"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » „Cinci plimbări prin cartier” de Gonçalo M. Tavares

Add to favorite „Cinci plimbări prin cartier” de Gonçalo M. Tavares

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

Aceeași operație. Toți locuitorii din Regat căpătară câte nouă degete la fiecare mână. Optsprezece în total.

Atunci se întâmplă ca anul următor să sosească un străin cu chipul cel mai fericit care fusese văzut vreodată acolo și cu câte cinci degete la fiecare mână.

După un moment de ezitare, Regele le porunci medicilor să le taie câte patru degete de la mână fiecărui locuitor.

Exista, totuși, o problemă. Cele nouă degete de la fiecare mână a chirurgilor nu mai reușeau să opereze: degetele se încurcau unele pe altele. Nu mai era posibil: trebuia să rămână toți cu câte nouă degete la fiecare mână.

Pentru că Regele nu reuși să dea populației cele cinci degete ale acelui străin fericit, izbucni o revoltă, iar Regele fu detronat.


Progresul

Melcii participau la curse de o sută de metri. Fiul începea să alerge chiar din locul în care murea mama. Nu parcurgeau niciodată cei o sută de metri în mai puțin de zece generații.

Pentru că le lua multă vreme, când ajungeau la linia de sosire rămâneau pe loc.

Prea devreme

Războiul începu, dar hărțile nu erau gata. Din greșeală, întreaga armată – cu miile sale de soldați, tunurile și tancurile sale – intră pe o stradă fără ieșire.


Libertate de alegere

Era odată o librărie care vindea o singură carte. Se găseau acolo o sută de mii de exemplare numerotate ale aceleiași cărți. Ca în orice altă librărie, cumpărătorii stăteau mult timp, ezitând asupra numărului pe care să îl aleagă.

Frumusețea

Într-un oraș oarecare apăru într-o zi curcubeul, și nu mai plecă. Timp de un an rămase în același loc pe cer. Deveni plicticos.

Într-o zi, în sfârșit, curcubeul dispăru și cerul se făcu cenușiu-închis în întregime. Copii din orașul acela, entuziasmați, arătau cu degetul spre cerul cenușiu și strigau: Uite, ce frumos!


Perfecționism

O pasăre fu doborâtă cu un foc de pușcă. Tocmai trecuse granița.

Importanța filosofilor Filosoful spunea că numai oamenii fac lucrurile importante, în timp ce animalele nu dispun decât de acțiuni neînsemnate.

Sosi atunci tigrul și îl devoră pe filosof, demonstrând cu dinții teoria prezentată mai devreme.


Pericolul culturii

O găină gândea atât de mult și era atât de cultă încât suferi un blocaj interior, încetând să mai facă ouă. Fu ucisă a doua zi.

Castelul

Regele acela avea, ca toți regii, un castel și o armată numeroasă. Singura problemă era că acel castel era foarte mic: nu mai mult de zece metri în lungime și nouă în lățime. Nenumărații soldați, regele, regina, prințesa, episcopul și înțelepții trăiau în castelul acela foarte înghesuiți, abia putând să se miște. Nu era, deci, surprinzător că regele își petrecea zilele ordonând atacuri asupra altor regate.


Moartea în L

Era odată un cal care se mișca întocmai asemenea cailor de la jocul de șah.

Doi pași într-o direcție urmați de un pas lateral.

Termina cursele la cinci ore după ce pleca ultimul spectator.

Pentru curse, evident, nu era bun, și era prea mare ca să fie acceptat pe o tablă de șah de dimensiunile oficiale.

Stăpânul trebui să îl sacrifice.

Animalul era rezistent. Fu nevoie de trei focuri de armă. Două într-o direcție și al treilea în lateral.

Prietenul

Era un băiat pasiv. Accepta tot ce venea de la șefi. Cu toate acestea, pentru că era lingușitor, deranja.

Îi tăiară limba: nu mai putu să laude.

Apoi îi tăiară degetele. Nu mai putu să scrie texte elogioase.

Într-una dintre zilele acelea, lovind cu capul într-o masă – în codul morse –, le spuse șefilor săi:

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com