"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » » „Povestea Faridei. Fata care a învins” de Farida Khalaf

Add to favorite „Povestea Faridei. Fata care a învins” de Farida Khalaf

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

— Lăsaţi-mă lângă ea! se ruga prietena mea. Farida arc nevoie de ajutorul meu.

Galib râse.

— Mai e cineva care are acum mai multă nevoie de tine.

O trase brutal în direcţia uşii. Eu nu-i dădeam drumul mâinii şi încercam să merg după ei. Însă Galib mă împinse înapoi în încăpere.

— Nu, tu rămâi aici. Emirul va decide ce se va întâmpla cu tine. Şi una pot să ţi-o spun de acum: e foarte furios din cauza ifoselor tale. Deci poţi să te aştepţi la ceva…

— Sora mea mai mică e bolnavă, făcu Evin o nouă

—— 138 ——

—— Povestea Faridei. Fata care a invins ISIS ——

încercare. Nu vedeţi asta? Nu se poate descurca fără mine.

— Nu spune tâmpenii, fată, strigă Galib la ea.

O prinse pe Evin de braţ şi o trase afară pe coridor, în vreme ce ea se împotrivea şi mai violent.

— Suferă de epilepsie; fără îngrijirea mea, va muri! strigă

prietena mea.

— Nu moare ea aşa repede. Asta am văzut-o deja.

Însoţitorul lui Galib închise uşa în urma celor doi.

— Evin! am strigat şi am început să bat furibund în uşă.

Acum eram singură în celulă. Auzeam cum paşii lor se îndepărtau. Tânguielile lui Evin deveneau din ce în ce mai slabe. Oare unde o duceau?

— Evin! plângeam eu în continuare, când bărbaţii ieşiseră de mult din raza mea auditivă. Evin! Evin!

Mă simţeam mai singură ca niciodată în viaţă. Acum îmi luaseră totul.

Am rămas o vreme nemişcată. Lacrimile îmi curgeau pe chip. Ajunsesem la limita suportabilităţii.

Mă simţeam ca şi cum cineva ar fi scos din mine un dop, lăsând astfel să curgă toată dorinţa mea de a mai trăi, pe care o mai aveam pe undeva. Nu mai aveam nicio scânteie de energie în trup, nicio speranţă. Totul era pierdut: doar să mai închei toate socotelile. Voiam să mor. De această

dată, dorinţa nu se născuse din disperarea de a mă

sustrage unei ameninţări concrete. Pentru asta era, oricum, prea târziu: toate ne petrecuseră deja. Nu mai voiam decât linişte, să scap din lumea asta înfiorătoare în care ajunsesem. Dar cum?

M-am privit. Eram în continuare învelită în pânza neagră

în care mă adusese Zeyad înapoi în închisoare de peste drum. În rest, nu era nimic în încăpere, în afara celor două

sultele fără aşternuturi, a ferestrei cu gratii şi a unei bare cu mai multe cârlige, ce era prinsă de perete.

Pânza, umeraşele – aş putea oare să reuşesc să mă omor astfel? Când o încercasem ultima oară, pânza voalului meu se rupsese şi planul eşuase astfel. Dar şi eu mă grăbisem,

—— 139 ——

—— Farida Khalaf • Andrea C. Hoffmann ——

fiindcă mă temeam că „stăpânul” meu va intra în cameră

dintr-o clipă în alta. De această dată, voi avea mult mai multă grijă.

Am ieşit aşadar din voalul negru şi am început să-l rup în fâşii. Am legat apoi aceste fâşii unele de altele, obţinând astfel o funie, care mi se păru îndeajuns de solidă. Am făcut un laţ din ea şi am prins-o de bara, care mi se părea bine ancorată în perete. De această dată trebuie să

reuşesc, îmi spuneam: ce-i prea mult, e prea mult. Nu mai voiam să iau parte la toată această grozăvie.

Mi-am pus laţul în jurul gâtului. Însă, de această dată

nu era niciun pat de pe care să pot sări. Aşadar, mi-am tras picioarele în sus. Am simţit cum se strângea laţul şi cum mă lăsa fără aer. Am început să horcăi după care am ameţit. Nu mai ştiu exact ce a urmat. Probabil că picioarele mele au ajuns din nou pe pământ, astfel încât nu m-am sufocat imediat.

Atârnam aşadar cu capul în laţ şi mă găseam într-o stare de întunecare spirituală. Încercam să-mi trag din nou picioarele sub mine, pentru a grăbi procesul morţii. Dar îmi pierdeam mereu cunoştinţa şi, odată cu ea, capacitatea de a-mi controla membrele. În cele din urmă bara de fier din zid se rupse şi m-am prăbuşit la pământ. Ştiam: eşuasem din nou.

Dimineaţă îşi făcu apariţia Emirul şi mă găsi în celulă, pe jos. Fu cuprins pe dată de un atac de furie.

— Bestie nenorocită, urlă el. Dacă vrei neapărat să mori, te pot ajuta cu cea mai mare plăcere. O să-ţi dau eu ţie o lecţie!

Mă luă pe umăr şi luă cu sine şi bara cu cârlige atunci când mă cără afară din celulă. În chip ciudat, pe acesta nu-l deranja câtuşi de puţin că nu aveam niciun voal pe mine şi că purtam doar acea rochie albastră, pe care o uram. Era rochia în care mă violase. Nici măcar nu-i păsa de faptul că mă vedeau astfel ceilalţi bărbaţi. Ba din contră: îi încuraja chiar să-l urmeze. Curioşi cum erau din

—— 140 ——

—— Povestea Faridei. Fata care a invins ISIS ——

fire, aceştia nu se lăsară invitaţi a doua oară. Bănuiam că

se va petrece ceva rău, atunci când mă dusese în încăperea în care ajunsesem în urmă cu mai multe zile împreună cu Evin. Zeyad mă puse pe o masă şi ceru să i se aducă nişte cabluri de curent electric. După care începu să mă bată, înnebunit de furie.

— Curva dracului, mă înjură el. Crezi că o să-ţi permit să faci ce vrei cu mine? O să-ţi arăt eu ţie!

Îmi biciui spatele până când ţâşni sângele de sub rochia meu albastră. În jurul nostru era un grup de aproximativ douăzeci de bărbaţi. Îl încurajau şi îi întovărăşeau furia violentă strigând Allahu Akbar.

— Da, dă-i-o, strigau ei. Arată-i cum ne comportăm noi cu aceia care se roagă la diavol!

Zeyad îşi pierduse controlul. Mă lovea din ce în ce mai brutal. Acum folosea cablurile, acum bara de fier cu cârlige, pe care o luase cu sine. Îmi maltrată întregul trup.

Nici capul, nici picioarele nu scăpară din calea loviturilor sale. Mă lovi cu bara peste faţă şi-mi răni ochiul stâng, astfel încât nu am mai văzut nimic cu el. Cred că voia să

mă omoare sau îi era totuna dacă supravieţuiam sau nu.

Chiar şi azi stau mărturie – pentru felul lui extrem de brutal în care mă tratase – cicatricile de pe corpul meu.

Are sens