"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » ⏳⏳„Controlează-ți timpul ca să-ți controlezi viața” de Brian Tracy⏳⏳

Add to favorite ⏳⏳„Controlează-ți timpul ca să-ți controlezi viața” de Brian Tracy⏳⏳

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

3. Întocmește un plan scris pentru atingerea acestui obiectiv, prin urmarea pașilor conturați mai sus în acest capitol.

2. Timpul productiv – efectuarea cât mai multorsarcini

Acela care în fiecare dimineață își planifică treburile zilei și respectă planulîntocmit, acela poartă cu el un fir care îl va conduce prin labirintul unei viețiextrem de ocupate.

Victor Hugo

Pentru a evolua la potențialul maxim, trebuie să te gândești laproductivitate într-un mod complet diferit de modul în care se gândescmajoritatea oamenilor care muncesc în prezent. Capacitatea de a-ți folosibine timpul de muncă, de a fi deosebit de productiv și de a realiza maimulte, mai rapid, iar rezultatele să aibă o mai bună calitate îți va influențacariera mai mult decât orice alt factor. Productivitatea se obține prinplanificare, organizare, stabilire de priorități și concentrare asupra folosiriicât mai eficiente a timpului, de-a lungul întregii zile.

Munca productivă necesită un nivel ridicat de energie mentală și fizică, disciplină, concentrare și hotărârea de a realiza sarcina repede și bine.

Felul în care îți concepi munca va determina în mare măsură cât anume vei realiza și cât de bine o vei face. Cele mai importante trei cuvinte în ce privește productivitatea personală sunt claritate, focalizare și concentrare.

Primul cuvânt esențial este claritate. Punctul de plecare în dezvoltarea unei mai bune clarități, care este răspunzătoare pentru 95% din succes, este să-ți pui mereu această întrebare și să răspunzi mereu la ea: ce rezultate se așteaptă de la mine?

În viață și în muncă, rezultatele sunt totul. Reprezintă elementul major, dacă nu singurul determinant al venitului încasat, al reputației, al viitorului și al modului

în care gândesc și vorbesc alții despre tine.

Oamenii de succes sunt descriși de către ceilalți ca fiind „extrem de productivi“.

Ei își clădesc reputația de a fi „orientați către rezultat“. Devin „oamenii la care apelezi“ ori de câte ori e nevoie ca un anumit lucru important și complex să fie rezolvat, făcut bine și terminat la timp. Scopul tău este să devii unul dintre acei oameni.

Brandul personal

Fiecare persoană are un „brand“ în mintea celorlalți. Acesta este, de obicei, rezumat printr-o serie scurtă de cuvinte pe care le folosesc oamenii atunci când se gândesc la tine și când te descriu în fața celorlalți. Brandul personal determină

în mare măsură ceea ce ți se întâmplă în viață și în activitatea profesională.

Studii recente demonstrează că, atunci când facem cunoștință cu cineva, căutăm întotdeauna două categorii de calități care formează brandul personal. Primele sunt „căldura și încrederea“. Este o persoană simpatică, în care poți avea încredere și cu care te poți simți bine? Interesant este că decizia o luăm în primele cinci secunde ale primului contact. Și rareori ne înșelăm.

A doua calitate pe care o caută oamenii este o combinație de „competență și capacitate“. Această persoană poate și este dispusă să facă treaba excelent și în timp util? Este competentă? De obicei, pentru a răspunde la această întrebare este nevoie de mult mai mult timp, mai multă gândire, mai multe dovezi, investigații și experiență.

Căldura și competența sunt esențiale

Iată concluzia studiului: dacă ești o persoană caldă și de încredere, genul de persoană pe care oamenii o plac, în prezența căreia se simt bine și pe care și-o

doresc prin preajmă, atunci vei avea mulți prieteni și relații solide. Însă dacă

dobândești reputația că nu ești prea bun la ceea ce faci, sau mai rău chiar, că ești incompetent și că nimeni nu se poate baza pe tine, atunci este posibil ca oamenii să te placă totuși, dar în același timp să le fie și milă de tine.

Motivul este acela că oamenii își dau seama instinctiv că o persoană de treabă, dar care nu este suficient de competentă are un viitor relativ limitat. Nu poate avea succes pe o perioadă îndelungată. În loc să fie câștigătoare, va fi necâștigă-toare, o persoană care nu va realiza prea multe în viață.

Probabil cea mai importantă capacitate din lumea muncii de astăzi este

„capacitatea de a fi de încredere“. Aceasta înseamnă că oamenii se pot baza fără

rezerve pe faptul că vei face o treabă extraordinară la timp și de fiecare dată când ești solicitat.

În karaoke se folosește frecvent o expresie: „a face impresie“. După prestația fiecărei persoane, se adresează întrebarea: „Ce impresie face?“ Aceasta este o descriere a impresiei generale lăsate de performanța unui cântăreț de karaoke.

În viață suntem mereu judecați și evaluați de alții, exact așa cum și noi îi judecăm și îi evaluăm pe ceilalți. În fiecare zi, în fiecare situație, lăsăm o anumită impresie, creăm o impresie, iar aceasta rămâne. Totalitatea impresiilor pe care le creezi constituie brandul personal. Întrebarea este: ce fel de impresie faci?

Scopul tău este să creezi impresia de profesionist de elită. Vrei ca oamenii să se gândească la tine și să vorbească despre tine ca despre o persoană excelentă, cineva care aduce cu adevărat o contribuție de valoare, în mod constant, în orice situație. Este cea mai bună reputație sau cel mai bun brand pe care ți-l poți face.

Toată lumea știe adevărul. Toată lumea știe care sunt persoanele cele mai bine pregătite și mai productive din fiecare domeniu de activitate. Așadar, pentru tine întrebarea este: ce impresie faci?

Marea pandemie

Pandemia este o boală sau o maladie răspândită pe o suprafață mare și care afectează un număr enorm de oameni. În ziua de astăzi avem de-a face cu o pandemie de performanțe reduse, care mătură toată partea occidentală a lumii.

Subminează productivitatea, slăbește caractere, distruge speranțe și visuri, taie dorințele oamenilor de a realiza și de a progresa și menține milioane de oameni, în special tineri, la salarii mult mai mici decât cele pe care ar fi capabili să

le câștige.

Această pandemie poate fi denumită „blestemul întreruperilor electronice“.

Conform studiilor efectuate de Robert Half International, 50% din programul de lucru este risipit, în prezent, cu activități care nu aduc în nici un fel plusvaloare companiei și care nu au absolut nimic de-a face cu sarcinile de serviciu. Mare parte a acestei risipe de timp este determinată de incapacitatea oamenilor de a se apuca de muncă serios și de a munci productiv toată ziua.

Majoritatea celor cu vârste cuprinse între douăzeci și treizeci și cinci de ani au avut primul contact cu lumea muncii în era internetului. Astăzi există Facebook, YouTube, Google, LinkedIn, Twitter și telefoane mobile inteligente, pe care se puteau accesa, în 2016, mai mult de 1 200 000 de aplicații. Majoritatea acestor aplicații sunt diferite forme de distracție, amuzament și risipire a timpului. Se estimează că, în ziua de astăzi, adultul obișnuit petrece trei ore și jumătate pe zi verificându-și aplicațiile, poșta electronică și mesajele.

Fără ca ei să fie conștienți de ceea ce se întâmplă, speranțele și visurile oamenilor dependenți de aceste distracții sunt pe cale să se prăbușească. Pe măsură ce petrec mai mult timp reacționând la întreruperi electronice, lucrează

mai puțin și au rezultate mai slabe, pentru că sunt mereu distrași de la ceea ce fac.

Lumea muncii în care îți desfășori activitatea Cum este oare posibil ca atât de mulți oameni să aibă realizări atât de mult sub potențialul lor? Trebuie să aruncăm o privire la prima experiență a copilului cu munca: temele și activitatea de la școală.

Iată ce se întâmplă: când ești copil și mergi pentru prima dată la școală, de obicei îți este teamă și te simți nesigur. Însă înveți cât se poate de repede că școala este plină de alți copii de vârsta ta. Și ce faci cu copiii de aceeași vârstă? Te joci!

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com