"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Ghidul complet al plantelor medicinale” de David Hoffmann

Add to favorite „Ghidul complet al plantelor medicinale” de David Hoffmann

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

De-a lungul acestui întreg proces psihologic, este generată o atitudine pozitivă

care este esențială pentru tratament. Studiile au arătat că răspunsul pacientului la tratament depinde mai mult de atitudine decât de gravitatea bolii. Această

schimbare atitudinală are efect asupra corpului fizic într-un mod asemănător stresului, dar opus acestuia. Cu alte cuvinte, este vorba de o stimulare a sistemului imunitar.

Abordarea celor doi Simonton și a altora presupune fizioterapie folosită în asociere cu activitatea psihologică, pentru a ajuta organismul să distrugă celulele canceroase și a revitaliza sistemul imunitar și sănătatea în general. Abordarea lor este alopată în acest caz, dar tratamentul naturist și dietetica pot să fie cele mai adecvate, asociate cu exerciții fizice regulate pentru reducerea stresului.

Unele dintre puternicele instrumente de care se folosesc ei sunt tehnicile de vizualizare în conjuncție cu exercițiile de relaxare, pentru a da naștere unei imagini a acțiunii sistemului imunitar asupra cancerului. Datorită rolului vital pe care imageria vizuală și simbolismul îl joacă în feedbackul de la minte la corp, această tehnică s-a dovedit a fi un instrument util în întărirea sistemului imunitar.

Există dovezi că o astfel de tehnică reduce, practic, țesutul malign și poate chiar și să-l elimine.

Aceasta este o abordare multidimensională a tratamentului cancerului care admite aspectele fizice, emoționale, mentale, sociale și spirituale și lucrează cu ele într-o manieră integrată și eficientă. Inerentă acestei abordări este realizarea faptului că tratamentul nu duce întotdeauna la „vindecare“. Pacienților li se atrage atenția că s-ar putea să vină un moment în tratament în care ar fi timpul să

se îndrepte conștient către moarte. Problemele sunt nu evitate sau mascate, ci abordate într-un fel care permite o reevaluare profundă a scopului și a calității vieții individului. Desigur, asta aduce în lumină unele dintre cele mai profunde întrebări ale existenței umane. Acestea sunt înfruntate, iar pacienții sunt ajutați să-și înțeleagă scopul în viață, motivele pentru care trăiesc și relația lor cu universul ca întreg.

Cancerul este una dintre cele mai dificile probleme ale vremii noastre și, probabil, se va dovedi a fi un important instrument de transformare, pe măsură

ce vom ajunge să-i înțelegem mesajul profund. Mai mult decât orice altceva, ne poate învăța modul în care abordarea holistică poate atrage după sine acele schimbări necesare pentru revitalizarea și reorientarea vieții pacientului, precum și a mediului nostru uman.

¹¹ Acestea sunt descrise în cartea lui Carl și Stephanie Simonton, Getting Well

Again (Bantam, 1992). (N.a.)

HOLISTICA ȘI PREVENIREA

HOLISTICA ȘI PREVENIREA

Până acum în această carte ne-am concentrat atenția pe întrebuințarea de remedii naturiste pentru ameliorarea în deplină siguranță a bolilor. Desigur, aceasta nu este singura modalitate de a ne folosi de aceste minunate plante. Plantele medicinale pot fi utilizate pentru sprijinirea stării de sănătate și a integrității indivizilor, ajutându-i să fie mereu la înălțime din punctul de vedere al vitalității și să prevină apariția bolilor.

Evoluția noastră ne-a plasat în lumea naturală, iar această lume ne hrănește în multe feluri: cu alimente care ne îndeplinesc nevoile nutritive (calorii, proteine și vitamine, dar și gusturi și arome delicioase), precum și cu „alimente“ naturiste care ne hrănesc starea de bine în integritatea ei. Aceste remedii tonice joacă un rol fundamental în menținerea stării de sănătate și în prevenirea bolii. În acest capitol ne vom referi la trei aspecte ale acestui vast domeniu:

— prevenirea;

— detoxifierea și eliminarea;

— susținerea sistemului imunitar.

MEDICINA NATURISTĂ PREVENTIVĂ

IDEILE DE BAZĂ

Echilibrul și armonia sunt esențiale pentru reușita medicinei preventive.

Diversele aspecte ale vieții individului trebuie străbătute de un flux limpede și liber de energie. De aceea este necesar să ne ocupăm de o serie întreagă de probleme care depășesc modul în care medicina naturistă poate să transforme procesele metabolice și fiziologice.

— Nutriția trebuie să aibă calitatea care să-i permită organismului să se reînnoiască într-un fel care să-i asigure sănătatea și integritatea. Aceasta poate să

îmbrace multe forme, iar alegerea unei alimentații adecvate depinde și de nevoile specifice ale individului, și de preferințele sale personale (foarte importante întotdeauna!)

— Factorii structurali trebuie să fie avuți în vedere de terapeuții cu experiență

dacă este nevoie, dar și prin exerciții fizice adecvate, dans sau orice altă

exprimare plăcută a vitalității corporale.

— O viață emoțională conștientă și liberă este fundamentală pentru obținerea armoniei interioare. Asta înseamnă nu că toată lumea trebuie să se apuce de psihologie abisală, ci că se acordă atenție în mod adecvat nevoilor emoționale ale individului.

— Factorii mentali sunt esențiali, căci suntem ceea ce gândim! Biblia spune că, fără viziune, oamenii ar muri. Fără o viziune personală, viața devine un proces lent de degenerare și ruină. Accentul trebuie pus pe aspectul personal. Viziune înseamnă altceva decât adoptarea unui sistem dogmatic de concepții. Este o

expresie a sensului vieții fiecărui individ și trebuie să provină din inima acestuia.

— Este vitală o anumită deschidere către spiritualitate în diversele ei forme. Ea poate lua forma unui apus de soare de care ești impresionat, a poeziei sau a artei, a credinței într-o religie sau pur și simplu a bucuriei de a fi viu în afara oricărei dogme.

ACȚIUNEA PLANTELOR MEDICINALE TONICE

ȘI ALTERATIVE

Regnul vegetal este bogat în resurse pentru oricine e interesat de prevenție.

Soluția stă nu atât în remediile specifice, cât în înțelegerea rolului acțiunii plantelor medicinale în menținerea stării de sănătate și în corectarea activității fiziologice. Cu ajutorul perspectivelor pe care fiziologia modernă le oferă cu privire la homeostazie, este evident că plantele, folosite în moduri adecvate, susțin procesele organismului de menținere a unui mediu intern stabil. În alcătuirea unui program de medicină preventivă trebuie să se țină seama de numeroase acțiuni și procese naturiste:

— conceptul de tonice sistemice subliniază posibilitatea de hrănire și tonifiere în întreg organismul; asta ajută atât forma structurală a țesuturilor și organelor, cât și activitatea lor funcțională, fără să provoace vreo reacție specifică, fiziologică

sau biochimică; cele mai importante tonice sistemice sunt indicate în lista de mai jos;

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com