Dar să revenim la Ra-Ta, exilat de rege- şi care se va reîntoarce. Aşteptarea lui Araaraart a fost grea. Era contestat de pretutindeni, inclusiv de fratele mai tânăr, care luase conducerea unei rebeliuni. Şi pentru a agrava lucrurile, atlanţii nu simpatizau deloc cu egiptenii:
Entitatea numită Ax-Tell era reprezentantul Legii lui Unul. Lasosirea sa în ţară, a găsit puţini adepţi, nefiind de acord cu regele,nici cu Marele Preot. El considera că nivelul de viaţă din acea ţară
era cu mult inferior celui din ţara de origine, Atlantida. (Lectura487-17).
Cum aceşti atlanţi aduseseră cu ei „lucruri” sau indivizi sauentităţi care erau biete fiinţe lipsite de sens, fără nici un scop înviaţă, funcționând ca automate [...], indigenii egipteni au avutimpresia că sunt consideraţi de teapa acestor „lucruri”! (Lectura281-43).
Atlanţii, din ce în ce mai influenţi, reprezentau o putereredutabilă: Au început să exercite o influenţă asupra vieţii morale şiculturale a egiptenilor. (Lectura 281-43).
Dar nu erau doar atlanţi buni:
Sane-Naid era frumos şi frumuseţea sa îi tenta pe oamenii cucare avea legături, în special pe Fiii lui Belial, care se infiltraseră
odată cu compatrioţii lor atlanţi în Egipt... (Lectura 989-2).
Pe scurt, o harababură de toată frumuseţea: S-a stârnit o mare zarvă printre preoţii diverselor culte; mulţi au tras foloase de pe urma acestei situaţii şi au învăţat să atace şi să se apere [...]. Au început timpuri tulburi de-a lungul multor sori. A trebuit să se aştepte cel puţin nouă anotimpuri pentru ca lucrurile să se mai calmeze oarecum - şi nu s-au calmat cu adevărat până
când nu s-a propus un pact care implica readucerea Marelui Preot.
(Lectura 294-149).
Întoarcerea triumfală a lui Ra-Ta
Cât despre ex-Marele Preot însoţit de fidelii săi, el ştiuse să se facă plăcut unei prinţese nubiene:
Entitatea era unul dintre conducători, un prinţ din ţara undefusese alungat Marele Preot. La început ostil ideilor acestuia, aevoluat, a devenit mai târziu unul dintre admiratorii săi. Deşi înacea epocă sexul opus conducea, entitatea era prinţ şi şi-a folositputerea [...] pentru a favoriza avansarea Marelui Preot printreapropiaţii prinţesei. (Lectura 816-3).
Ra-Ta a reuşit atât de bine încât în câțiva ani a devenit consilierul prinţesei domnitoare şi cea mai înaltă personalitate din ţară.
Însoţitorii săi din exil, cele 231 de suflete, au devenit gărzilesale de corp, asistenţii săi, interpreţi - nu interpreţi ai limbii, ciactivitatea lor consta în interpretarea instrucţiunilor Marelui Preotpentru cei care nu puteau să ajungă personal până la el. (Lectura294-150).
Devenise atât de important, încât nu te mai puteai apropia de el fără a trece printr-un întreg aparat ierarhic care îţi stătea în cale! El a fost la originea unei mari mişcări de refacere a tarii nubiene, stimulând ştiinţele şi artele, cercetarea în toate domeniile, mai ales:
În astronomie, astrologie, geografie şi agricultură. (Aceeaşilectură).
În Egipt, dimpotrivă, lucrurile mergeau rău. Circulau zvonuri despre succesele lui Ra-Ta în Nubia, lansate mai ales de prietenul său Hept-Supht:
Numeroşii atlanţi care locuiau acum în Egipt şi cei carecontinuau încă să vină - căci profeţiile despre sfârșitul Atlantideiîncepeau să devină evidente iar Egiptul fusese ales pentru a primi
arhivele atlante -, toate acestea au fost cauza întoarcerii atlantului(Hept-Supht) după numai trei ani de exil. (Lectura 275-38).
Hept-Supht l-a sfătuit pe rege să-l cheme înapoi pe Ra-Ta, singurul care ar fi putut să refacă unitatea tarii în faţa ameninţării atlante şi dezordinii generale:
diferitele facţiuni, sătule de războiul civil, au sfârșit prin a sepune de acord asupra chemării lui Ra-Ta. S-au aranjat lucrurileastfel încât i s-a încredinţat autoritatea asupra întregii ţări: astfel, ela devenit ceea ce am numi astăzi un dictator sau un monarhabsolut cu drepturi depline. (Lectura 294-149).
Totuşi, unii îl găseau pe Marele Preot destul de decrepit: Trimişii diverselor grupări politice se perindau (între Egipt şi Nubia) în cursul tratativelor vizând restaurarea puterii Marelui Preot. Unora li s-a părut un om bătrân, uzat, incapabil fizic să
continue... Şi au început să se teamă că-i lipsesc forţele necesarepentru preluarea puterii. (Lectura 294-150).
Dar în realitate, Ra-Ta era puternic, prin vigoarea spiritului şiinteligenţei sale, prin aptitudinea sa de a coordona cunoştinţele şiadevărurile necesare progresului şi dirijării popoarelor spre progresîn timpul acela. (Lectura 1925-1).
ŞI ÎN CE FEL DE VEHICUL S-AU ÎNTORS ÎN EGIPT RA-TA ŞI SUITA SA?
În ceea ce am numi astăzi vehicule propulsate cu gaze. Atlanţiile construiseră. (Lectura 275-38).
Înainte de preluarea noilor sale funcţii oficiale, Ra-Ta: s-a retras la început pentru regenerarea corpului, în scopul debarasării acestuia de slăbiciunile fizice. Şi alimentându-se la acele surse de regenerare, şi-a recreat propriul corp, în forţele sale elementare, pentru a-şi putea asuma material sarcina politică.
(Lectura 28294-150).
Alte lecturi pe acelaşi subiect, nu mai puţin uimitoare: Entitatea l-a ajutat pe Marele Preot atunci când a efectuat o regenerare a corpului, debarasîndu-1 pe acesta de anii (de urma anilor) de încercare şi de luptă pe care-i traversase; şi entitatea s-a întinerit ea însăşi cu aceeaşi ocazie. (Lectura 696-1 ).
Marele Preot, aşa cum am spus, cu deplinele puteri odată
regăsite, adică la mai bine de 100 de ani de viaţă terestră, aveaaproximativ 1,83 m înălţime şi, aşa cum am spune astăzi, cântărea181 de livre (aproape 82 kg). Un ten frumos şi luminos, părul rar pe
cap, fără păr pe faţă sau corp. Pielea aproape albă. (Lectura 275-38). Aceste trei texte afirmă că vechii egipteni găsiseră secretul tehnicilor de reîntinerire - ceea ce gerontologii actuali încă mai caută.
Dar:
în vremea aceea, speranţa de viaţă depăşea 100 de ani saumai multe sute de ani. (Lectura 2533-4).
În acea experienţă terestră, entitatea s-a menţinut activă maimult de 454 de ani (patru sute cincizeci şi patru de ani) aşa cum amnumăra anii astăzi. (Lectura 1472-10).
Civilizaţia atlanto-caucaziană
Ra-Ta, odată „rejuvenated”, cum spune Cayce, şi-a asigurat puterea absolută.
Ţara s-a supus directivelor sale. (Lectura 294-14). În domeniula ceea ce am putea numi politică, această întoarcere a adus multeschimbări. (Lectura 294-11).