"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » ⏳⏳„Controlează-ți timpul ca să-ți controlezi viața” de Brian Tracy⏳⏳

Add to favorite ⏳⏳„Controlează-ți timpul ca să-ți controlezi viața” de Brian Tracy⏳⏳

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Consideră că ești angajat la propria companie Cei 3% cel mai bine plătiți angajați din fiecare domeniu acceptă niveluri ridicate de responsabilitate pentru ei înșiși, pentru tot ceea ce fac și pentru tot ceea ce devin. Rezultatul este că se percep ca fiind propriii angajați. Acționează ca și cum compania pentru care lucrează ar fi a lor.

Robert Reich, fost secretar american al Muncii, a afirmat că, ori de câte ori mergea într-o companie, își dădea seama imediat ce tip de cultură dezvoltase

aceasta. Spunea că era inclusă în pronumele folosite de angajați pentru a vorbi despre companie și despre ei înșiși.

În companiile de top, angajații folosesc pronume precum noi, nouă și al nostru.

În companiile de top, oamenii simt și acționează ca și cum compania le-ar aparține. Sunt pe deplin implicați. Acceptă niveluri crescute de responsabilitate pentru rezultatele companiei.

În companiile cu performanțe scăzute, oamenii folosesc pronume precum ei, lor și al lor. Viziunea este aceea că firma reprezintă o entitate aparte, diferită de ei, o entitate care le oferă o slujbă și un salariu și atâta tot. De aceea se estimează că

65% dintre angajații din ziua de astăzi sunt oficial neimplicați în munca lor. În fiecare zi trec prin sistem, depunând eforturi minime, citind anunțurile de angajare de pe internet și visând să facă cu totul altceva.

Tu ești președintele

Însă nu și specialiștii de top. Specialiștii de top își dau seama că sunt directorii executivi, președinții propriilor cariere. Se percep ca fiind președinții unei companii cu numele Tu S.A.

Earl Nightingale a afirmat cândva: „Cea mai mare greșeală pe care o poți face este să-ți închipui că lucrezi pentru altcineva decât pentru propria persoană“.

Întotdeauna ne suntem propriii angajați.

Indiferent cine îți plătește salariul, ești pe propriul stat de plată. Lucrezi pentru tine însuți. Ești președintele unei corporații care furnizează servicii personale și care are un singur angajat, tu însuți. Nu ai decât un singur produs de vândut pe o piață competitivă – serviciile tale personale.

Răsplata în viață și în carieră este determinată de valoarea serviciilor prestate celorlalți, de capacitatea ta de a contribui la dezvoltarea propriei companii și de capacitatea de a-i adăuga continuu valoare pe tot parcursul carierei.

Ce îți determină venitul?

Venitul îți va fi determinat în mare parte de următorii trei factori: munca pe care o faci; cât de bine o faci și cât de greu este să fii înlocuit.

Dacă nu ești mulțumit de salariul cu care ești plătit, atunci trebuie să lucrezi altceva sau trebuie să îți faci mult mai bine munca actuală, trebuie să devii indispensabil pentru companie, pentru ca aceasta să aibă probleme serioase în încercarea de a găsi pe cineva care să te înlocuiască.

Datorită acestor trei factori, șomajul sau o slujbă sub nivelul tău de pregătire, venitul ridicat sau scăzut, precum și un salariu care nu reflectă adevăratul tău potențial reprezintă în mare parte o alegere personală, autodeterminată. În timp, fiecare persoană decide ce venit va avea. Fiecare persoană decide cât de mult va câștiga. Fiecare persoană își decide viitorul financiar prin lucrurile pe care le face și prin acelea pe care nu reușește să le facă.

Marele economist Ludwig von Mises a scris că „Fiecare acțiune are o consecință

sau mai multe“. Capacitatea de a prevedea cu exactitate consecințele acțiunilor este un semn al gândirii superioare. Von Mises a mai subliniat că orice are o consecință poate fi considerat acțiune, chiar și inacțiunea, chiar și faptul de a nu face nimic în anumite circumstanțe.

Așa cum există lucruri pe care le faci și care au consecințe sau rezultate în viață, lucrurile pe care nu le faci sunt și ele purtătoare de consecințe. Uneori, inacțiunea ta are consecințe mult mai importante decât ți-ai putea închipui.

Cineva care vine la serviciu în ultima clipă, petrece majoritatea timpului socializând cu prietenii, își prelungește pauzele de cafea și pauza de prânz și pleacă imediat ce lucrul acesta este posibil realizează exact activitățile care vor avea consecințe negative pentru carieră. Dacă nu îți actualizezi competențele, nu folosești timpul cum trebuie sau nu depui suficient efort pentru realizarea sarcinilor celor mai importante, toate aceste eșecuri acționează ca inacțiuni ce pot avea enorme consecințe negative.

Natura este neutră

Fiecare dorește să câștige mai mult, să fie plătit mai bine, să fie promovat mai repede și să obțină independența financiară. Însă natura este neutră. Nu face favoritisme. Este ca statuia Justiției legată la ochi. Natura nu face decât să

afirme: „Dacă vrei să obții mai mult, trebuie să investești mai mult“.

Tot Natura mai spune: „Nu poți obține mai mult decât ai investit“.

Unul dintre citatele mele preferate este din filosoful german Goethe: „Natura nu înțelege glumele. Este întotdeauna corectă. Mereu severă. Are întotdeauna dreptate, iar greșelile sau erorile aparțin întotdeauna omului. Ea îl disprețuiește pe acela care este incapabil să o aprecieze și doar în fața celui capabil, cast și sincer cedează și îi dezvăluie secretele sale“.

Aceste cuvinte sunt aplicabile lumii muncii, din toate punctele de vedere.

Natura afirmă că poți avea toți banii pe care ți-i dorești, însă nu-i poți câștiga decât dacă le servești celorlalți lucrurile pe care aceștia și le doresc și pentru care sunt dispuși să plătească.

Ely Callaway, fondatoarea Callaway Golf, spunea cândva: „Afacerea ta este proiectată acum în așa fel încât să-ți aducă exact rezultatele pe care le ai acum –

și altfel nici nu se poate“.

La fel se întâmplă și cu tine și cu compania ta de servicii personale. Viața și cariera, setul de abilități de care dispui, ceea ce faci și cât de bine faci ceea ce faci, toate acestea dau rezultatele pe care le ai în prezent. Dacă vrei să obții rezultate mai multe sau mai bune, atunci trebuie să lucrezi mai bine, să-ți crești valoarea și, în special, să dezvolți aptitudini noi mai competitive, care să îți permită să aduci o contribuție și mai mare companiei.

Gândește-te la consecințe

Capacitatea ta de a învăța și de a aplica noi cunoștințe și abilități este elementul cu cele mai semnificative consecințe pentru întreaga viață. Aceasta înseamnă că

dacă înveți și te dezvolți continuu sau dacă, dimpotrivă, eșuezi pe acest plan, consecințele pentru restul vieții pot fi enorme.

Dobândirea sau dezvoltarea unei competențe esențiale, pe lângă cele deja existente, adesea îți poate dubla, destul de repede, valoarea și venitul.

Unele dintre sintagmele cele mai importante în mediul de afaceri din ziua de astăzi sunt model de afacere și propunere de valoare. În ambele cazuri, se adresează următoarele întrebări cu privire la un anumit produs: Ce este?

Ce face?

Ce probleme rezolvă?

Ce rezultate obține?

Aceleași întrebări ți se aplică, la fel de bine, și ție și serviciilor pe care le poți presta. Se aplică nevoilor, dorințelor și cerințelor clienților (angajatorilor), care se schimbă rapid ca reacție la concurență și la forțele pieței.

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com