"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » Romanian Books » John Green - Sub aceeasi stea

Add to favorite John Green - Sub aceeasi stea

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

— Resping asta din capul locului. Gândește-te la ceva ce-ţi place. Primul lucru care-ţi vine în minte.

— Ăăă... Lectura.

— Ce citești?

— Orice. De la, să spunem, romane hidoase la ficţiune pretenţioasă și poezie. Orice o fi.

— Scrii poezii?

— Nu. Nu scriu.

— Poftim! aproape că a strigat Augustus.

Hazel Grace, ești singura adolescentă din America pe care o cunosc și care preferă să citească poezie

54/462

în loc s-o scrie. Asta îmi spune multe. Citești o mulţime de cărţi grozave cu G mare, nu-i așa?

— Presupun.

— Care e preferata ta?

— Ăăă… am ezitat eu.

De departe, cartea mea preferată era O durere supremă, dar nu-mi plăcea să le spun oamenilor despre ea. Uneori citești o carte și cartea asta te umple de un zel evanghelic ciudat, iar tu devii convins că lumea zdruncinată nu-și va reveni niciodată

dacă nu o vor citi cu toţii și nici până când toate fi-inţele umane n-o vor face. Apoi există cărţi ca O

durere supremă, despre care nu le poţi spune oamenilor, cărţi atât de deosebite și rare și care îţi aparţin, astfel încât să-ţi faci publică afecţiunea pare o trădare.

Nici măcar nu se punea problema că ar fi fost o carte așa de bună sau ceva de genul; pur și simplu, autorul, Peter Van Houten, părea să mă

înţeleagă în moduri ciudate și imposibile. O durere supremă era cartea mea, așa cum trupul meu era trupul meu și gândurile mele erau gândurile mele.

Dar chiar și-așa, i-am spus lui Augustus.

55/462

— Cartea mea preferată e probabil O durere supremă.

— Descrie zombi? m-a întrebat el.

— Nu, am zis.

— Soldaţi speciali?

Am clătinat din cap.

— Nu e genul ăsta de carte.

A zâmbit.

— Am de gând să citesc cartea asta groaznică, cu titlul ăsta plictisitor, care nu conţine soldaţi speciali, a promis el și, imediat, am avut senzaţia că n-ar fi trebuit să-i spun despre ea.

Augustus s-a răsucit spre un teanc de cărţi de lângă noptiera lui. A apucat una în ediţie broșată și un pix. În timp ce mâzgălea ceva pe pagina de titlu, mi-a spus:

— Tot ceea ce-ţi cer în schimb este să citești acest strălucit și de neuitat roman adaptat după jocul meu video preferat.

Mi-a întins cartea, care se numea Preţul zorilor. Am râs și am luat-o. În procesul de dare-primire a cărţii, mâinile noastre s-au cam încurcat și am sfârșit prin a mă lua de mână.

56/462

— Rece, a spus, lipind un deget pe încheietura palidă a mâinii mele.

— Nu atât rece, cât insuficient oxigenată, am replicat.

— Îmi place când îmi vorbești în termeni medicali, mi-a zis.

S-a ridicat și m-a tras și pe mine și nu mi-a dat drumul la mână până ce nu am ajuns la scări.

* * *

Am urmărit filmul cu mai mulţi centimetri de canapea între noi. Am făcut lucrul acela totalmente de gimnaziu când mi-am pus mâna pe canapea, la jumătatea distanţei dintre noi, dându-i astfel de înţeles că era în regulă să mă ţină de mână, dar el n-a încercat s-o facă. La o oră de la începutul filmului, părinţii lui Augustus au intrat și ne-au servit cu enchilade, pe care le-am mâncat pe canapea și care erau delicioase.

Filmul era despre tipul ăla, erou cu mască, care și-a dat viaţa pentru Natalie Portman, care era cam afurisită și foarte sexy și al cărei chip nu seamănă nici pe departe cu faţa mea umflată de la steroizi.

57/462

Are sens

Copyright 2023-2059 MsgBrains.Com