"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » ⏳⏳„Controlează-ți timpul ca să-ți controlezi viața” de Brian Tracy⏳⏳

Add to favorite ⏳⏳„Controlează-ți timpul ca să-ți controlezi viața” de Brian Tracy⏳⏳

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Una dintre cele mai importante sarcini în viață este aceea de a găsi ceva ce-ți place cu adevărat să faci, pentru ca apoi să-ți concentrezi toată energia în a deveni extraordinar de bun la realizarea acelui lucru.

De-a lungul vieții adulte și al carierei, este necesar să-ți adresezi o serie de întrebări și să răspunzi la ele. Pe măsură ce trece timpul și câștigi experiență, răspunsurile la aceste întrebări se vor schimba. Însă trebuie să ai răspunsuri clare și să fii dispus să le schimbi pe măsură ce obții mai multe informații.

Începe prin a presupune că nu ai limite. Imaginează-ți că ai putea avea o baghetă

magică și că ți-ai putea face viața ideală în toate modurile posibile. Întreabă-te: 1. Ce îmi doresc eu mult să fac cu viața mea?

2. Ce îmi doresc eu mult, mult să fac cu viața mea?

3. Ce îmi doresc eu mult, mult, mult de tot să fac cu viața mea?

Cheia o reprezintă a treia întrebare, cea cu „mult, mult, mult de tot“. Ea te determină să sapi adânc în tine, să lași deoparte răspunsurile superficiale legate de bani și de succes și îți oferă adesea răspunsul pe care l-ai căutat. Astfel începi să-ți descoperi potențialul deplin.

Planificarea strategică personală

Companiile de succes investesc extrem de mult timp și bani pentru a dezvolta planuri strategice pentru afacerile lor. Este vorba despre obiective bine gândite și despre planuri pe care le folosesc pentru a obține mai mult succes și o profitabilitate mai mare pe piețele competitive.

Tot astfel și noi avem nevoie de un plan strategic personal, ca să ne asigurăm că

realizăm cât mai mult în timp cât mai scurt, lăsând în urmă cât mai puține greșeli.

În planificarea strategică personală există patru întrebări de bază pe care trebuie să ți le adresezi în mod regulat:

1. Unde mă situez acum în viață? Ce ai realizat până acum? Ce valoarefinanciară ai? Ce fel de familie ai? Care este gradul tău de sănătate șinivelul condiției tale fizice?

2. Cum am ajuns unde sunt acum? Care au fost alegerile și deciziile dintrecut care au creat viața ta de acum? Ce anume poartă răspunderea pentrusuccesul tău de până acum? Care a fost motivul pentru pașii înapoi?

3. Unde vreau să ajung în viitor? Idealizează și imaginează-ți un viitorperfect. Proiectează în viitor cinci ani și imaginează-ți că viața ta esteextraordinară în toate privințele. Cum ar arăta? În ce mod ar fi diferită deviața ta de acum?

4. Cum pot ajunge, de unde sunt acum, acolo unde vreau să fiu? Care suntlucrurile pe care le-ai putea face, începând de acum, pentru a-ți crea viitorulperfect?

Claritatea este cel mai bun prieten posibil. Planificarea strategică personală

necesită, în primul rând, stabilirea unor scopuri clare, scrise, iar în al doilea rând, examinarea cu mare atenție a diferitelor moduri și strategii pe care le-am putea implementa pentru a le obține.

Majoritatea oamenilor vor să câștige mulți bani făcând ceea ce le place, reușind astfel să obțină, în cele din urmă, independența financiară. Însă doar un procent mic din populație va realiza acest obiectiv comun. De ce?

Prima generație de bogați

Numai în Statele Unite există mai mult de zece milioane de milionari, dintre care peste 80% și-au obținut singuri averea. În lume există aproape 2 000 de miliardari, dintre care două treimi au ajuns acolo prin propriile puteri. Toți aceștia sunt indivizi care au pornit de la zero și au ajuns să aibă succes financiar într-o viață de muncă, dacă nu chiar într-o perioadă mai scurtă. De ce nu și tu?

Există multe moduri diferite de a-ți atinge obiectivele privitoare la un venit ridicat, la independență financiară sau chiar la bogăție.

Cea mai frecventă cale către succesul financiar este antreprenoriatul, capacitatea

de a porni și de a construi o afacere de succes. În ziua de astăzi, este mult mai ușor să pornești o afacere și să fii primul care oferă un produs sau un serviciu decât în orice altă perioadă din istorie. Ai nevoie de mai puțin de 24 de ore pentru a-ți înregistra firma, a-ți crea site-ul și a începe să funcționezi.

Mulți oameni își câștigă independența financiară specializându-se și devenind extraordinar de buni în domeniile lor de activitate, lucrând pentru altă companie și fiind plătiți foarte bine, desigur. Lucrează pentru altcineva și avansează prin muncă, ajungând de-a lungul anilor să câștige din ce în ce mai mult.

Zece la sută dintre milionari sunt profesioniști, adică medici, avocați, arhitecți, contabili, ingineri sau au alte profesii cu înaltă calificare. Au muncit din greu mult timp, au obținut rezultate extraordinare, au câștigat reputație și, în cele din urmă, au ajuns să fie plătiți foarte bine.

Poți alege calea antreprenoriatului și a construirii unei afaceri proprii sau poți alege să lucrezi pentru o altă companie, în special pentru una cu potențial ridicat, care abia își începe activitatea. Te poți specializa și poți deveni foarte bun în ceea ce faci. Există mai multe moduri diferite de a deveni un om de succes.

Ascultă-ți instinctul

Poți alege diferite căi, în funcție de personalitate, aptitudini, temperament și ceea ce îți place cu adevărat. Vestea bună este că nu există doar o singură cale către succes. Milioane de oameni se descurcă extraordinar în plan financiar lucrând pentru altcineva sau specializându-se, sau combinând cele două modalități. Alții devin oameni de succes în afaceri sau ca antreprenori prin stăpânirea unei mari varietăți de competențe. Alții întreprind mai multe acțiuni. Încep propria afacere și se specializează apoi în a deveni foarte performanți în oferirea unui serviciu sau dezvoltarea unui produs pe care și-l doresc mulți și pentru care aceștia sunt și dispuși să plătească.

Claritatea reprezintă probabil 95% din succes. Cu cât îți este mai clar cine ești și ce vrei să faci, cu atât este mai ușor să reușești, în aproape orice condiții sau circumstanțe.

Thomas Carlyle a scris: „Cine nu are țeluri clare face progrese mici oricât de lin i-ar fi drumul, însă cine are scopuri clare progresează chiar și pe calea cea mai anevoioasă“.

Când îți aloci suficient timp pentru a te opri să te gândești la ceea ce îți dorești cu adevărat și la modul în care ai putea obține acel lucru, este posibil să

economisești ani de muncă grea în care să faci pași când înainte, când înapoi, înregistrând astfel doar progrese mici. Uită greșelile trecutului și concentrează-te asupra viitorului. Un proverb turcesc spune: „Indiferent cât ai parcurs pe un drum greșit, întoarce-te“.

Factorul inteligență

Umoristul american Josh Billings a spus cândva: „Nu ceea ce știe un om îi face acestuia rău, ci ceea ce știe și nu e adevărat“.

Când eram mic, profesorii și părinții îmi repetau încontinuu că dacă nu iau note bune, dacă nu termin liceul, dacă nu merg la facultate, nu voi avea succes în viață. Și i-am crezut. Când am ratat absolvirea liceului, m-am resemnat să

efectuez o serie de munci fizice grele. Câțiva ani am spălat vase, am săpat șanțuri, am lucrat în fabrici, dintre care unele de cherestea, și uneori am dormit în mașină.

Până într-o zi când, frustrat fiind la vederea atâtor oameni de succes în jurul meu, dintre care mulți mult mai tineri ca mine, am început să-mi pun semne de întrebare cu privire la concepțiile mele despre succes și despre eșec. Am început să mă întreb: „De ce unii oameni au mai mult succes decât alții?“

Ceea ce am aflat m-a surprins profund. Am descoperit că relația dintre succes și educația superioară, inteligență, notele bune, proveniența dintr-o familie bogată

sau chiar abilitățile înnăscute este cât se poate de firavă.

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com