"Unleash your creativity and unlock your potential with MsgBrains.Com - the innovative platform for nurturing your intellect." » » "Uimitoarea culoare de după" de Emily X. R. Pan

Add to favorite "Uimitoarea culoare de după" de Emily X. R. Pan

Select the language in which you want the text you are reading to be translated, then select the words you don't know with the cursor to get the translation above the selected word!




Go to page:
Text Size:

— Te simţi bine?

N-a spus nimic, dar mi s-a părut că văd cum dă încet din cap. Am zgâlţâit-o mai tare. Mama s-a mişcat şi ceva a alunecat de pe canapea, căzând cu o bufnitură pe podea. Mobilul ei.

L-am luat, căutând un indiciu. Parola ei era ziua mea de naştere: l-am deschis cu atingeri rapide şi primul lucru apărut a fost istoricul apelurilor ei. Ultimul număr format era al Urgenţelor – cu doar câteva minute în urmă.

— Mamă! am spus mai imperativ. Ce s-a întâmplat?

O mai văzusem aşa şi altă dată, apatică şi nereceptivă, dar acum părea periculos. Un instinct mi-a acaparat corpul cu frică.

Lumina din cameră se schimbă: strălucirea după-amiezii devine ascuţită. Suliţe de lumini roşii şi albastre. M-am întors, aruncându-mi ochii pe fereastră. Primul lucru pe care l-am văzut a fost maşina poliţiei. Apoi o ambulanţă şi, în spatele lor, o maşină de pompieri. M-am uitat prin cameră, încercând să observ totul. Nimic nu ardea.

 167 

Nicio alarmă nu suna. De ce era o maşină de pompieri?

Bătăile din uşă erau ca un târnăcop care-mi spărgea ţeasta. M-am îndreptat către sursa de zgomot, dar nu puteam să-mi amintesc picioarele atingând podeaua. Când am deschis, poliţistul mi-a acoperit întregul câmp vizual.

— Bună ziua! a spus el. Răspundem la un apel făcut de o femeie pe nume Dory Sanders.

— Este mama mea, am spus, amorţită.

— Este aici? a întrebat el.

— Nu ştiu ce i s-a întâmplat, am spus eu.

— Putem intra?

— Presupun, adică…

N-am apucat să spun mai mult.

Ea n-a vorbit cu ei şi, ca un efect contagios, poliţiştii n-au mai vorbit cu mine. Întrebările mele au rămas fără răspuns. Au luat-o cu ambulanţa şi au dus-o la spital, iar eu am rămas în sufragerie, întrebându-mă ce naiba se întâmpla.

L-am sunat pe tata de unsprezece ori. N-a răspuns.

Sala de aşteptare mirosea alb-toxic, dar o simţeam portocaliu de con-indicator de trafic. Mi-am înfipt tălpile în podea, sperând că las o pată de noroi sau că o să pisez destul din covorul urât ca să las o urmă.

Invitaţia la pizza se amână, le-am trimis eu mesaj lui Axel şi lui Caro.

— Leigh!

Era prima voce familiară pe care o auzeam de ore bune, dar nu cea pe care o aşteptasem.

— Tina! am spus.

Mătuşa lui Axel. Prietena cea mai bună a mamei.

— Salut! mi-a zâmbit ea slab. Eşti bine?

— Ce se întâmplă?

— Am cumpărat nişte medicamente pentru mama ta şi am venit să

vă duc acasă.

Nu era un răspuns complet.

— Tu eşti gata să mergi?

Atunci a apărut asistenta, împingând-o pe mama într-un scaun cu

 168 

rotile. Mama nu voia să se uite la mine. Nu voia să se uite la Tina.

— Am luat legătura cu Brian, a spus Tina. O să vină cu prima cursă.

Expresia mamei nu s-a schimbat. Ochii ei erau afundaţi în orbite, bântuiţi, de parcă n-ar fi dormit sau n-ar fi văzut soarele de zile întregi. De parcă cineva i-ar fi stors culoarea de pe faţă. Când mă

uitasem cu adevărat la acea faţă ultima oară? M-am simţit pustie.

Tot drumul spre casă, mama a rămas tăcută şi ca o fantomă.

Asistenta luase scaunul cu rotile înapoi, aşa că Tina i-a pus braţul mamei peste umărul ei şi a cărat-o cum a putut pe uşa din faţă. Eu le-am urmat, văzând-o pe mama cum îşi târa picioarele, cum nici măcar nu putea să-şi susţină propria greutate. Era ca o marionetă căreia i se rupseseră corzile.

Tina adusese ceva de mâncare pentru noi. A încălzit o tocană, a descoperit un platou mare cu orez şi fasole boabe, în timp ce sporovăia cu o veselie forţată.

— Noua pasiune a lui Jorge sunt şopârlele fosforescente. Le ascunde prin casă, încercând să mă sperie. Cobor în miez de noapte la parter, după apă, şi, la baza scărilor, o şopârlă de plastic luminează

Are sens