"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Nu scuzelor! Puterea autodisciplinei” de Brian Tracy

Add to favorite „Nu scuzelor! Puterea autodisciplinei” de Brian Tracy

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

După aceea, ca la jocul Texas Hold-Em, el a decis să

meargă „până la capăt” şi să-şi mărească investiţia în el însuşi la 10 la sută pe an. Mi-a spus că, de atunci, continuă să facă asta.

L-am întrebat: „Cum ţi-a afectat venitul faptul că ai investit înapoi în tine însuţi 10 la sută din câştigurile tale?”

El a zâmbit şi a spus: „Am depăşit un milion de dolari în venituri personale anul trecut. Şi încă investesc 10

la sută din venitul meu în mine însumi în fiecare an.”

Eu am zis: „Ăştia-s mulţi bani. Cum te descurci să cheltuieşti atât de mulţi bani cu dezvoltarea personală?”

El a spus: „E greu! Trebuie să încep să investesc în mine din ianuarie pentru a folosi toţi banii până la sfârşitul anului. Am un coach de imagine, unul de vânzări şi unul pentru oratorie. Am o bibliotecă

mare acasă cu fiecare carte, program audio şi program video despre vânzări şi succes personal care se găsesc pe piaţă. Particip la conferinţe, atât naţionale, cât şi internaţionale în domeniul meu. Iar venitul meu continuă să crească în fiecare an.”

Trei paşi simpli pentru a deveni cel mai bun Ca să devii unul dintre oamenii de top din domeniul tău este nevoie, mai mult decât orice altceva, de disciplină şi efort. Există trei paşi simpli pe care-i poţi urma pentru a deveni cel mai bun în domeniul tău:

* Persoană care ajută la perfecţionarea unor competenţe (n. red.)

106 Brian Tracy

1. Cite ş te 60 de minute pe zi din domeniul tău. Închide televizorul şi radioul, lasă deoparte ziarul şi citeşte materiale despre domeniul tău o oră în fiecare zi înainte de a începe să munceşti.

2. Ascultă programe audio educaţionale în ma-

șina ta. Porneşte-le şi opreşte-le pe măsură ce asculţi, ca să poţi reflecta la lucrurile pe care tocmai le-ai auzit şi ca să te poţi gândi la modul în care să le aplici în munca ta.

3. Participă regulat la cursuri și seminare din

domeniul tău. Caută-le. Urmează cursuri online în confortul propriei case, cursuri care îţi permit să-ţi îmbunătăţeşti competenţele şi să-ţi dea idei importante pe care le poţi folosi pentru a avea chiar mai mult succes.

Puterea învăţării compuse, precum dobânda compusă, este chiar uimitoare. Cu cât înveţi mai mult, cu atât mai mult poţi învăţa. Cu cât înveţi mai mult, cu atât mai bine funcţionează creierul tău şi cu atât devii mai deştept. Memoria şi gradul tău de reţinere se îmbunătăţesc.

Cu cât înveţi mai mult, cu atât mai multe conexiuni găseşti între ceva ce ai învăţat cândva şi ceva ce ai învăţat altă dată.

Nu te opri niciodată din a învăţa și a crește.

Să devii maestru în domeniul tău

Cât durează să devii maestru în domeniul tău? Potrivit experţilor, să devii „maestru” necesită aproape şapte ani sau 10 000 de ore de muncă istovitoare. E nevoie de

NU scuzelor! 107

şapte ani pentru a deveni un reprezentant de vânzări iscusit. E nevoie de şapte ani pentru a deveni o persoană

de afaceri excelentă. E nevoie de şapte ani pentru a deveni un excelent mecanic pentru motoarele diesel. E

nevoie de şapte ani pentru a deveni un neurochirurg excelent. E nevoie de şapte ani sau de 10 000 de ore de muncă istovitoare pentru a ajunge în topul oricărui domeniu. Aşa că ai face bine să începi. Timpul oricum va trece.

Punctul de pornire pentru a deveni maestru în domeniu este ca tu să te dedici excelenţei. Nu am întâlnit niciodată o persoană care să fi luat decizia de a ajunge unul dintre cei 20 la sută din oamenii de top din domeniul ei şi care să nu fi reuşit asta în cele din urmă. Şi nu am întâlnit niciodată o persoană care a ajuns acolo fără

să fi luat acea decizie. Este esenţial să iei decizia şi apoi să o pui în aplicare prin acţiune continuă, disciplinată şi cu scop.

Talentul nu este suficient

Aşa cum am menţionat anterior, potrivit lui Geoffrey Colvin în cartea sa bestseller Talent is Overrated (Ta-

lentul este supraestimat), majoritatea oamenilor învaţă cum să-şi facă treaba în primul lor an de muncă, iar apoi nu devin mai buni. Ei doar „navighează”* prin slujba lor. Dar singura direcţie în care poţi „naviga” este în jos.

Mulţi oameni vor avea aceeaşi slujbă ani de-a rândul şi nu se vor ridica niciodată deasupra mediei. Îşi vor face treaba de la opt la cinci, dar nu vor ridica niciodată un

* A te baza pe succesele din trecut (n. red.)

108 Brian Tracy

deget pentru a-şi îmbunătăţi competenţele. Nu vor investi timp în a-şi învăţa meseria decât în cazul în care compania lor le plăteşte trainingul suplimentar şi le acordă timp liber să-l facă.

Persoana mediocră face doar o treabă mediocră şi, drept rezultat, ea câştigă un venit mediocru şi se îngrijorează în legătură cu banii întreaga viaţă. Ea nu-şi dă

seama că adesea există doar un văl subţire care separă

oamenii mediocri de cei excelenţi. Adevărul este că

„dacă nu ajungi mai bun, ajungi mai rău”. Nimeni nu rămâne în acelaşi loc pentru mult timp.

Două ore pe zi te vor duce în vârf

S-a calculat că tot ce e nevoie să investeşti sunt aproximativ două ore în plus pe zi pentru a trece de la mediocritate la nivelul superior. Cu doar două ore în plus în fiecare zi vei trece de la o viaţă petrecută făcându-ţi griji pentru bani la a deveni unul dintre cel mai bine plătiţi oameni din domeniul tău.

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com