezistente, cum ar fi febra glandulară, cel mai bun amestec cepoate ajuta chiar dacă problema a luat o altă întorsătură, de forma uneislăbiciuni ce poate dura luni de zile, este următorul: echinacea

2 părți

rădăcină de cârmâz

2 părți

indigo sălbatic

2 părți

pelin

2 părți

smirnă

1 parte

Se bea acest amestec de trei ori pe zi. Dacă nu-ți place gustul său dezagreabil, îl poți masca folosind lemn-dulce.

În orice infecție trebuie să se mărească doza de vitamina C la cel puțin 2 g pe zi, să se administreze vitamine din complexul B și să se aibă în vedere usturoiul ca remediu suplimentar, consumat de preferință crud. Baza alimentației trebuie s-o constituie o dietă de purificare cu fructe și sucuri de fructe. Uneori, în caz de infecție, se recomandă postul. E bine să se continue medicația și la scurtă vreme după însănătoșire.

De infecțiile specifice ne-am ocupat în secțiunile despre sistemele organice în care apar.

TRATAMENTUL INFESTĂRILOR

Trăim într-o relație foarte apropiată și ecologică cu numeroase organisme. Ele nu se află doar în jurul nostru, ci și în noi, iar interacțiunea noastră cu ele este, în cea mai mare parte, simbiotică și reciproc avantajoasă; suntem în armonie homeostatică. Multe specii de bacterii, de exemplu, ne apără organismul de invazia unor microbi sau paraziți deloc prietenoși, cum ar fi anumite bacterii pe piele sau în intestine. Totuși, această armonie ecologică poate fi tulburată cu ușurință, ceea ce deschide ușa invaziei paraziților. Cea mai bună cale de prevenire a unei asemenea invazii constă în menținerea unui mediu intern și extern natural și sănătos, a stării de sănătate și de bună dispoziție și într-o igienă

adecvată.

VIERMII INTESTINALI

Numeroase specii animale pot să devină parazite în intestinul uman. Fiecare zonă de pe această planetă are propria sa ecologie unică și varietățile sale locale de paraziți și, întrucât chiar facem cu adevărat parte din mediul în care trăim, îi adăpostim uneori. Cei mai importanți paraziți intestinali din societățile occidentale sunt viermii: limbricii, tenia și trichina.

Limbricii și tenia se pot trata practic în aceeași manieră. Renumitul naturist american dr. Shook recomandă ca, în loc de a posti, să mâncăm vreo două zile mâncărurile care nu le plac viermilor, ceea ce-i slăbește înainte de a lua vermifuge. Astfel de alimente sunt: ceapă, usturoi, murături și alimente sărate.

După consumarea acestora (alături de mâncăruri normale) timp de câteva zile, se bea o ceașcă de ceai puternic de pelin, dimineața și seara, timp de trei zile. În cea de-a patra zi se bea o ceașcă de siminichie pentru curățarea intestinelor de paraziții morți. La ceaiul de siminichie se poate adăuga lemn-dulce pentru prevenirea durerilor intense care pot să apară și, în loc de pelin, se poate folosi orice alt vermifug care pare mai adecvat. Dacă tenia se dovedește a fi mai încăpățânată, se poate să fie nevoie de o cură mai îndelungată cu pelin sau să fie necesară trecerea la semințe de rodie sau chiar ferigă (ținând cont de limitările utilizării acesteia). Având în vedere că trichina colonizează rectul, este nevoie de o altă abordare și trebuie recurs la clisme. Cea mai bună plantă medicinală de folosit este Quassia amara: se toarnă 0,5 l apă clocotită peste 30 g bucățele de plantă și se lasă se infuzeze până când ajunge la temperatura corpului, moment în care se poate folosi. Pe lângă utilizarea acestei infuzii pentru clisme, se mai poate bea, la nevoie, o infuzie cu 2 lingurițe de Quassia amara, îndulcită cu lemn-dulce, înainte de masă, de trei ori pe zi. Un alt remediu tradițional este introducerea unui cățel de usturoi curățat în rect seara, având grijă să nu se distrugă primul strat de sub coajă, căci altfel se poate să fie prea puternic și iritant.

PĂDUCHII ȘI PURICII

Se poate să scapi de păduchi și de purici prin folosirea de remedii naturiste, dar numai prin menținerea unei bune alimentații și, în același timp, a unei igiene scrupuloase. Trebuie să te ocupi de întreg mediul parazitului, iar tratamentul trebuie să fie o abordare ecologică. Dacă nu este schimbat și stilul de viață, plantele singure nu vor fi suficient de puternice și unica modalitate eficientă de a scăpa de paraziți va fi folosirea medicamentelor.

Se poate scăpa de păduchi folosind ulei de anason, dafin american sau Quassia amara, uleiul de dafin american fiind cel mai eficient. Pentru uz extern, se amestecă o parte de ulei de dafin american cu două părți de ulei de măsline, se freacă scalpul și părul cu ele și se piaptănă cu un piepten fin pentru a înlătura păduchii și lindinile moarte. Acest proces trebuie repetat zilnic până când părul este complet curățat de păduchi și de lindini.

RÂIA

Acest mic animal poate să fie foarte încăpățânat și trebuie tratat cu cel mai mare respect și cu o igienă riguroasă. Așternuturile trebuie să fie fierte după fiecare utilizare, iar, în cazuri extreme, arse. Ca remediu extern, un decoct puternic de vetrice trebuie aplicat adesea și din abundență fie turnându-l în apa de baie, fie direct pe corp. Intern, se administrează plante medicinale amare și nervine câteva zile după ce râia pare că a dispărut. Asta ajută organismul să revină la o stare de relaxare. Ghințura și gura-lupului sunt ideale, dar le poți alege pe cele mai potrivite pentru tine.

CANCERUL

„Cancerul este una dintre cele mai dificile probleme ale vremii noastre și, probabil, se va dovedi a fi un important instrument de transformare pe măsură ce vom ajunge să-i înțelegem mesajul profund. Mai mult decât orice altceva, ne poate învăța modul în care abordarea holistică poate atrage după sine acele schimbări necesare pentru revitalizarea și reorientarea vieții pacientului, precum și a mediului nostru uman.“

DAVID HOFFMANN

CANCERUL

Această boală, mai presus de toate celelalte, necesită nu doar o terapie holistică, ci și o percepție holistică limpede. E din ce în ce mai evident că o boală precum cancerul este rezultatul unor influențe complexe și multifactoriale care sunt de natură fizică, fiziologică, psihologică, socială și de mediu. Nu are mare valoare oferirea unor recomandări naturiste de urmat în caz de cancer de un tip sau altul.

Ceea ce sper să fac este să-ți prezint o abordare a acestei boli, nu să-ți ofer recomandări specifice. Fiecare persoană este unică, nu doar un „pacient cu cancer“, și trebuie tratată bineînțeles individual. Totuși, anumite atitudini pot să

fie comune. Trebuie subliniat că este esențială acordarea de îngrijiri medicale specializate din partea unui medic, a unui psihoterapeut sau terapeut holistic ori toate la un loc și multe altele. Un grup coordonat de terapeuți lucrând simultan împreună cu pacientul se poate să fie exact ce este necesar pentru a facilita remisia până la punctul în care autovindecarea poate să preia frâiele. Aceasta este situația ideală din care trebuie privită diagrama din primul capitol, pentru a putea stabili pașii inițiali de tratament ai fiecărui bolnav. Primul pas este o vindecare în sine, deși cancerul este o călătorie cu mulți pași.

Multe cercetări și teorii însoțesc această enormă cantitate de atenție acordată

cancerului în zilele noastre. Teoriile se întind de la cauzele virale la factorii carcinogeni din mediu, la stresul psihologic și la dezechilibrul spiritual. Mulți dintre acești factori, poate chiar toți, sunt implicați în generarea dezorganizării produse de cancer. În loc de a trage o concluzie specifică referitoare la cauzalitate, eu recomand o abordare care susține toate aspectele ființei pe parcursul acestui proces profund care este cancerul. Din punctul de vedere holistic, toate cauzele trebuie să fie cunoscute și să se acționeze asupra lor.

În acord cu scopul acestei cărți, ne vom concentra pe trei linii de abordare: plante medicinale, alimentație și reevaluare psihologică.

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com