nu, cum se explică această curiozitate naţională pentru o civilizaţie atât de îndepărtată? Am studiat 280 de dosare de reîncarnări franceze descrise de Cayce. Din acestea, 225
avuseseră înainte o încarnare egipteană - deci, ar fi mai mult de trei sferturi! Cayce spune recent că interesul pentru arheologia egipteană este legată de un fenomen de reîncarnare (în grup) de entităţi de foşti egipteni:
DOMNULE CAYCE, CUM AR PUTEA FI AJUTATĂ
EGIPTOLOGIA SĂ PROGRESEZE?
Regăsind elementele necesare pentru a completa ceea ce secunoaşte deja. Şi ar mai trebui să se regăsească multe lucruri...
Mult mai multe decât se crede. Istoria egipteană va trebui să fieprezentată în legătură cu epoca actuală, căci există o corelaţie întreinfluenţele egiptene şi civilizaţia modernă. Timpul nu este aici decâtsimbolic. Căci, iată, revine un ciclu care aduce din nou entităţi [...]
ale căror experienţe din vieţi anterioare diverse au o legătură de tipcauză - efect cu mediul lor actual [...]. Ne aflăm aşadar într-operioadă foarte interesantă pentru cei care ar dori să ajute cusucces la progresul egiptologiei. (Lectura 254-47).
Cea mai mare parte din cele 1159 de lecturi cayciene despre vechiul Egipt conţine această menţiune în mod indirect. Descriind încarnarea consultantului său pe malurile Nilului, Cayce dă în
trecere detalii concrete despre civilizaţia egipteană (mai ales predinastică).
Originile: emigranți caucazieni şi atlanţi
Egiptul antic pare să fi fost încă din cea mai veche antichitate un refugiu pentru popoarele „sinistrate” din epocile marilor transformări. De fapt, lecturile cayciene nu se interesează de Egipt decât plecând de la emigrarea unui obscur trib caucazian: Oamenii din Ararat (ca muntele din Caucaz) întemeiaseră ceea ce am putea numi astăzi o comunitate, în această ţară cunoscută
mai târziu sub numele de Ararat, unde Potopul a adus apoi aceioameni care au repopulat Pământul. (Lectura 294-147).
Tribul caucazian avea un rege bătrân, Ararat sau Aarat, care a lăsat, se pare, acest nume muntelui respectiv. Dar tribul era condus de fapt de un fel de profet numit Ra-Ta. El a hotărât migrarea în Egipt:
De ce Egipt? Această ţară fusese aleasă [...] nu de Rege, ci decălăuza religioasă - ca fiind centrul activ al Forţelor Universale aleNaturii, ca şi al forţelor spirituale. Şi de asemenea, ca fiind ţara ceamai stabilă, cel mai puţin expusă la cataclisme geologice ca aceleacare provocaseră distrugerea Lemuriei, apoi a Atlantidei şi maitârziu Potopul. (Lectura 281-42).
Totuşi, geografia acestei ţări nu era deloc cea de astăzi: În epoca aceea [...], Nilul, în loc să curgă spre nord, se vărsa în Atlantic. Apele din Tibet şi din Caucaz se vărsau în Marea Nordului.
(Lectura 57413-1).
Lecturile asociază Persia şi Caucazul, ceea ce este normal; şi cu Carpaţii, ceea ce înţelegem mai puţin, căci Carpaţii sunt mult mai spre vest:
Schimbările [...] de poziţie a Pământului care provocaseră
potopul l-au adus pe Ra-Ta în munţii caspici şi caucazieni. (Lectura294-151).
...Invadatorii care au venit din Persia, adică din ţaraCarpaţilor, conduşi de preotul Ra-Ta. (Lectura 3189-2) Cayce a fost întrebat:
UNDE SE AFLĂ REGIUNEA CARPAŢILOR?
El a răspuns: Aarat
DAR AŢI PUTEA-O LOCALIZA PE O HARTĂ ACTUALĂ?
În partea de sud a Europei, Rusiei şi Persiei şi munţilorcaucazieni. (Lectura 364-13).
Marea Neagră este din punct de vedere geologic o prăbuşire recentă. Înainte de această prăbuşire, lanţul Caucazului era în prelungirea Carpaţilor? Astăzi, munţii aceştia sunt despărţiţi de Marea Neagră. Deci, iată tribul nostru caucazian pornit pe drumul războiului, sub conducerea acelui Ra-Ta la care ne-am referit, care avea „puteri” speciale:
Spuneţi că o astfel de entitate era un zeu? Oh, nu! Spuneţiaceasta numai pentru că astăzi nu înţelegem cum erau oamenii dinepoca aceea [...]. Omul modern nu mai are facultăţile care i-arpermite să conceapă ceea ce depăşeşte limitele Eului săuindividual... Individul de atunci nu era atât de stăpânit de materieca astăzi. (Lectura 281-4).
De aceea poate că pretutindeni folclorul vorbeşte de o epocă
în care trăiau pe Pământ zei, apoi semi-zei? Cât despre Egipt: Era cu mult mai fertil decât astăzi, chiar după creşterea Nilului. Căci nu exista decât o treime din Sahara actuală, care era din argilă nisipoasă cu nămol, în parte utilizabilă pentru agricultură. (Lectura 275-38).
Cât despre indigeni:
Nu era un popor războinic. Nu erau pregătiţi să se apere.
Singurele arme existente erau uneltele agricole şi uneltele folositepentru construirea caselor. Era tot ce aveau! Mijloacele de transportconstau din vehicule cu roţi trase de boi şi alte animale domesticesau folosite în agricultură... (Lectura 900-277).
ŞI CE CULOARE AVEAU ACEI EGIPTENI?
Aproape aceeaşi culoare pe care o are un chinez autenticastăzi!... Deşi fizionomia era total diferită... (Lectura 849-45).
ŞI INVADATORII CAUCAZIENI?
Aşa cum arată numele Ra-Ta [?], el era printre primii oamenide rasă albă pură din viaţa terestră de atunci... (Lectura 294-147).
Fiicele lui Ra-Ta, mai târziu, vor fi nişte frumuseţi blonde: Iso era frumoasă la trup şi avea părul blond... (Lectura 275-38).
Dar invadatorii caucazieni nu erau singurii interesaţi de Egipt. Se revărsa un val continuu de emigranți atlanţi, de rasă
roşie:
Entitatea se afla printre acei atlanţi care s-au instalat în Egipt.
(Lectura 1574-1).